org Skrevet 8. desember 2005 Skrevet 8. desember 2005 Hallo, alle sammen! Jeg skal montere pepperkakehuset. Og i år vil jeg ikke bruke smeltet sukker. I fjor brant jeg meg så fælt at jeg står over... Det har kommet meg for øret at man kan bruke eggehviter + et eller annet. Melis, kanskje? Noen som vet? På forhånd takk for svar! 0 Siter
Gjest Superlim Skrevet 8. desember 2005 Skrevet 8. desember 2005 Bruk vanlig lim. Pepperkakehuset er uansett uspiselig når det knuses x antall dager etter jul. Kan ikke fatte at noen faktisk spiser noe som har stått fremme i flere uker. Man gjør vel ikke det med annen mat? 0 Siter
org Skrevet 8. desember 2005 Forfatter Skrevet 8. desember 2005 Bruk vanlig lim. Pepperkakehuset er uansett uspiselig når det knuses x antall dager etter jul. Kan ikke fatte at noen faktisk spiser noe som har stått fremme i flere uker. Man gjør vel ikke det med annen mat? Her spises det, med stor appetitt! Ungene gleder seg allerede til det. Nei, vi gjør ikke det med annen mat. Men en gang i året tror jeg ikke det gjør noe. 0 Siter
Gjest "skara" Skrevet 8. desember 2005 Skrevet 8. desember 2005 Smelter sukker vi, veldig forsiktig er jo ikke det beste å brenne seg på. Vi knuser huset på Nyttårsaften har blitt en tradisjon her. Da henter de vær sin hammer å slår i vei, men vi spiser det ikke da... 0 Siter
Gjest papirtiger Skrevet 8. desember 2005 Skrevet 8. desember 2005 Med mindre dere faktisk spiser pepperkakehus, så ville jeg brukt lim.. 0 Siter
Gjest Isbinne Skrevet 8. desember 2005 Skrevet 8. desember 2005 Her spises det, med stor appetitt! Ungene gleder seg allerede til det. Nei, vi gjør ikke det med annen mat. Men en gang i året tror jeg ikke det gjør noe. Pepperkakehus smaker dritgodt! 0 Siter
Gjest Superlim Skrevet 8. desember 2005 Skrevet 8. desember 2005 Pepperkakehus smaker dritgodt! Godt? Med støv og faenskap på? Usj. 0 Siter
org Skrevet 8. desember 2005 Forfatter Skrevet 8. desember 2005 Godt? Med støv og faenskap på? Usj. Nam-nam! Det sies at (hybel)kaninkjøtt er godt... :-) 0 Siter
Gjest Isbinne Skrevet 8. desember 2005 Skrevet 8. desember 2005 Godt? Med støv og faenskap på? Usj. Ja, yammi 0 Siter
Åsemor Skrevet 8. desember 2005 Skrevet 8. desember 2005 Svar på spørsmålet ditt: Ja, melis og eggehvitte! Men du må nok stå og holde litt på det frem til det tørker litt... Lag melisen forholdsvis tjukk. 0 Siter
nilia Skrevet 8. desember 2005 Skrevet 8. desember 2005 4 dl melis, 1 eggehvite 1 ts sitronsaft (sånn gul flaske som mange bruker i te). 0 Siter
Gjest blomsterløk Skrevet 8. desember 2005 Skrevet 8. desember 2005 Vi smelter sukker. Det er det enkleste å bruke synes jeg. Det limer godt og raskt. Men det er fryktlig vondt å brenne seg på. Har tidligere prøvd med melis og eggehvite, men det tar evigheter før det sitter. Må holde det sammen lenge før du kan slippe huset. Det slipper du med smeltet sukker. 0 Siter
nilia Skrevet 8. desember 2005 Skrevet 8. desember 2005 Vi smelter sukker. Det er det enkleste å bruke synes jeg. Det limer godt og raskt. Men det er fryktlig vondt å brenne seg på. Har tidligere prøvd med melis og eggehvite, men det tar evigheter før det sitter. Må holde det sammen lenge før du kan slippe huset. Det slipper du med smeltet sukker. Jeg limte pepperkakehuset sammen med melis i går jeg. Gikk kjepefint det. Tørket rimelig kjapt faktisk...bare noen minutter. Jeg limte først veggene, deretter limte jeg sammen pipa, og så fikk pipa tørke mens jeg limte på taket Man trenger jo ikke smøre på så tykt.. 0 Siter
bb71 Skrevet 8. desember 2005 Skrevet 8. desember 2005 Bruk vanlig lim. Pepperkakehuset er uansett uspiselig når det knuses x antall dager etter jul. Kan ikke fatte at noen faktisk spiser noe som har stått fremme i flere uker. Man gjør vel ikke det med annen mat? Det er klart vi spiser huset! Litt støv skader ingen - og unga digger å kunne kaste seg over all godisen de har siklet på (!) i ukevis! NAM! Og du er en pyse! 0 Siter
Gyda Skrevet 8. desember 2005 Skrevet 8. desember 2005 Kjøp og bruk fruktose i stedet for sukker! Det blir ikke så varmt når du smelter det, og er kjempeflott å bruke. Melis (blanda med eggehvite) blir lett sprøtt når du bruker det som lim og ikke bare som pynt. Vi har gjort det sånn et par år, og det er absolutt å anbefale. 0 Siter
Gjest melis og eggehvite Skrevet 8. desember 2005 Skrevet 8. desember 2005 Jeg bruker også melis og eggehvite, etter at jeg brant meg skikkelig engang på smeltet sukker. Skikkelig farlige greier dette sukkeret ..... og barna vil jo somregel være med på dette også. 0 Siter
Lillemus Skrevet 8. desember 2005 Skrevet 8. desember 2005 Limpistol. ) Vet om en som gjør det faktisk. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.