Gjest Tuttifruttijul Skrevet 13. desember 2005 Skrevet 13. desember 2005 Har lyst til å lage myke, lyse karameller til jul i år, men aner ikke hvordan jeg får det til.. Er det noen som har en god oppskrift? Lurer på å legge ved siden av gaver og sånn, er det en dekorativ måte å pynte disse på`? Takk for svar, alle dere kreative 0 Siter
Aryane Skrevet 13. desember 2005 Skrevet 13. desember 2005 1 kopp smør 1 kopp brunt sukker 1 kopp hvitt sukker 1 kopp lys sirup 1 boks (14oz) kondensert melk En dash med salt Ha alt i en tykk panne Kok mens du rører hele tiden (ca 15 minutter, jo lenger den koker jo hardere blir karamellen) Hell i konfektformer ( ca 90 – 100 stk) 0 Siter
Gjest Tuttifruttijul Skrevet 13. desember 2005 Skrevet 13. desember 2005 1 kopp smør 1 kopp brunt sukker 1 kopp hvitt sukker 1 kopp lys sirup 1 boks (14oz) kondensert melk En dash med salt Ha alt i en tykk panne Kok mens du rører hele tiden (ca 15 minutter, jo lenger den koker jo hardere blir karamellen) Hell i konfektformer ( ca 90 – 100 stk) Så det er bare kokelengden som avgjør hvor harde de blir, ikke ingrediensene? Jeg er helt nybakt husmor, så hvis du har oppskriften med nøyaktige mål så blir jeg veldig glad Regner med den er god Og hva slags sirup er det? 0 Siter
Gjest Persille Skrevet 13. desember 2005 Skrevet 13. desember 2005 Så det er bare kokelengden som avgjør hvor harde de blir, ikke ingrediensene? Jeg er helt nybakt husmor, så hvis du har oppskriften med nøyaktige mål så blir jeg veldig glad Regner med den er god Og hva slags sirup er det? Det er forholdet mellom ingridiensene som er viktige - ikke mengden. Bruker du små kopper får du få karameller, bruker du store får du mange. Mitt tips er ca 2dl per kopp, altså vanlige krus 0 Siter
Katt-ja Skrevet 13. desember 2005 Skrevet 13. desember 2005 Det er forholdet mellom ingridiensene som er viktige - ikke mengden. Bruker du små kopper får du få karameller, bruker du store får du mange. Mitt tips er ca 2dl per kopp, altså vanlige krus Mnja,- siden melken (kan man ikke bruke kaffefløte eller vanlig fløte istedet forresten) er oppgitt i eksakt mengde, holder det jo ikke å velge kopp-størrelse selv ;-) 0 Siter
Gjest Persille Skrevet 13. desember 2005 Skrevet 13. desember 2005 Mnja,- siden melken (kan man ikke bruke kaffefløte eller vanlig fløte istedet forresten) er oppgitt i eksakt mengde, holder det jo ikke å velge kopp-størrelse selv ;-) Nei, men som oftest holder det å tenke "medium kopp" og se det litt an, man trenger ikke helt nøyaktige mål når en hel oppskrift er oppgitt i kopper... Som oftest 0 Siter
Katt-ja Skrevet 13. desember 2005 Skrevet 13. desember 2005 Nei, men som oftest holder det å tenke "medium kopp" og se det litt an, man trenger ikke helt nøyaktige mål når en hel oppskrift er oppgitt i kopper... Som oftest OK... (skal huske på svaret ditt hvis jeg prøver og karamellene blir steinharde eller dryppende...) Men hva med fløten, tror du ikke det er ok istedetfor kondensert melk? (fikk lyst til å prøve jeg også, nå...) 0 Siter
Gjest Persille Skrevet 13. desember 2005 Skrevet 13. desember 2005 OK... (skal huske på svaret ditt hvis jeg prøver og karamellene blir steinharde eller dryppende...) Men hva med fløten, tror du ikke det er ok istedetfor kondensert melk? (fikk lyst til å prøve jeg også, nå...) Har ingen aning - jeg er superdårlig på karameller. Det er det eneste jeg har feilt på HVER ENESTE gang jeg har prøvd å lage det... 0 Siter
Gjest Karameller Skrevet 13. desember 2005 Skrevet 13. desember 2005 http://www.matnyttig.no/oppskrifter/karameller191196.html http://www.nrk.no/mat/julemat/1505007.html 0 Siter
citoyen Skrevet 13. desember 2005 Skrevet 13. desember 2005 Jeg laget karameller på søndag Jeg bruker like deler sukker, kremfløte og lys sirup. Kokes i halvannen til to timer, rør med jevne mellomrom - jo lenger, jo fastere karameller. Du kan enten ha den flytende massen i konfektformer, eller ha den i en form og avkjøle i kjøleskap over natten og skjære opp dagen etter og pakke karamellene i cellofan. Karamellene blir uforskammet gode, men det er en drittjobb å pakke inn alle sammen i cellofan 0 Siter
Orio Skrevet 13. desember 2005 Skrevet 13. desember 2005 Når massen er ferdig kokt rører jeg den i ca. ti minutter mens den blir avkjølt - myke, gode karameller. 0 Siter
Aryane Skrevet 14. desember 2005 Skrevet 14. desember 2005 Så det er bare kokelengden som avgjør hvor harde de blir, ikke ingrediensene? Jeg er helt nybakt husmor, så hvis du har oppskriften med nøyaktige mål så blir jeg veldig glad Regner med den er god Og hva slags sirup er det? I denne oppskriften er det iallefall koketiden som avgjør. Du fikk vel nøyaktige mål? Hvis der er koppene du lurer på så bruker jeg et vanlig kaffekrus. Bruker vanlig lys sirup. Kondensert melk kan være vanskelig å få tak i, men vet enkelte innvandrerbutikker har det. 0 Siter
ponny1365380855 Skrevet 14. desember 2005 Skrevet 14. desember 2005 Jeg har laget mange av disse karamellene, kjempe gode! Pleier bruke pizzarulle når jeg skal dele dem. Har pakket de inn i rød cellofan, blir så fint! Karameller 125 g smør 400 g kondensert melk- vikingmelk 2 1/2 dl sukker 1 1/4 dl sirup Bland alt sammen i en middels stor tykkbunnet kjele. Varm det opp over svak varme under omrøring, uten å koke, til sukkeret er helt oppløst. Kok opp, demp varmen litt og kok videre under konstant omrøring i 15-20 minutter, til massen har fått en mørkebrun farge. Kle en kvadratisk form på 17 cm med aluminiumsfolie, pensle med smeltet smør eller olje. Hell massen over i formen og sett den i kjøleskapet til karamellen har stivnet. Skjær karamellen i passende biter. Pakk gjerne hver bit inn i cellofanpapir. Oppbevares kjølig i en lufttett beholder. Tips: Dypp karamellene i sjokolade, eller bland inn nøtter, f.eks. salte peanøtter, før du heller massen i formen. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.