Gå til innhold

FU: hva spiser dere julaften?


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

  • Svar 56
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

  • carma

    5

  • Speak

    4

  • hare1365380455

    4

  • tussetrollet

    2

Mest aktive i denne tråden

Jeg tar KuraMed (laktase-tabs) på julaften jeg, sånn at jeg kan spise riskremen :-)

Kan jeg spørre om det virker bra. Vi hadde tenkt å lage riskrem på laktosered. melk, men med vanlig fløte i. Dattera vår har laktoseintoleranse og vi tenke å prøve med disse pillene akkurat på julaften og på grøtfesten i barnehagen på onsdag.

Blir så kjedelig med knekkebrød med syltetøy når de andre koser seg med grøt.

Kalkun med diverse tilbehør.

Synes tradisjonell julemat er noe herk. Svoren på ribba er god, men det er vel også det eneste. Den jævla julepølsa er ikke noe annet enn vanlig medisterpølse. Samme med medisterkakene.

Pinnekjøtt har jeg bare så vidt smakt, og jeg syntes ikke det var noe stas.

Nei, takke meg til kalkun på juleaften, og litt kald ribbe en av juledagene.

Ribbe, medisterpølser, rødkål og surkål. Veggisvariant til veggisene (GODE bønnekaker i brun veggis-saus).

Multer og litt is. Ingen orker krem etter ribbesausen.

Ribbe,pinnekjøtt,medisterkaker og medisterpølser, rødkål,kålrabistappe,poteter , og riskrem m/kirsebærkompott til dessert

Annonse

Kan jeg spørre om det virker bra. Vi hadde tenkt å lage riskrem på laktosered. melk, men med vanlig fløte i. Dattera vår har laktoseintoleranse og vi tenke å prøve med disse pillene akkurat på julaften og på grøtfesten i barnehagen på onsdag.

Blir så kjedelig med knekkebrød med syltetøy når de andre koser seg med grøt.

Det virker bra på meg i alle fall. Får ingen plager når jeg bruker de, men de er kun til "spesielle anledninger" da. Vi lager også grøten med laktoseredusert melk slik at det ikke blir så mye laktose.

Tar 2-3 tabletter før/til laktosemåltidet, avhengig av hvor mye laktose maten inneholder.

De heter forresten KeruTabs - jeg skrev feil :-)

Gjest ChiengMai

Pinnekjøtt. Det er absolutt min favorittmat nummer 1. Med mandelpoteter, kålrotstappe, rødkål og surkål til.

Multekrem til dessert, men ikke rett etter middagen.

At noen frivillig spiser medisterkaker og -pølser slutter aldri å forundre meg. :-) Men svineribbe er godt, da.

Ribbe, medisterpølser, rødkål og surkål. Veggisvariant til veggisene (GODE bønnekaker i brun veggis-saus).

Multer og litt is. Ingen orker krem etter ribbesausen.

Har du mange veggiser å fø på julaften?

Litt nysgjerrig på den bønnesteken din :)

Annonse

Jeg er vegetarianer, så de tre siste årene har jeg spist en slags soya/soppfilet (minner om kalkun), med kantarellstuing og ekte fløtegratinerte poteter. Har egentlig ikke hatt en fast tradisjon på julemat så lenge jeg har vært veggis, selv om jeg har vært det i over åtte år nå.

Og selvsagt spiser jeg mye av tilbehøret de andre har til "Kjøttmaten" sin:)

De andre i familien spiser ribbe og pinnekjøtt.

Har aldri fått servert eller servert noe annet enn pinnekjøtt med godt følge > vossakorv, medisterkaker (ungene), kålrabistappe og mandelpotet. Er tyttebær med, husker ikke i farten...? Og nei, aldri sjyen fra det kokte kjøttet, det er konsentrert hjerteinfarkt. Men mange liker det, så det er nå på bordet.

Dessert: Foretrekker hjemmelaget karamellpudding.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...

×
×
  • Opprett ny...