Gjest stuffing Skrevet 21. desember 2005 Skrevet 21. desember 2005 Jeg skal lage kalkun på juleaften, men vil ha stuffing til denne. Noen som har en god oppskrift på dette? 0 Siter
carma Skrevet 21. desember 2005 Skrevet 21. desember 2005 Jeg bare lurer... hvordan funker dette stuffing-i-kalkun-opplegget egentlig..? Lager man en eller annen guffe som man putter inni fuglen der all innmaten lå før...? I så fall... URK!! 0 Siter
lex Skrevet 21. desember 2005 Skrevet 21. desember 2005 Jeg bare lurer... hvordan funker dette stuffing-i-kalkun-opplegget egentlig..? Lager man en eller annen guffe som man putter inni fuglen der all innmaten lå før...? I så fall... URK!! Ja, hvor ellers skulle man plassere stuffing enn inni fuglen? Kanskje du også synes det er "urk" å spise kjøtt som man ser kommer fra dyr, men gjerne langer innpå dersom man ikke kan kjenne det igjen? Det er i så fall en "urk-holdning"... 0 Siter
Gjest pekka Skrevet 21. desember 2005 Skrevet 21. desember 2005 Vi lager en enkel og god stuffing. kjøttdeig med løk og paprika og krydder. Ungene elsker det! Vi fyller kalkunen, men har også en form på siden ekstra. 0 Siter
carma Skrevet 21. desember 2005 Skrevet 21. desember 2005 Ja, hvor ellers skulle man plassere stuffing enn inni fuglen? Kanskje du også synes det er "urk" å spise kjøtt som man ser kommer fra dyr, men gjerne langer innpå dersom man ikke kan kjenne det igjen? Det er i så fall en "urk-holdning"... Beklager så meget at jeg er så lite bevandret i kalkun-mat. Jeg visste ikke om man puttet stuffingen inni ræva på fuglen igjen eller om den skulle bli servert i en skål ved siden av, så derfor spurte jeg. Og jeg tillater meg selv å mene det er en ekkel tanke å skulle forsyne seg med matmos ut fra rumpa på en fugl. 0 Siter
amber sun Skrevet 21. desember 2005 Skrevet 21. desember 2005 Beklager så meget at jeg er så lite bevandret i kalkun-mat. Jeg visste ikke om man puttet stuffingen inni ræva på fuglen igjen eller om den skulle bli servert i en skål ved siden av, så derfor spurte jeg. Og jeg tillater meg selv å mene det er en ekkel tanke å skulle forsyne seg med matmos ut fra rumpa på en fugl. "Og jeg tillater meg selv å mene det er en ekkel tanke å skulle forsyne seg med matmos ut fra rumpa på en fugl. " *LOL* Jeg må si at jeg heller en smule mot samme oppfatning, carma. 0 Siter
lex Skrevet 21. desember 2005 Skrevet 21. desember 2005 Beklager så meget at jeg er så lite bevandret i kalkun-mat. Jeg visste ikke om man puttet stuffingen inni ræva på fuglen igjen eller om den skulle bli servert i en skål ved siden av, så derfor spurte jeg. Og jeg tillater meg selv å mene det er en ekkel tanke å skulle forsyne seg med matmos ut fra rumpa på en fugl. Jeg tillater meg å opplyse om at dine anatomikunnskaper er tilnærmet ikke-eksisterende. 0 Siter
fei1365380229 Skrevet 21. desember 2005 Skrevet 21. desember 2005 Beklager så meget at jeg er så lite bevandret i kalkun-mat. Jeg visste ikke om man puttet stuffingen inni ræva på fuglen igjen eller om den skulle bli servert i en skål ved siden av, så derfor spurte jeg. Og jeg tillater meg selv å mene det er en ekkel tanke å skulle forsyne seg med matmos ut fra rumpa på en fugl. Lager alltid kalkunen med stuffingen i "ræva", fuglen blir mye saftigere av dette. Men jeg tar alltid ut stuffingen når fuglen serveres og serverer den vedsiden av slik at folk ikke trenger å grave langt inn i assen på fuglen ved bordet selvfølgelig 0 Siter
carma Skrevet 21. desember 2005 Skrevet 21. desember 2005 Jeg tillater meg å opplyse om at dine anatomikunnskaper er tilnærmet ikke-eksisterende. Voldsomt så klar du var over andres mangler i dag, da? Jeg stilte et ganske enkelt spørsmål og hadde en mening om en sak. Men det er kanskje ikke lov, med mindre det er den samme meningen som du har? :-) Kan du ikke heller opplyse meg om hvordan det gjøres da, i stedet for å kakle om hvor feil jeg tar? 0 Siter
hare1365380455 Skrevet 21. desember 2005 Skrevet 21. desember 2005 Voldsomt så klar du var over andres mangler i dag, da? Jeg stilte et ganske enkelt spørsmål og hadde en mening om en sak. Men det er kanskje ikke lov, med mindre det er den samme meningen som du har? :-) Kan du ikke heller opplyse meg om hvordan det gjøres da, i stedet for å kakle om hvor feil jeg tar? Jeg har laget kalkun en gang, og da hadde vi ingen stuffing. Kalkunen ble kjempegod! 0 Siter
carma Skrevet 21. desember 2005 Skrevet 21. desember 2005 Lager alltid kalkunen med stuffingen i "ræva", fuglen blir mye saftigere av dette. Men jeg tar alltid ut stuffingen når fuglen serveres og serverer den vedsiden av slik at folk ikke trenger å grave langt inn i assen på fuglen ved bordet selvfølgelig Takk for opplysende svar :-) Tenkte ikke på at kjøttet selvfølgelig får smak fra stuffingen også. 0 Siter
carma Skrevet 21. desember 2005 Skrevet 21. desember 2005 Jeg har laget kalkun en gang, og da hadde vi ingen stuffing. Kalkunen ble kjempegod! Jeg har også spist kalkun uten stuffing :-) Det var veldig godt, men litt tørt kjøtt noen plasser. 0 Siter
Atene Skrevet 21. desember 2005 Skrevet 21. desember 2005 Jeg pleier bare å bruke epler og svisker. 0 Siter
hare1365380455 Skrevet 21. desember 2005 Skrevet 21. desember 2005 Jeg har også spist kalkun uten stuffing :-) Det var veldig godt, men litt tørt kjøtt noen plasser. Åja... moren min laget det en nyttår da vi var små, og det var ingen stas! Tørt kjøtt som bare det. Men siden har jeg spist det et par ganger, og da har det vært som det skulle. 0 Siter
Prozak Skrevet 21. desember 2005 Skrevet 21. desember 2005 Ja, hvor ellers skulle man plassere stuffing enn inni fuglen? Kanskje du også synes det er "urk" å spise kjøtt som man ser kommer fra dyr, men gjerne langer innpå dersom man ikke kan kjenne det igjen? Det er i så fall en "urk-holdning"... "Kanskje du også synes det er "urk" å spise kjøtt som man ser kommer fra dyr, men gjerne langer innpå dersom man ikke kan kjenne det igjen?" Og hva er problemet med det? Iom. at man vet at kotteletten kommer fra en gris, så skal man værsågod synes at det er helt greit (personlig) å spise kjøtt rett fra en helstekt gris? Tull og tøys. Det blir like dumt som å si at alle som spiser kjøtt burde se hvordan en slakting foregår. Dra det litt lengre, så kan man like godt argumentere for at det kun er de som drar ut og skyter/stikker/slår ihjel byttet selv som skal få spise kjøttet. "........................................." 0 Siter
Prozak Skrevet 21. desember 2005 Skrevet 21. desember 2005 Jeg tillater meg å opplyse om at dine anatomikunnskaper er tilnærmet ikke-eksisterende. Hva er egentlig problemet ditt? Kanskje du skal holde skriveriene dine på psykiatri-forumet? "............................................." 0 Siter
Prozak Skrevet 21. desember 2005 Skrevet 21. desember 2005 "Og jeg tillater meg selv å mene det er en ekkel tanke å skulle forsyne seg med matmos ut fra rumpa på en fugl. " *LOL* Jeg må si at jeg heller en smule mot samme oppfatning, carma. Støtter den :-) "...................................." 0 Siter
Speak Skrevet 21. desember 2005 Skrevet 21. desember 2005 Bruker ikke medister. Det synes jeg blir tørt og tungt. Skjærer en loff i terninger. Surrer 3 stilker med stilkselleri (oppskjært) med en stor løk i ca. 2 ss smør. Blander det med loff og tilsetter buljong (enten kyllingbuljong, eller kraft fra at du har kokt halsen/hjertet e.l.) Få en go konsistens. Fuktig, men ikke så det renner. Da blir kalkunen supergod + at stuffingen er kjempegod. Anbefales. 0 Siter
Speak Skrevet 21. desember 2005 Skrevet 21. desember 2005 Jeg bare lurer... hvordan funker dette stuffing-i-kalkun-opplegget egentlig..? Lager man en eller annen guffe som man putter inni fuglen der all innmaten lå før...? I så fall... URK!! Jepp. Slik gjøres det:-) 0 Siter
Speak Skrevet 21. desember 2005 Skrevet 21. desember 2005 Beklager så meget at jeg er så lite bevandret i kalkun-mat. Jeg visste ikke om man puttet stuffingen inni ræva på fuglen igjen eller om den skulle bli servert i en skål ved siden av, så derfor spurte jeg. Og jeg tillater meg selv å mene det er en ekkel tanke å skulle forsyne seg med matmos ut fra rumpa på en fugl. Serverer det ved siden av i en skål. Så da slipper folk å forsynes seg av ræva på fuglen *ler* 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.