Gå til innhold

Trenger oppskrift!


Anbefalte innlegg

Gjest stuffing
Skrevet

Jeg skal lage kalkun på juleaften, men vil ha stuffing til denne. Noen som har en god oppskrift på dette?

Skrevet

Jeg bare lurer... hvordan funker dette stuffing-i-kalkun-opplegget egentlig..?

Lager man en eller annen guffe som man putter inni fuglen der all innmaten lå før...?

I så fall... URK!!

Skrevet
  carma skrev (På 21.12.2005 den 16.58):

Jeg bare lurer... hvordan funker dette stuffing-i-kalkun-opplegget egentlig..?

Lager man en eller annen guffe som man putter inni fuglen der all innmaten lå før...?

I så fall... URK!!

Ja, hvor ellers skulle man plassere stuffing enn inni fuglen?

Kanskje du også synes det er "urk" å spise kjøtt som man ser kommer fra dyr, men gjerne langer innpå dersom man ikke kan kjenne det igjen?

Det er i så fall en "urk-holdning"...

Skrevet

Vi lager en enkel og god stuffing. kjøttdeig med løk og paprika og krydder. Ungene elsker det! Vi fyller kalkunen, men har også en form på siden ekstra.

Skrevet
  lex skrev (På 21.12.2005 den 17.06):

Ja, hvor ellers skulle man plassere stuffing enn inni fuglen?

Kanskje du også synes det er "urk" å spise kjøtt som man ser kommer fra dyr, men gjerne langer innpå dersom man ikke kan kjenne det igjen?

Det er i så fall en "urk-holdning"...

Beklager så meget at jeg er så lite bevandret i kalkun-mat.

Jeg visste ikke om man puttet stuffingen inni ræva på fuglen igjen eller om den skulle bli servert i en skål ved siden av, så derfor spurte jeg.

Og jeg tillater meg selv å mene det er en ekkel tanke å skulle forsyne seg med matmos ut fra rumpa på en fugl.

Skrevet
  carma skrev (På 21.12.2005 den 17.09):

Beklager så meget at jeg er så lite bevandret i kalkun-mat.

Jeg visste ikke om man puttet stuffingen inni ræva på fuglen igjen eller om den skulle bli servert i en skål ved siden av, så derfor spurte jeg.

Og jeg tillater meg selv å mene det er en ekkel tanke å skulle forsyne seg med matmos ut fra rumpa på en fugl.

"Og jeg tillater meg selv å mene det er en ekkel tanke å skulle forsyne seg med matmos ut fra rumpa på en fugl. "

*LOL*

Jeg må si at jeg heller en smule mot samme oppfatning, carma.

Skrevet
  carma skrev (På 21.12.2005 den 17.09):

Beklager så meget at jeg er så lite bevandret i kalkun-mat.

Jeg visste ikke om man puttet stuffingen inni ræva på fuglen igjen eller om den skulle bli servert i en skål ved siden av, så derfor spurte jeg.

Og jeg tillater meg selv å mene det er en ekkel tanke å skulle forsyne seg med matmos ut fra rumpa på en fugl.

Jeg tillater meg å opplyse om at dine anatomikunnskaper er tilnærmet ikke-eksisterende.

Skrevet
  carma skrev (På 21.12.2005 den 17.09):

Beklager så meget at jeg er så lite bevandret i kalkun-mat.

Jeg visste ikke om man puttet stuffingen inni ræva på fuglen igjen eller om den skulle bli servert i en skål ved siden av, så derfor spurte jeg.

Og jeg tillater meg selv å mene det er en ekkel tanke å skulle forsyne seg med matmos ut fra rumpa på en fugl.

Lager alltid kalkunen med stuffingen i "ræva", fuglen blir mye saftigere av dette. Men jeg tar alltid ut stuffingen når fuglen serveres og serverer den vedsiden av slik at folk ikke trenger å grave langt inn i assen på fuglen ved bordet selvfølgelig :)

Skrevet
  lex skrev (På 21.12.2005 den 17.15):

Jeg tillater meg å opplyse om at dine anatomikunnskaper er tilnærmet ikke-eksisterende.

Voldsomt så klar du var over andres mangler i dag, da?

Jeg stilte et ganske enkelt spørsmål og hadde en mening om en sak. Men det er kanskje ikke lov, med mindre det er den samme meningen som du har? :-)

Kan du ikke heller opplyse meg om hvordan det gjøres da, i stedet for å kakle om hvor feil jeg tar?

hare1365380455
Skrevet
  carma skrev (På 21.12.2005 den 17.22):

Voldsomt så klar du var over andres mangler i dag, da?

Jeg stilte et ganske enkelt spørsmål og hadde en mening om en sak. Men det er kanskje ikke lov, med mindre det er den samme meningen som du har? :-)

Kan du ikke heller opplyse meg om hvordan det gjøres da, i stedet for å kakle om hvor feil jeg tar?

Jeg har laget kalkun en gang, og da hadde vi ingen stuffing. Kalkunen ble kjempegod!

Skrevet
  fei skrev (På 21.12.2005 den 17.20):

Lager alltid kalkunen med stuffingen i "ræva", fuglen blir mye saftigere av dette. Men jeg tar alltid ut stuffingen når fuglen serveres og serverer den vedsiden av slik at folk ikke trenger å grave langt inn i assen på fuglen ved bordet selvfølgelig :)

Takk for opplysende svar :-)

Tenkte ikke på at kjøttet selvfølgelig får smak fra stuffingen også.

Skrevet
  hare skrev (På 21.12.2005 den 17.23):

Jeg har laget kalkun en gang, og da hadde vi ingen stuffing. Kalkunen ble kjempegod!

Jeg har også spist kalkun uten stuffing :-) Det var veldig godt, men litt tørt kjøtt noen plasser.

hare1365380455
Skrevet
  carma skrev (På 21.12.2005 den 17.40):

Jeg har også spist kalkun uten stuffing :-) Det var veldig godt, men litt tørt kjøtt noen plasser.

Åja... moren min laget det en nyttår da vi var små, og det var ingen stas! Tørt kjøtt som bare det. Men siden har jeg spist det et par ganger, og da har det vært som det skulle. :)

Skrevet
  lex skrev (På 21.12.2005 den 17.06):

Ja, hvor ellers skulle man plassere stuffing enn inni fuglen?

Kanskje du også synes det er "urk" å spise kjøtt som man ser kommer fra dyr, men gjerne langer innpå dersom man ikke kan kjenne det igjen?

Det er i så fall en "urk-holdning"...

"Kanskje du også synes det er "urk" å spise kjøtt som man ser kommer fra dyr, men gjerne langer innpå dersom man ikke kan kjenne det igjen?"

Og hva er problemet med det? Iom. at man vet at kotteletten kommer fra en gris, så skal man værsågod synes at det er helt greit (personlig) å spise kjøtt rett fra en helstekt gris? Tull og tøys. Det blir like dumt som å si at alle som spiser kjøtt burde se hvordan en slakting foregår. Dra det litt lengre, så kan man like godt argumentere for at det kun er de som drar ut og skyter/stikker/slår ihjel byttet selv som skal få spise kjøttet.

"........................................."

Skrevet
  lex skrev (På 21.12.2005 den 17.15):

Jeg tillater meg å opplyse om at dine anatomikunnskaper er tilnærmet ikke-eksisterende.

Hva er egentlig problemet ditt? Kanskje du skal holde skriveriene dine på psykiatri-forumet?

"............................................."

Skrevet
  amber sun skrev (På 21.12.2005 den 17.14):

"Og jeg tillater meg selv å mene det er en ekkel tanke å skulle forsyne seg med matmos ut fra rumpa på en fugl. "

*LOL*

Jeg må si at jeg heller en smule mot samme oppfatning, carma.

Støtter den :-)

"...................................."

Skrevet

Bruker ikke medister. Det synes jeg blir tørt og tungt.

Skjærer en loff i terninger. Surrer 3 stilker med stilkselleri (oppskjært) med en stor løk i ca. 2 ss smør. Blander det med loff og tilsetter buljong (enten kyllingbuljong, eller kraft fra at du har kokt halsen/hjertet e.l.)

Få en go konsistens. Fuktig, men ikke så det renner.

Da blir kalkunen supergod + at stuffingen er kjempegod. Anbefales.

Skrevet
  carma skrev (På 21.12.2005 den 16.58):

Jeg bare lurer... hvordan funker dette stuffing-i-kalkun-opplegget egentlig..?

Lager man en eller annen guffe som man putter inni fuglen der all innmaten lå før...?

I så fall... URK!!

Jepp. Slik gjøres det:-)

Skrevet
  carma skrev (På 21.12.2005 den 17.09):

Beklager så meget at jeg er så lite bevandret i kalkun-mat.

Jeg visste ikke om man puttet stuffingen inni ræva på fuglen igjen eller om den skulle bli servert i en skål ved siden av, så derfor spurte jeg.

Og jeg tillater meg selv å mene det er en ekkel tanke å skulle forsyne seg med matmos ut fra rumpa på en fugl.

Serverer det ved siden av i en skål. Så da slipper folk å forsynes seg av ræva på fuglen *ler*

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...