Gå til innhold

God på kalkun og sånt?


Anbefalte innlegg

Skal servere kalkun i jula. Mannen maser om at det må være stuffing, for ellers blir kjøttet tørt.

Hvordan gjør jeg det? Og spiser vi stuffingen? Stuffingen blir værende inni fuglen, til the bitter end, eller skal den graves ut før servering. *grønn*

Hva serverer man til kalkun? Waldorfsalat, søtpotet, saus og ...? Rosenkål? Hehe.

Kan noen hjelpe en stakkars blondine i kalkunknipe?

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/211349-god-p%C3%A5-kalkun-og-s%C3%A5nt/
Del på andre sider

Fortsetter under...

margerita1365380476

Hei.

Jeg har ikke fyll i kalkunen og den er aldri tørr. Du heller litt vann over kalkunen med jevne mellomrom når den står i ovnen. Da får du masse deilig kraft til å lage saus av. Du må lage masse saus.

Ta ca 1 liter kraft (sil kraften) bland noen spiseskjeer mel i vann og hell i under koking. Ta ca 6 dl fløte og masse brunost. Smak til med salt og pepper.

Jeg garanterer deg at sausen blir kjempegod. Lag den gjerne litt tykk. Det er godt med rosenkål til.

Spar på dette nå da:

Du begynner med å ta ut pakken med innmat som ligger inne i fuglen. Så hakker du opp den innamten og hiver den i en kjele med vann, salt og pepper og noen løkbåter - og litt gulrot- og lar det småkoke hele dagen....det skal siden siles og brukes til saus.

Så lager du denne stuffingen:

½ kilo vanig kjøttdeig blandet med en hakket løk, et hakket rødt eple og noen hakkede svisker – så stapper du fuglen full av det og binder sammen beina med krympefri bommullshyssing..

Så smører du inn kalkunen med smør og salt og papper og setter den på rist over en langpanne i ovnen. I langpanna har du oppi et par dl vann for at det som renner av fuglen ikke skal svi seg. Stek den slik det står på pakka (PRIORf.eks) (jeg husker ikke det i hodet her)

Hos oss er vi så glad i stuffing at vi lager 2 porsjoner og har den ene opp i en brødform som skal steke med i ovnen. DRITGODT.

Mens fuglen står i ovnen så lager du waldorfsalat:

(4 porsoner ca.) En boks rømme med en pose majones, bland oppi litt sukker, og laken fra en boks hakket ananas. Rør sammen. Ha oppi rensete halve druer, rødt eple, stangselleri, ananas og hakkede hvalnøtter. – ha gjerne litt sitronsaft over eplene så de ikke blir brune.

Bland alt og sett i kjøleskap...

Når kalkunen er ferdig så får den stå på rista og hvile mens du tømmer det som er i lanpanna over i det som er kokt ut av innmaten. Sil dette.

Så koker du opp avsilet og helelr oppi masse fløte....til så mye saus du trenger. Blir den for hvit har du oppi litt sukkerkulør. La den putre litt og smak til med mer salt og pepper evnt.

Skjær opp fuglen, -eller server den hel. Ta ut stuffingen om du deler opp fuglen på forhånd – skal du skjære opp fuglen ved bordet så kan du bare grave ut litt til hver med en stor skje for hver porsjon. Server gjerne også litt ved siden av.

Ved siden av varmer du opp svisker i litt vann og koker opp rosenkål slik det står på pakken.

Jeg skal si deg, gjør du det på denne måten, er du garantert å få saftig kalkun og jobben med å lage den i uoverskuelig fremtid :)

*sikle*

Spar på dette nå da:

Du begynner med å ta ut pakken med innmat som ligger inne i fuglen. Så hakker du opp den innamten og hiver den i en kjele med vann, salt og pepper og noen løkbåter - og litt gulrot- og lar det småkoke hele dagen....det skal siden siles og brukes til saus.

Så lager du denne stuffingen:

½ kilo vanig kjøttdeig blandet med en hakket løk, et hakket rødt eple og noen hakkede svisker – så stapper du fuglen full av det og binder sammen beina med krympefri bommullshyssing..

Så smører du inn kalkunen med smør og salt og papper og setter den på rist over en langpanne i ovnen. I langpanna har du oppi et par dl vann for at det som renner av fuglen ikke skal svi seg. Stek den slik det står på pakka (PRIORf.eks) (jeg husker ikke det i hodet her)

Hos oss er vi så glad i stuffing at vi lager 2 porsjoner og har den ene opp i en brødform som skal steke med i ovnen. DRITGODT.

Mens fuglen står i ovnen så lager du waldorfsalat:

(4 porsoner ca.) En boks rømme med en pose majones, bland oppi litt sukker, og laken fra en boks hakket ananas. Rør sammen. Ha oppi rensete halve druer, rødt eple, stangselleri, ananas og hakkede hvalnøtter. – ha gjerne litt sitronsaft over eplene så de ikke blir brune.

Bland alt og sett i kjøleskap...

Når kalkunen er ferdig så får den stå på rista og hvile mens du tømmer det som er i lanpanna over i det som er kokt ut av innmaten. Sil dette.

Så koker du opp avsilet og helelr oppi masse fløte....til så mye saus du trenger. Blir den for hvit har du oppi litt sukkerkulør. La den putre litt og smak til med mer salt og pepper evnt.

Skjær opp fuglen, -eller server den hel. Ta ut stuffingen om du deler opp fuglen på forhånd – skal du skjære opp fuglen ved bordet så kan du bare grave ut litt til hver med en stor skje for hver porsjon. Server gjerne også litt ved siden av.

Ved siden av varmer du opp svisker i litt vann og koker opp rosenkål slik det står på pakken.

Jeg skal si deg, gjør du det på denne måten, er du garantert å få saftig kalkun og jobben med å lage den i uoverskuelig fremtid :)

*sikle*

jeg glemte å si at du skal ha i salt og pepper i stuffingen også :)

Annonse

Hei.

Jeg har ikke fyll i kalkunen og den er aldri tørr. Du heller litt vann over kalkunen med jevne mellomrom når den står i ovnen. Da får du masse deilig kraft til å lage saus av. Du må lage masse saus.

Ta ca 1 liter kraft (sil kraften) bland noen spiseskjeer mel i vann og hell i under koking. Ta ca 6 dl fløte og masse brunost. Smak til med salt og pepper.

Jeg garanterer deg at sausen blir kjempegod. Lag den gjerne litt tykk. Det er godt med rosenkål til.

Brunost - ja! Det må vi ha oppi!

*tenna i vann*

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...