Gjest Lei brent smak Skrevet 23. desember 2005 Skrevet 23. desember 2005 Hvordan unngår en det? Får det bestandig jeg. Nå smakte det i tillegg litt brent av grøten. Jeg har jo bare en kjele som er stor nok til å lage risgrøt til familien i, kanskje har den for tynn bunn? Hva slags kjele bruker dere, dere som unngår brent grøt? Og hvor mye har dere kokeplata på? 0 Siter
amber sun Skrevet 23. desember 2005 Skrevet 23. desember 2005 Jeg gjør to ting: 1: bruker gryte med teflonbelegg. 2: koker opp ris og vann, har i melk og varmer til kokepunktet. Setter grøten i stekeovnen i flere timer så den gjør seg ferdig der, før jeg koker den opp rett før servering mens jeg rører hele tiden. Da unngår jeg brent i bunnen. :-) 0 Siter
Gjest pekka Skrevet 23. desember 2005 Skrevet 23. desember 2005 Jeg har nettop røret meg forderva Mitt tips blir høyang gryte og røre mens det småkoker. Har temp ca på 5. 0 Siter
hare1365380455 Skrevet 23. desember 2005 Skrevet 23. desember 2005 Jeg gjør to ting: 1: bruker gryte med teflonbelegg. 2: koker opp ris og vann, har i melk og varmer til kokepunktet. Setter grøten i stekeovnen i flere timer så den gjør seg ferdig der, før jeg koker den opp rett før servering mens jeg rører hele tiden. Da unngår jeg brent i bunnen. :-) Har du ovnen av eller på? 0 Siter
Lillemus Skrevet 23. desember 2005 Skrevet 23. desember 2005 Har du ovnen av eller på? Jeg pleier å ha den på ca. 75 grader og la grøten stå i 3-4 timer. Gir den så et oppkok og vips! serveringsklar og ikke brent! ) 0 Siter
amber sun Skrevet 23. desember 2005 Skrevet 23. desember 2005 Har du ovnen av eller på? Jeg har ovnen av. Lar den bare stå der. Som dynegrøt. I gamle dager da de satte grøten inni ei dyne. 0 Siter
Gjest midia Skrevet 23. desember 2005 Skrevet 23. desember 2005 Jeg orker ikke å holde på med grøtkoking i timesvis jeg koker grøten i 15 minutter på full guffe på kokeplata og rører godt nedi bunnen av kjelen ofte nesten hele tiden og får aldri brent kjele. Grøt med brune prikker i spiser jeg ikke. 0 Siter
hare1365380455 Skrevet 23. desember 2005 Skrevet 23. desember 2005 Jeg pleier å ha den på ca. 75 grader og la grøten stå i 3-4 timer. Gir den så et oppkok og vips! serveringsklar og ikke brent! ) Jeg har gjort det en gang, og da ble grøten litt anderledes men kjempegod! 0 Siter
hare1365380455 Skrevet 23. desember 2005 Skrevet 23. desember 2005 Jeg har ovnen av. Lar den bare stå der. Som dynegrøt. I gamle dager da de satte grøten inni ei dyne. Av altså? Jeg har gjort det en gang, men da tror jeg at jeg hadde ovnen litt på. Smart tips, i alle fall! 0 Siter
Gjest lei brent smak Skrevet 23. desember 2005 Skrevet 23. desember 2005 Jeg pleier å ha den på ca. 75 grader og la grøten stå i 3-4 timer. Gir den så et oppkok og vips! serveringsklar og ikke brent! ) Setter du rett og slett grøtkjelen inn i ovenen da? Min er så stor at den må nok stå rett på bunn da, går det bra. Med eller uten lokk på kjelen? Skal prøve det der en søndag jeg. 0 Siter
hare1365380455 Skrevet 23. desember 2005 Skrevet 23. desember 2005 Setter du rett og slett grøtkjelen inn i ovenen da? Min er så stor at den må nok stå rett på bunn da, går det bra. Med eller uten lokk på kjelen? Skal prøve det der en søndag jeg. Lokket skal være på. 0 Siter
Lillemus Skrevet 23. desember 2005 Skrevet 23. desember 2005 Setter du rett og slett grøtkjelen inn i ovenen da? Min er så stor at den må nok stå rett på bunn da, går det bra. Med eller uten lokk på kjelen? Skal prøve det der en søndag jeg. Jeg ville nok hatt en rist under, ellers vil jeg tro det kan bli tilnærmet det samme som om du setter den på plata. Setter bare hele gryta inn i stekeovnen ja. Kjempelettvindt! Man kan f.eks. bare koke opp vannet og risen og etterhvert melken etter søndagsfrokosten, sette den i stekeovnen og så stikek ut i akebakken noen timer. ) 0 Siter
MillaMy Skrevet 23. desember 2005 Skrevet 23. desember 2005 Kjenner godt til det problemet. Har brukt Høyang kasseroller uten hell. Etter råd fra min mor fant jeg endelig ut hva som duger. Aluminiumskasseroller med tykk bunn. Desverre er de ikke å få tak i, har lett overalt, men fant en gammel superduper kasserolle i kjelleren. 0 Siter
Hawkwind Skrevet 23. desember 2005 Skrevet 23. desember 2005 Bruker en enkel stålkjele av IKEA-fabrikat. Fremgangsmåte: Koker opp vann, ris og salt - og heller i en bitteliten oljeskvett (cirka en dessertskje). Setter plata på 9 (av 10). Heller oppi litt melk. Rører rundt av og til - heller oppi litt mer melk når det bobler igjen. Når all melken er oppi, skrur jeg ned plata til 6 neste gang det bobler. Skrur så plata gradvis nedover ettersom grøten tykner - skrur opp ett hakk igjen om det slutter å boble. Som regler koker jeg grøten siste kvarteret eller så på hakk en - og trenger da knapt å røre om på slutten. 0 Siter
Gjest lei brent smak Skrevet 24. desember 2005 Skrevet 24. desember 2005 Bruker en enkel stålkjele av IKEA-fabrikat. Fremgangsmåte: Koker opp vann, ris og salt - og heller i en bitteliten oljeskvett (cirka en dessertskje). Setter plata på 9 (av 10). Heller oppi litt melk. Rører rundt av og til - heller oppi litt mer melk når det bobler igjen. Når all melken er oppi, skrur jeg ned plata til 6 neste gang det bobler. Skrur så plata gradvis nedover ettersom grøten tykner - skrur opp ett hakk igjen om det slutter å boble. Som regler koker jeg grøten siste kvarteret eller så på hakk en - og trenger da knapt å røre om på slutten. Jeg hadde slik grøt som skal koke bare i 15 minutter jeg, og det skulle bare melk oppi, ikke vann! Fort skal det gå på kjøkkenet hos meg! hehe... Kanskje det er lettere å unngå brent bunn hvis jeg tar en type som en skal ha vann i også? Det var vel av merke Ming den jeg kjøpte. 0 Siter
Hawkwind Skrevet 24. desember 2005 Skrevet 24. desember 2005 Jeg hadde slik grøt som skal koke bare i 15 minutter jeg, og det skulle bare melk oppi, ikke vann! Fort skal det gå på kjøkkenet hos meg! hehe... Kanskje det er lettere å unngå brent bunn hvis jeg tar en type som en skal ha vann i også? Det var vel av merke Ming den jeg kjøpte. Med hurtiggrøt - tilsett litt og litt melk når du koker opp, og senk temperaturen etterhvert som det koker heftig etter at all melka er tilsatt. Samme prinsipp som i mitt første svar - men man hopper over leddet med vann *s* 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.