Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Har fått meg brødbakemaskin til jul, og lurer da på om noen har gode oppskrifter å anbefale? På grove gjerne litt luftige brød og gode kaker som kan lages?

Skrevet

Hemmeligheten med brøddeigen er å ha akkurat så mye væske i at deigen eltes som en kule, men likevel kleber ganske godt til sidene i bollen hele tida. Da blir brødet best.

Og så må du selvsagt ta klassikeren: sett på deig til dagen etter, slik at deigen gjærer/eser over, ned på glødeelementet og røyklegger hele huset. Ja, det er farlig.

Chance1365380587
Skrevet

Du kan kjøpe en pose med forskjellige brødmiks, som blandes med tørrgjær. De ser ut som melposer, og det er flere forskjellige typer å velge mellom. Bollemix også. I intruksjonsheftet som følger med, står det kanskje også noen oppskrifter. Hvis du ikke bruker for mye melblanding og vann enn forskrevet er det ikke noe farlig å sette på over natta. Kjempedeilig å våkne til nybakt brød!

Skrevet

Du kan kjøpe en pose med forskjellige brødmiks, som blandes med tørrgjær. De ser ut som melposer, og det er flere forskjellige typer å velge mellom. Bollemix også. I intruksjonsheftet som følger med, står det kanskje også noen oppskrifter. Hvis du ikke bruker for mye melblanding og vann enn forskrevet er det ikke noe farlig å sette på over natta. Kjempedeilig å våkne til nybakt brød!

Ja disse posene har jeg sett, da skal jeg jammen prøve det... Bollemix-da lages bare deigen i maskinen da? Så steker jeg i ovnen?

Skrevet

Ja disse posene har jeg sett, da skal jeg jammen prøve det... Bollemix-da lages bare deigen i maskinen da? Så steker jeg i ovnen?

Ja, boller-mix og andre deiger som ikke passer seg å steke til brød-fasong, må man jo lage til videre i stekeovnen. Det er ulike programmer på de fleste (alle?) brødbakemaskiner, program for fint brød, grovt brød, for å elte deiger osv.

Skrevet

Du kan kjøpe en pose med forskjellige brødmiks, som blandes med tørrgjær. De ser ut som melposer, og det er flere forskjellige typer å velge mellom. Bollemix også. I intruksjonsheftet som følger med, står det kanskje også noen oppskrifter. Hvis du ikke bruker for mye melblanding og vann enn forskrevet er det ikke noe farlig å sette på over natta. Kjempedeilig å våkne til nybakt brød!

Her våknet vi til duften av nybakt brød i dag :)

Skrevet

Hemmeligheten med brøddeigen er å ha akkurat så mye væske i at deigen eltes som en kule, men likevel kleber ganske godt til sidene i bollen hele tida. Da blir brødet best.

Og så må du selvsagt ta klassikeren: sett på deig til dagen etter, slik at deigen gjærer/eser over, ned på glødeelementet og røyklegger hele huset. Ja, det er farlig.

Har aldri skjedd her å vi bruker å ha den stående på om natta.

Du gjør nok noe forferdelig galt, du strør vel om deg med både bakepulver å gjær tenker jeg ;)

Skrevet

Har aldri skjedd her å vi bruker å ha den stående på om natta.

Du gjør nok noe forferdelig galt, du strør vel om deg med både bakepulver å gjær tenker jeg ;)

Jeg har ikke gjort det, men de 4 andre jeg vet om som har.

Jeg har satt på om natta, men bare med blandinger jeg vet funker, og passer på at gjæren ligger på det tørre så den ikke blandes i før den skal.

Jeg lånte bort min med advarsel, men de klarte det likevel. Det ble mye røyk og oppstyr med hylende røykvarslere og bjeffende bikkjer.

Skrevet

Jeg har ikke gjort det, men de 4 andre jeg vet om som har.

Jeg har satt på om natta, men bare med blandinger jeg vet funker, og passer på at gjæren ligger på det tørre så den ikke blandes i før den skal.

Jeg lånte bort min med advarsel, men de klarte det likevel. Det ble mye røyk og oppstyr med hylende røykvarslere og bjeffende bikkjer.

Jeg har aldri brukt ferdig-blandinger, bare fulgt oppskriftene som sto i instruksjonsheftet som fulgte med maskinen (samt noen modifiserte varianter av disse oppskriftene), og har aldri hatt sånne problemer.

Men så har jeg klart å lese heftet og de instruksene som sto der da. Det er jo en fordel...

På den annen side, så hadde vi et familiemedlem av meg boende her i noen uker, og han klarte vel å rote det til noen ganger. Det verste som imidlertid skjedde var vel at det ikke ble noe brød, bare en klump deig eller halvstekt brød. Men gjær er en vesentlig ingrediens i brød, og i en brødbakemaskin er eltekroken ganske så vesentlig... hehehe!

Skrevet

Jeg har ikke gjort det, men de 4 andre jeg vet om som har.

Jeg har satt på om natta, men bare med blandinger jeg vet funker, og passer på at gjæren ligger på det tørre så den ikke blandes i før den skal.

Jeg lånte bort min med advarsel, men de klarte det likevel. Det ble mye røyk og oppstyr med hylende røykvarslere og bjeffende bikkjer.

hehe snedig med bikkjer:)

Skrevet

Jeg har aldri brukt ferdig-blandinger, bare fulgt oppskriftene som sto i instruksjonsheftet som fulgte med maskinen (samt noen modifiserte varianter av disse oppskriftene), og har aldri hatt sånne problemer.

Men så har jeg klart å lese heftet og de instruksene som sto der da. Det er jo en fordel...

På den annen side, så hadde vi et familiemedlem av meg boende her i noen uker, og han klarte vel å rote det til noen ganger. Det verste som imidlertid skjedde var vel at det ikke ble noe brød, bare en klump deig eller halvstekt brød. Men gjær er en vesentlig ingrediens i brød, og i en brødbakemaskin er eltekroken ganske så vesentlig... hehehe!

Glemt vannet har de også, det ble ganske underlig, med svidd mel og gjær. Det lukter ikke godt.

Skrevet

hehe snedig med bikkjer:)

De våkner av røykvarslere, og skal være med på moroa og oppstyret.

Det er en stor og farlig feil å stole på hunders eller katters evne til å varsle brann, de kryper like så godt under sofen i stillhet og gjemmer seg. Sjansen er om trent 50% for at de ikke varsler, selv om de bjeffer og bråker døgnet rundt.

Men hunder kan LÆRES OPP til brannvarsler, og det er en helt annen sak.

Min slektning er røykdykker og har trukket fram mange døde hunder og katter under senger og sofaer som ikke har gitt lyd fra seg. Det er en farlig myte.

Røykvarsleren er uerstattelig. Synd at halvparten som dør her i landet av røykforgiftning dør forsi røykvarleren ikke virket.

Sist, men ikke minst: du våkner ikke av røyklukt, du dør nesten alltid uten å våkne. Det gjør hunder og katter også.

Fugler er en bedre naturlig røykvarsler, men ikke alltid.

Skrevet

Glemt vannet har de også, det ble ganske underlig, med svidd mel og gjær. Det lukter ikke godt.

Hvis man glemmer å ha i væske (vann eller annet) når man skal bake brød, så bør man vel helst ikke slippes ut på egenhånd i verden i det hele tatt...

*ler*

Skrevet

Hvis man glemmer å ha i væske (vann eller annet) når man skal bake brød, så bør man vel helst ikke slippes ut på egenhånd i verden i det hele tatt...

*ler*

Nesten bedre om de glemmer å slå på også da.

Skrevet

Ja, veldig gjerne...

Julekake i brødmaskin.

9 dl. hv.mel, 3 1/2 dl. melk, 1 egg, 1 stor måleskje sukker, 2 små måleskjeer gjær, 1 liten måleskje salt, kardemomme 1 måleskje olje, 2 kopper rosiner og ev. 1/2 pk. sukat.

Denne oppskriften er til den største brødbakemaskinen.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...