nyca Skrevet 25. desember 2005 Del Skrevet 25. desember 2005 Har fått meg brødbakemaskin til jul, og lurer da på om noen har gode oppskrifter å anbefale? På grove gjerne litt luftige brød og gode kaker som kan lages? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/211593-br%C3%B8dbakemaskin/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
keinstein Skrevet 25. desember 2005 Del Skrevet 25. desember 2005 Hemmeligheten med brøddeigen er å ha akkurat så mye væske i at deigen eltes som en kule, men likevel kleber ganske godt til sidene i bollen hele tida. Da blir brødet best. Og så må du selvsagt ta klassikeren: sett på deig til dagen etter, slik at deigen gjærer/eser over, ned på glødeelementet og røyklegger hele huset. Ja, det er farlig. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/211593-br%C3%B8dbakemaskin/#findComment-1543004 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Chance1365380587 Skrevet 25. desember 2005 Del Skrevet 25. desember 2005 Du kan kjøpe en pose med forskjellige brødmiks, som blandes med tørrgjær. De ser ut som melposer, og det er flere forskjellige typer å velge mellom. Bollemix også. I intruksjonsheftet som følger med, står det kanskje også noen oppskrifter. Hvis du ikke bruker for mye melblanding og vann enn forskrevet er det ikke noe farlig å sette på over natta. Kjempedeilig å våkne til nybakt brød! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/211593-br%C3%B8dbakemaskin/#findComment-1543105 Del på andre sider Flere delingsvalg…
nyca Skrevet 25. desember 2005 Forfatter Del Skrevet 25. desember 2005 Du kan kjøpe en pose med forskjellige brødmiks, som blandes med tørrgjær. De ser ut som melposer, og det er flere forskjellige typer å velge mellom. Bollemix også. I intruksjonsheftet som følger med, står det kanskje også noen oppskrifter. Hvis du ikke bruker for mye melblanding og vann enn forskrevet er det ikke noe farlig å sette på over natta. Kjempedeilig å våkne til nybakt brød! Ja disse posene har jeg sett, da skal jeg jammen prøve det... Bollemix-da lages bare deigen i maskinen da? Så steker jeg i ovnen? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/211593-br%C3%B8dbakemaskin/#findComment-1543139 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hønemoren Skrevet 25. desember 2005 Del Skrevet 25. desember 2005 Interessert i julekakeoppskrift? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/211593-br%C3%B8dbakemaskin/#findComment-1543143 Del på andre sider Flere delingsvalg…
nyca Skrevet 26. desember 2005 Forfatter Del Skrevet 26. desember 2005 Interessert i julekakeoppskrift? Ja, veldig gjerne... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/211593-br%C3%B8dbakemaskin/#findComment-1543255 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gemini Skrevet 26. desember 2005 Del Skrevet 26. desember 2005 Ja disse posene har jeg sett, da skal jeg jammen prøve det... Bollemix-da lages bare deigen i maskinen da? Så steker jeg i ovnen? Ja, boller-mix og andre deiger som ikke passer seg å steke til brød-fasong, må man jo lage til videre i stekeovnen. Det er ulike programmer på de fleste (alle?) brødbakemaskiner, program for fint brød, grovt brød, for å elte deiger osv. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/211593-br%C3%B8dbakemaskin/#findComment-1543305 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest midia Skrevet 26. desember 2005 Del Skrevet 26. desember 2005 Du kan kjøpe en pose med forskjellige brødmiks, som blandes med tørrgjær. De ser ut som melposer, og det er flere forskjellige typer å velge mellom. Bollemix også. I intruksjonsheftet som følger med, står det kanskje også noen oppskrifter. Hvis du ikke bruker for mye melblanding og vann enn forskrevet er det ikke noe farlig å sette på over natta. Kjempedeilig å våkne til nybakt brød! Her våknet vi til duften av nybakt brød i dag 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/211593-br%C3%B8dbakemaskin/#findComment-1543318 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest midia Skrevet 26. desember 2005 Del Skrevet 26. desember 2005 Hemmeligheten med brøddeigen er å ha akkurat så mye væske i at deigen eltes som en kule, men likevel kleber ganske godt til sidene i bollen hele tida. Da blir brødet best. Og så må du selvsagt ta klassikeren: sett på deig til dagen etter, slik at deigen gjærer/eser over, ned på glødeelementet og røyklegger hele huset. Ja, det er farlig. Har aldri skjedd her å vi bruker å ha den stående på om natta. Du gjør nok noe forferdelig galt, du strør vel om deg med både bakepulver å gjær tenker jeg 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/211593-br%C3%B8dbakemaskin/#findComment-1543322 Del på andre sider Flere delingsvalg…
keinstein Skrevet 26. desember 2005 Del Skrevet 26. desember 2005 Har aldri skjedd her å vi bruker å ha den stående på om natta. Du gjør nok noe forferdelig galt, du strør vel om deg med både bakepulver å gjær tenker jeg Jeg har ikke gjort det, men de 4 andre jeg vet om som har. Jeg har satt på om natta, men bare med blandinger jeg vet funker, og passer på at gjæren ligger på det tørre så den ikke blandes i før den skal. Jeg lånte bort min med advarsel, men de klarte det likevel. Det ble mye røyk og oppstyr med hylende røykvarslere og bjeffende bikkjer. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/211593-br%C3%B8dbakemaskin/#findComment-1543328 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gemini Skrevet 26. desember 2005 Del Skrevet 26. desember 2005 Jeg har ikke gjort det, men de 4 andre jeg vet om som har. Jeg har satt på om natta, men bare med blandinger jeg vet funker, og passer på at gjæren ligger på det tørre så den ikke blandes i før den skal. Jeg lånte bort min med advarsel, men de klarte det likevel. Det ble mye røyk og oppstyr med hylende røykvarslere og bjeffende bikkjer. Jeg har aldri brukt ferdig-blandinger, bare fulgt oppskriftene som sto i instruksjonsheftet som fulgte med maskinen (samt noen modifiserte varianter av disse oppskriftene), og har aldri hatt sånne problemer. Men så har jeg klart å lese heftet og de instruksene som sto der da. Det er jo en fordel... På den annen side, så hadde vi et familiemedlem av meg boende her i noen uker, og han klarte vel å rote det til noen ganger. Det verste som imidlertid skjedde var vel at det ikke ble noe brød, bare en klump deig eller halvstekt brød. Men gjær er en vesentlig ingrediens i brød, og i en brødbakemaskin er eltekroken ganske så vesentlig... hehehe! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/211593-br%C3%B8dbakemaskin/#findComment-1543331 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest midia Skrevet 26. desember 2005 Del Skrevet 26. desember 2005 Jeg har ikke gjort det, men de 4 andre jeg vet om som har. Jeg har satt på om natta, men bare med blandinger jeg vet funker, og passer på at gjæren ligger på det tørre så den ikke blandes i før den skal. Jeg lånte bort min med advarsel, men de klarte det likevel. Det ble mye røyk og oppstyr med hylende røykvarslere og bjeffende bikkjer. hehe snedig med bikkjer:) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/211593-br%C3%B8dbakemaskin/#findComment-1543332 Del på andre sider Flere delingsvalg…
keinstein Skrevet 26. desember 2005 Del Skrevet 26. desember 2005 Jeg har aldri brukt ferdig-blandinger, bare fulgt oppskriftene som sto i instruksjonsheftet som fulgte med maskinen (samt noen modifiserte varianter av disse oppskriftene), og har aldri hatt sånne problemer. Men så har jeg klart å lese heftet og de instruksene som sto der da. Det er jo en fordel... På den annen side, så hadde vi et familiemedlem av meg boende her i noen uker, og han klarte vel å rote det til noen ganger. Det verste som imidlertid skjedde var vel at det ikke ble noe brød, bare en klump deig eller halvstekt brød. Men gjær er en vesentlig ingrediens i brød, og i en brødbakemaskin er eltekroken ganske så vesentlig... hehehe! Glemt vannet har de også, det ble ganske underlig, med svidd mel og gjær. Det lukter ikke godt. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/211593-br%C3%B8dbakemaskin/#findComment-1543340 Del på andre sider Flere delingsvalg…
keinstein Skrevet 26. desember 2005 Del Skrevet 26. desember 2005 hehe snedig med bikkjer:) De våkner av røykvarslere, og skal være med på moroa og oppstyret. Det er en stor og farlig feil å stole på hunders eller katters evne til å varsle brann, de kryper like så godt under sofen i stillhet og gjemmer seg. Sjansen er om trent 50% for at de ikke varsler, selv om de bjeffer og bråker døgnet rundt. Men hunder kan LÆRES OPP til brannvarsler, og det er en helt annen sak. Min slektning er røykdykker og har trukket fram mange døde hunder og katter under senger og sofaer som ikke har gitt lyd fra seg. Det er en farlig myte. Røykvarsleren er uerstattelig. Synd at halvparten som dør her i landet av røykforgiftning dør forsi røykvarleren ikke virket. Sist, men ikke minst: du våkner ikke av røyklukt, du dør nesten alltid uten å våkne. Det gjør hunder og katter også. Fugler er en bedre naturlig røykvarsler, men ikke alltid. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/211593-br%C3%B8dbakemaskin/#findComment-1543343 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gemini Skrevet 26. desember 2005 Del Skrevet 26. desember 2005 Glemt vannet har de også, det ble ganske underlig, med svidd mel og gjær. Det lukter ikke godt. Hvis man glemmer å ha i væske (vann eller annet) når man skal bake brød, så bør man vel helst ikke slippes ut på egenhånd i verden i det hele tatt... *ler* 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/211593-br%C3%B8dbakemaskin/#findComment-1543406 Del på andre sider Flere delingsvalg…
keinstein Skrevet 26. desember 2005 Del Skrevet 26. desember 2005 Hvis man glemmer å ha i væske (vann eller annet) når man skal bake brød, så bør man vel helst ikke slippes ut på egenhånd i verden i det hele tatt... *ler* Nesten bedre om de glemmer å slå på også da. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/211593-br%C3%B8dbakemaskin/#findComment-1543413 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hønemoren Skrevet 28. desember 2005 Del Skrevet 28. desember 2005 Ja, veldig gjerne... Julekake i brødmaskin. 9 dl. hv.mel, 3 1/2 dl. melk, 1 egg, 1 stor måleskje sukker, 2 små måleskjeer gjær, 1 liten måleskje salt, kardemomme 1 måleskje olje, 2 kopper rosiner og ev. 1/2 pk. sukat. Denne oppskriften er til den største brødbakemaskinen. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/211593-br%C3%B8dbakemaskin/#findComment-1544843 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.