Gjest svaksterk Skrevet 27. desember 2005 Skrevet 27. desember 2005 Jeg har ingen god vaffeloppskrift, men det aller beste er faktisk å lære seg å lage den på feelingen. Det er ikke vanskelig. Bruk 3-4 egg. Ha oppi en god dæsj med sukker. Miks sammen til eggedosis. Ha opp i en del mel, så tynner du ut med melk. Er røra tynn, så får du tynne vafler. Er den tykk, så blir de tykke (og må stekes lenger). Selv bruker jeg ikke smør i røra, bare på jernet. Husk en teskje vaniljesukker og en teskje bakepulver til slutt. Så smaker du på røra. Smaken vil fortelle deg om røra er for søt eller har for mye mel. Er den for søt. så har du i mer melk/mel. Har den for mye melsmak, så har du i et ekstra egg. Når du får dette til en gang, så går det som en lek de neste gangene. Og du slipper det slitsomme målestyret Sånn lager jeg dem også! Hemmeligheten bak riktig gode vaffler er eggedosisen som gjør dem så luftige! :-) Jeg har også en dæsj rømme i hvis jeg har det tilgjengelig. 0 Siter
Tottlå Skrevet 27. desember 2005 Forfatter Skrevet 27. desember 2005 Sånn lager jeg dem også! Hemmeligheten bak riktig gode vaffler er eggedosisen som gjør dem så luftige! :-) Jeg har også en dæsj rømme i hvis jeg har det tilgjengelig. å? Hmmm.det hørtes godt ut...... *sikkle*..... tror det blir vaffelkaker i kveld!!!! 0 Siter
Tottlå Skrevet 27. desember 2005 Forfatter Skrevet 27. desember 2005 He, he! Ja, der ser jeg amber, ja! Men jeg har også dannet meg et bilde av henne som en omsorgsfull og flink mor, selv om husmorbildet ikke stemmer. Enig! 0 Siter
Gjest svaksterk Skrevet 27. desember 2005 Skrevet 27. desember 2005 å? Hmmm.det hørtes godt ut...... *sikkle*..... tror det blir vaffelkaker i kveld!!!! :-)) *fikk litt lyst på vaffler* Lykke til, de blir sikkert gode denne gangen! :-) 0 Siter
Dorthe Skrevet 27. desember 2005 Skrevet 27. desember 2005 Hoppet over en genrasjon, ja........hihi..... Kjekt å se deg igjen, foresten.....lenge siden nå!!! Hatt ei fin jul? Sånn passe ) 0 Siter
Gyda Skrevet 27. desember 2005 Skrevet 27. desember 2005 kanskje litt mer sånn?? http://www.witz.org/images/641n4x.jpg Litt mer sånn, ja. DER har vi Amber, Tottlå. Hun tar seg mye bedre ut stående i en sofa (eller dansende på et bord) enn på kjøkkenet ved komfyren! :-) 0 Siter
Mrs. Wallace Skrevet 27. desember 2005 Skrevet 27. desember 2005 Lag den selv, omtrent slik som Glimtipper beskriver det. Men vaflene blir enda bedre dersom du har i melk/fløte/rømme som har gått ut på dato. Har du rester av feks vaniljesaus, er det også kjempegodt oppi. Og glem for guds skyld ikke kardemomme. Røra bør stå litt og hvile seg før du steker vaflene. 0 Siter
amber sun Skrevet 27. desember 2005 Skrevet 27. desember 2005 kanskje litt mer sånn?? http://www.witz.org/images/641n4x.jpg Der traff du riktig, ja. Det andre bildet du la ut kjente jeg meg overhode ikke igjen i. Her derimot, hehe. ;-P 0 Siter
Gjest Ulvinnen Lurulf Skrevet 27. desember 2005 Skrevet 27. desember 2005 Litt mer sånn, ja. DER har vi Amber, Tottlå. Hun tar seg mye bedre ut stående i en sofa (eller dansende på et bord) enn på kjøkkenet ved komfyren! :-) Amber dansende på bordet skulle jeg gjerne sett bilde av jeg også! Det er fullstendig innertier, hehe 0 Siter
Gyda Skrevet 27. desember 2005 Skrevet 27. desember 2005 Amber dansende på bordet skulle jeg gjerne sett bilde av jeg også! Det er fullstendig innertier, hehe Ja! Og av en eller annen grunn datt melodien til "Det var da sjefer'n beit" inn på "Det var da bordet knakk"! Hehe! 0 Siter
hare1365380455 Skrevet 27. desember 2005 Skrevet 27. desember 2005 Lag den selv, omtrent slik som Glimtipper beskriver det. Men vaflene blir enda bedre dersom du har i melk/fløte/rømme som har gått ut på dato. Har du rester av feks vaniljesaus, er det også kjempegodt oppi. Og glem for guds skyld ikke kardemomme. Røra bør stå litt og hvile seg før du steker vaflene. Vaniljesaus? Hm, det har jeg ikke prøvd. Jeg lager alltid røre på slump. 0 Siter
Lurveline Skrevet 27. desember 2005 Skrevet 27. desember 2005 Viktig å huske på at eggene skal i til slutt og røres forsiktig inn, ellers blir vaflene seige, uansett om det er en god oppskrift. Synes absolutt ikke vaniljesukker og/eller kardemomme hører hjemme i vaffelrøra, men hver sin smak:o) 0 Siter
Gjest midia Skrevet 27. desember 2005 Skrevet 27. desember 2005 Viktig å huske på at eggene skal i til slutt og røres forsiktig inn, ellers blir vaflene seige, uansett om det er en god oppskrift. Synes absolutt ikke vaniljesukker og/eller kardemomme hører hjemme i vaffelrøra, men hver sin smak:o) Eggene skal ned i bollen først for det skal vispes tykk eggedosis vettu. Vaniljesukker er lov men ikke kardemomme for det er bollesak. 0 Siter
Lurveline Skrevet 27. desember 2005 Skrevet 27. desember 2005 Eggene skal ned i bollen først for det skal vispes tykk eggedosis vettu. Vaniljesukker er lov men ikke kardemomme for det er bollesak. Unødvendig arbe!;o) 0 Siter
Gjest midia Skrevet 27. desember 2005 Skrevet 27. desember 2005 Unødvendig arbe!;o) Næhæi da. det blir så fine vaffler atte. 0 Siter
Lurveline Skrevet 27. desember 2005 Skrevet 27. desember 2005 Næhæi da. det blir så fine vaffler atte. Sa ikke at di ikke blir det, bare at det er unødvendig arbeid å vispe eggedosis:o) 0 Siter
Mrs. Wallace Skrevet 27. desember 2005 Skrevet 27. desember 2005 Vaniljesaus? Hm, det har jeg ikke prøvd. Jeg lager alltid røre på slump. Jeg lager også røre på slump, og dermed slenger jeg oppi ting jeg finner i kjøleskapet, gjerne sånt som nettopp er gått ut på dato (av typen rømme, fløte og melk, da - ikke kjøttpålegg, hehehe). 0 Siter
org Skrevet 27. desember 2005 Skrevet 27. desember 2005 Lag den selv, omtrent slik som Glimtipper beskriver det. Men vaflene blir enda bedre dersom du har i melk/fløte/rømme som har gått ut på dato. Har du rester av feks vaniljesaus, er det også kjempegodt oppi. Og glem for guds skyld ikke kardemomme. Røra bør stå litt og hvile seg før du steker vaflene. Kardemomme i vafler? Hm, det har jeg aldri smakt. 0 Siter
amber sun Skrevet 27. desember 2005 Skrevet 27. desember 2005 Ja! Og av en eller annen grunn datt melodien til "Det var da sjefer'n beit" inn på "Det var da bordet knakk"! Hehe! *LOL* Vi får se, vi får se ;-P Foreløpig har jeg ingen andre bilder enn det som tottlå la ut, som effektfullt demonstrerer en kveld som godt kunne vært min, hehe. *S* 0 Siter
amber sun Skrevet 27. desember 2005 Skrevet 27. desember 2005 Amber's hverdag: http://www.sejlerne.dk/admin/pic/husmor2.jpg Kjenner meg overhode ikke igjen her altså! hahaha Nei - det er bare ikke meg. Sånn er det bare ;-) 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.