Gå til innhold

Vaffelkaker...


Anbefalte innlegg

Gjest svaksterk
Skrevet

Jeg har ingen god vaffeloppskrift, men det aller beste er faktisk å lære seg å lage den på feelingen.

Det er ikke vanskelig.

Bruk 3-4 egg. Ha oppi en god dæsj med sukker. Miks sammen til eggedosis. Ha opp i en del mel, så tynner du ut med melk. Er røra tynn, så får du tynne vafler. Er den tykk, så blir de tykke (og må stekes lenger). Selv bruker jeg ikke smør i røra, bare på jernet. Husk en teskje vaniljesukker og en teskje bakepulver til slutt. Så smaker du på røra. Smaken vil fortelle deg om røra er for søt eller har for mye mel. Er den for søt. så har du i mer melk/mel. Har den for mye melsmak, så har du i et ekstra egg.

Når du får dette til en gang, så går det som en lek de neste gangene. Og du slipper det slitsomme målestyret :)

Sånn lager jeg dem også!

Hemmeligheten bak riktig gode vaffler er eggedosisen som gjør dem så luftige! :-)

Jeg har også en dæsj rømme i hvis jeg har det tilgjengelig.

Fortsetter under...

  • Svar 80
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

  • Tottlå

    17

  • amber sun

    9

  • Gyda

    9

  • Kat-1

    6

Mest aktive i denne tråden

Skrevet

Sånn lager jeg dem også!

Hemmeligheten bak riktig gode vaffler er eggedosisen som gjør dem så luftige! :-)

Jeg har også en dæsj rømme i hvis jeg har det tilgjengelig.

å?

Hmmm.det hørtes godt ut......

*sikkle*..... tror det blir vaffelkaker i kveld!!!!

Skrevet

He, he!

Ja, der ser jeg amber, ja!

Men jeg har også dannet meg et bilde av henne som en omsorgsfull og flink mor, selv om husmorbildet ikke stemmer.

Enig!

Gjest svaksterk
Skrevet

å?

Hmmm.det hørtes godt ut......

*sikkle*..... tror det blir vaffelkaker i kveld!!!!

:-))

*fikk litt lyst på vaffler*

Lykke til, de blir sikkert gode denne gangen! :-)

Skrevet

Hoppet over en genrasjon, ja........hihi.....

Kjekt å se deg igjen, foresten.....lenge siden nå!!!

Hatt ei fin jul?

Sånn passe :o)

Annonse

Skrevet

Lag den selv, omtrent slik som Glimtipper beskriver det.

Men vaflene blir enda bedre dersom du har i melk/fløte/rømme som har gått ut på dato.

Har du rester av feks vaniljesaus, er det også kjempegodt oppi.

Og glem for guds skyld ikke kardemomme.

Røra bør stå litt og hvile seg før du steker vaflene.

Gjest Ulvinnen Lurulf
Skrevet

Litt mer sånn, ja.

DER har vi Amber, Tottlå.

Hun tar seg mye bedre ut stående i en sofa (eller dansende på et bord) enn på kjøkkenet ved komfyren!

:-)

Amber dansende på bordet skulle jeg gjerne sett bilde av jeg også!

Det er fullstendig innertier, hehe

Skrevet

Amber dansende på bordet skulle jeg gjerne sett bilde av jeg også!

Det er fullstendig innertier, hehe

Ja! Og av en eller annen grunn datt melodien til "Det var da sjefer'n beit" inn på "Det var da bordet knakk"!

Hehe!

hare1365380455
Skrevet

Lag den selv, omtrent slik som Glimtipper beskriver det.

Men vaflene blir enda bedre dersom du har i melk/fløte/rømme som har gått ut på dato.

Har du rester av feks vaniljesaus, er det også kjempegodt oppi.

Og glem for guds skyld ikke kardemomme.

Røra bør stå litt og hvile seg før du steker vaflene.

Vaniljesaus? Hm, det har jeg ikke prøvd. Jeg lager alltid røre på slump.

Skrevet

Viktig å huske på at eggene skal i til slutt og røres forsiktig inn, ellers blir vaflene seige, uansett om det er en god oppskrift.

Synes absolutt ikke vaniljesukker og/eller kardemomme hører hjemme i vaffelrøra, men hver sin smak:o)

Skrevet

Viktig å huske på at eggene skal i til slutt og røres forsiktig inn, ellers blir vaflene seige, uansett om det er en god oppskrift.

Synes absolutt ikke vaniljesukker og/eller kardemomme hører hjemme i vaffelrøra, men hver sin smak:o)

Eggene skal ned i bollen først for det skal vispes tykk eggedosis vettu.

Vaniljesukker er lov men ikke kardemomme for det er bollesak.

Annonse

Skrevet

Eggene skal ned i bollen først for det skal vispes tykk eggedosis vettu.

Vaniljesukker er lov men ikke kardemomme for det er bollesak.

Unødvendig arbe!;o)

Skrevet

Unødvendig arbe!;o)

Næhæi da.

det blir så fine vaffler atte.

Skrevet

Næhæi da.

det blir så fine vaffler atte.

Sa ikke at di ikke blir det, bare at det er unødvendig arbeid å vispe eggedosis:o)

Skrevet

Vaniljesaus? Hm, det har jeg ikke prøvd. Jeg lager alltid røre på slump.

Jeg lager også røre på slump, og dermed slenger jeg oppi ting jeg finner i kjøleskapet, gjerne sånt som nettopp er gått ut på dato (av typen rømme, fløte og melk, da - ikke kjøttpålegg, hehehe).

Skrevet

Lag den selv, omtrent slik som Glimtipper beskriver det.

Men vaflene blir enda bedre dersom du har i melk/fløte/rømme som har gått ut på dato.

Har du rester av feks vaniljesaus, er det også kjempegodt oppi.

Og glem for guds skyld ikke kardemomme.

Røra bør stå litt og hvile seg før du steker vaflene.

Kardemomme i vafler? Hm, det har jeg aldri smakt.

Skrevet

Ja! Og av en eller annen grunn datt melodien til "Det var da sjefer'n beit" inn på "Det var da bordet knakk"!

Hehe!

*LOL*

Vi får se, vi får se ;-P

Foreløpig har jeg ingen andre bilder enn det som tottlå la ut, som effektfullt demonstrerer en kveld som godt kunne vært min, hehe. *S*

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...

×
×
  • Opprett ny...