Gå til innhold

steketid-oksestek?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hvor lenge skal en oksestek på ca 1,2 kg stekes?

Har ikke steketermometer så jeg kan ikke måle grader på den.

Samtidig så trenger jeg oppskrift på saus, da tenkte jeg å bruke stekesjyen i sausen.

Fortsetter under...

Skrevet

http://www.matoppskrift.no/sider/MaalVekt.asp

Steketid tykkstek 1 kilo:

1 time på 200gr står det langt nede på siden her. Beregn 10 minutter ekstra for 1,2 kg.

Forøvrig en meget nyttig side det der:o)

Saus:

Vanlig brunsaus som du tilsetter stekesjyen, ha gjerne i 1-2 ss rømme.

Skrevet

Jeg synes oksesteik blir saftigere når jeg lager den i jerngryta. Brunes i smør først og vann helles på så det såvidt dekker steika. La den småsurre på lav varme. Jeg bruker steketermometer, men vil tro ca. halvannen time på den størrelsen du har.

Saus:

Du kan enten brune smør og ha i hv.mel, så spe med den gode kraften, eller lage jevning (blir mindre fet saus). Rist da mel og vann godt. Spe litt og litt i kraften. Kok alltid saus i minst 5 min. Jeg bruker gjerne en kalve eller kjøttbuljong terning i sausen. Gjerne også en fløteskvett.Salt og pepper.

Skrevet

http://www.matoppskrift.no/sider/MaalVekt.asp

Steketid tykkstek 1 kilo:

1 time på 200gr står det langt nede på siden her. Beregn 10 minutter ekstra for 1,2 kg.

Forøvrig en meget nyttig side det der:o)

Saus:

Vanlig brunsaus som du tilsetter stekesjyen, ha gjerne i 1-2 ss rømme.

Tusen takk for oppskrift!

Synes det virket lite med en time men vi får prøve med det å se hvordan det blir.

Skrevet

Jeg synes oksesteik blir saftigere når jeg lager den i jerngryta. Brunes i smør først og vann helles på så det såvidt dekker steika. La den småsurre på lav varme. Jeg bruker steketermometer, men vil tro ca. halvannen time på den størrelsen du har.

Saus:

Du kan enten brune smør og ha i hv.mel, så spe med den gode kraften, eller lage jevning (blir mindre fet saus). Rist da mel og vann godt. Spe litt og litt i kraften. Kok alltid saus i minst 5 min. Jeg bruker gjerne en kalve eller kjøttbuljong terning i sausen. Gjerne også en fløteskvett.Salt og pepper.

Tusen takk for oppskrift!!

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...