Gjest anonym akkurat om dette Skrevet 29. desember 2005 Del Skrevet 29. desember 2005 Vi vurderer å bytte giverland... Vi har ett barn fra et land, men tanker altså på å adoptere nr.2 fra et annet land. Det er argumenter både for og mot et slikt bytte. Er det noen av dere som har erfaring med bytte av land, hvilke argumenter brukte dere, og hvordan stiller adopsjonsforeningene seg til at man bytter? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/211983-bytte-av-giverland/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
LillapåFub Skrevet 29. desember 2005 Del Skrevet 29. desember 2005 Jeg har lest etter eller anet sted at Bufetat foretrekker at man adopterer fra samme land som tidligere, for barnas skyld. Dette er dersom det ikke var tungtveiende argumenter for å bytte. Dessverre vet jeg ikke hva de legger i tungtveiende argumenter. Kan du ikke lufte det for adopsjonsforeningen? Lykke til 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/211983-bytte-av-giverland/#findComment-1546624 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tubby1365380674 Skrevet 29. desember 2005 Del Skrevet 29. desember 2005 Vi gjorde det ved 3 adopsjon. Det vil si vi byttet ikke land bevisst, men rett etter at vi sendte dok til vårt oppr. land så vi det søktes foreldre etter et barn fra et annet land i asia.I og med at ventetiden på vårt oppr land var opp mot 2 år i motsetn. til 7 mnd og 3 mnd ved de to første adopsj., valgte vi til slutt å si ja dtil det konkrete barnet. Vi syntes det ble rart å skulle stå å vente i 2 år fordi det var vok søkere , og mere til til det landet vi hadde oppr. , mens det var et barn som passet fint i vår situashjon som trengte foreldre. Det har vært vellykket, men jeg hadde noen runder med meg selv ang. dette. Vi var veldig knyttet til, landet som vi oppr. hadde. Det var ingen problem med bufetat. Dersom man har en god grunn så er vel ikke det noe problem.Lang/økt ventetid feks. Men det er jo en del tanker man får rundt detr, forholde seg til to land, tilbakereiser, likhet mellom søsken, etc.Men til syvende og sist så er det barnet som bør være i fokus, og da ble saken grei for oss.Våre tre er heller ikke så ulike:)) Venlig hilsen 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/211983-bytte-av-giverland/#findComment-1546643 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest kommer snart med et nick Skrevet 30. desember 2005 Del Skrevet 30. desember 2005 Jeg har lest etter eller anet sted at Bufetat foretrekker at man adopterer fra samme land som tidligere, for barnas skyld. Dette er dersom det ikke var tungtveiende argumenter for å bytte. Dessverre vet jeg ikke hva de legger i tungtveiende argumenter. Kan du ikke lufte det for adopsjonsforeningen? Lykke til Har også sett at Bufetat gjerne vil man adopterer fra bare ett land. Regner med at dette skal gå på bl.a at barna kan få en viss søskenlikhet..? Dette er likevel et argument som faller bort når man ser hvor ulike barn fra ett og samme land kan være. MIn søster har adoptert to fra Colombia (tenåringer nå). De er svært forskjellige utseendsmessig. Den ene helt mørk og den andre helt lys. Min søster har til tider vært oppgitt over at giverland ikke tar litt mer hensyn til at søsken kan ha en viss likhet, da barna hennes har opplevd det som ganske så slitsomt at mennesker til stadighet må kommentere dette. "Er dere virkelig fra samme land" "Dere ser jo svært ulike ut" osv. Dette har faktisk vært mye tyngre for dem enn kommentarer som går på at de faktisk er adoptert. Jeg og mannen min starter også en adopsjonsprosess snart. Jeg vil unngå Colombia akkurat av denne grunn. Tenkte jeg skulle finne et land der barna var mer like. Vi har vurdert både Thailand og Fillipinene. Men så akkurat bilde av et søskenpar fra Thailand i et medlemsblad her om dagen. Ble litt paff over at disse også var veldig ulike. Den ene veldig mørk og den andre lys. Som utenforstående ville jeg kanskje ikke trodd at disse kom fra det samme landet. Hva tenker dere som foreldre i en slik situasjon? Jeg har følt på kroppen at dette er et problem for min niese og nevø, selv om det i utgangspunktet ikke er noe problematisk for foreldre og familie rundt. Men så er det jo andre mennesker som nærmest ser det som sin plikt å kommentere alt som de faktisk ikke har noe med.... Disse to barna har faktisk sagt til meg ved flere anledninger at de skulle ønske de var litt mer like. Tenker dere noe på dette i forhold til når dere velger land? Barna vokser seg jo gjerne "like" likevel. Det er jo mange likheter som ikke dreier seg om utseende. Men man kommer vel likevel ikek forbi det faktum at mange i omgivelsene opplever det som snodig (og gjerne kommer med en kommentar) om det er veldig stor forskjell mellom barna) Mange tanker som spinner rundt nå. Må se til å finne meg et nick snart , da jeg er mye her inne og leser.. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/211983-bytte-av-giverland/#findComment-1546812 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Wibecke Skrevet 30. desember 2005 Del Skrevet 30. desember 2005 Har også sett at Bufetat gjerne vil man adopterer fra bare ett land. Regner med at dette skal gå på bl.a at barna kan få en viss søskenlikhet..? Dette er likevel et argument som faller bort når man ser hvor ulike barn fra ett og samme land kan være. MIn søster har adoptert to fra Colombia (tenåringer nå). De er svært forskjellige utseendsmessig. Den ene helt mørk og den andre helt lys. Min søster har til tider vært oppgitt over at giverland ikke tar litt mer hensyn til at søsken kan ha en viss likhet, da barna hennes har opplevd det som ganske så slitsomt at mennesker til stadighet må kommentere dette. "Er dere virkelig fra samme land" "Dere ser jo svært ulike ut" osv. Dette har faktisk vært mye tyngre for dem enn kommentarer som går på at de faktisk er adoptert. Jeg og mannen min starter også en adopsjonsprosess snart. Jeg vil unngå Colombia akkurat av denne grunn. Tenkte jeg skulle finne et land der barna var mer like. Vi har vurdert både Thailand og Fillipinene. Men så akkurat bilde av et søskenpar fra Thailand i et medlemsblad her om dagen. Ble litt paff over at disse også var veldig ulike. Den ene veldig mørk og den andre lys. Som utenforstående ville jeg kanskje ikke trodd at disse kom fra det samme landet. Hva tenker dere som foreldre i en slik situasjon? Jeg har følt på kroppen at dette er et problem for min niese og nevø, selv om det i utgangspunktet ikke er noe problematisk for foreldre og familie rundt. Men så er det jo andre mennesker som nærmest ser det som sin plikt å kommentere alt som de faktisk ikke har noe med.... Disse to barna har faktisk sagt til meg ved flere anledninger at de skulle ønske de var litt mer like. Tenker dere noe på dette i forhold til når dere velger land? Barna vokser seg jo gjerne "like" likevel. Det er jo mange likheter som ikke dreier seg om utseende. Men man kommer vel likevel ikek forbi det faktum at mange i omgivelsene opplever det som snodig (og gjerne kommer med en kommentar) om det er veldig stor forskjell mellom barna) Mange tanker som spinner rundt nå. Må se til å finne meg et nick snart , da jeg er mye her inne og leser.. Det du sier om Colombia er ikke helt korrekt. Tror det kanskje var mer vanlig tidligere. Våre to født i Colombia er ganske like både i farge og utseende. Husker jeg bet meg merke i hva bestyreren på barnehjemmet sa når de så datteren vår. "ÅÅÅ, de er jo så like" Vi som foreldre kunne ikke se det, men nå når han er blitt litt eldre så ser vi likheten. Lykke til uansett hvilket land dere velger. Husk giverlandene er ganske store, så variasjonene er også store utseendemessig :-) Hilsen 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/211983-bytte-av-giverland/#findComment-1546817 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest kommer snart med et nick Skrevet 30. desember 2005 Del Skrevet 30. desember 2005 Det du sier om Colombia er ikke helt korrekt. Tror det kanskje var mer vanlig tidligere. Våre to født i Colombia er ganske like både i farge og utseende. Husker jeg bet meg merke i hva bestyreren på barnehjemmet sa når de så datteren vår. "ÅÅÅ, de er jo så like" Vi som foreldre kunne ikke se det, men nå når han er blitt litt eldre så ser vi likheten. Lykke til uansett hvilket land dere velger. Husk giverlandene er ganske store, så variasjonene er også store utseendemessig :-) Hilsen Ok. Kanskje de har endret praksis da? Det er i tilfelle bare positivt og fornuftig tror jeg. Takk for oppklaring! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/211983-bytte-av-giverland/#findComment-1546825 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Xiaotao Skrevet 30. desember 2005 Del Skrevet 30. desember 2005 Har også sett at Bufetat gjerne vil man adopterer fra bare ett land. Regner med at dette skal gå på bl.a at barna kan få en viss søskenlikhet..? Dette er likevel et argument som faller bort når man ser hvor ulike barn fra ett og samme land kan være. MIn søster har adoptert to fra Colombia (tenåringer nå). De er svært forskjellige utseendsmessig. Den ene helt mørk og den andre helt lys. Min søster har til tider vært oppgitt over at giverland ikke tar litt mer hensyn til at søsken kan ha en viss likhet, da barna hennes har opplevd det som ganske så slitsomt at mennesker til stadighet må kommentere dette. "Er dere virkelig fra samme land" "Dere ser jo svært ulike ut" osv. Dette har faktisk vært mye tyngre for dem enn kommentarer som går på at de faktisk er adoptert. Jeg og mannen min starter også en adopsjonsprosess snart. Jeg vil unngå Colombia akkurat av denne grunn. Tenkte jeg skulle finne et land der barna var mer like. Vi har vurdert både Thailand og Fillipinene. Men så akkurat bilde av et søskenpar fra Thailand i et medlemsblad her om dagen. Ble litt paff over at disse også var veldig ulike. Den ene veldig mørk og den andre lys. Som utenforstående ville jeg kanskje ikke trodd at disse kom fra det samme landet. Hva tenker dere som foreldre i en slik situasjon? Jeg har følt på kroppen at dette er et problem for min niese og nevø, selv om det i utgangspunktet ikke er noe problematisk for foreldre og familie rundt. Men så er det jo andre mennesker som nærmest ser det som sin plikt å kommentere alt som de faktisk ikke har noe med.... Disse to barna har faktisk sagt til meg ved flere anledninger at de skulle ønske de var litt mer like. Tenker dere noe på dette i forhold til når dere velger land? Barna vokser seg jo gjerne "like" likevel. Det er jo mange likheter som ikke dreier seg om utseende. Men man kommer vel likevel ikek forbi det faktum at mange i omgivelsene opplever det som snodig (og gjerne kommer med en kommentar) om det er veldig stor forskjell mellom barna) Mange tanker som spinner rundt nå. Må se til å finne meg et nick snart , da jeg er mye her inne og leser.. Der vil nok finnes eksempler på dette med "søskenlikhet" som viser både at barn kan være veldig like og veldig ulike enten de er bio-søsken eller ikke, som i "vanlige" familier. Vi er 6 bio-søsken i min familie - og utrolig ulike, både i sinn og skinn. Og tenk er det alle familiene i Norge idag med "mine barn" og "dine bar" og "fellesbarn". De er neppe like. Selv om du kjenner denne familien, så tror jeg ikke du behøver å se det som en indikasjon på at du vil oppleve det samme. På den annen side så tror jeg at folk uten situasjonsfornemmelse vil komme med sine kommentarer uansett. Vi har to jenter fra Kina. De er ikke like, men heller ikke så veldig ulike - kjempesøte begge to på hver sin måte. Vi gleder oss over deres ulikhet - to vidunderlige og friske barn. Men pga. det folk vet generelt om Kina, så får jeg rare spørsmål fra folk som ikke tenker seg om - de bare spørr fordi de er nygjerrige. Jeg har sett familier med barn fra Kina hvor barna er veldig like. Jeg tror adopsjonsmyndigheten gjør hva de kan for at barna skal oppleves like, men det er jo grenser for hva de kan gjøre på det området - de har jo ulikt biologisk opphav. Jeg tror også at uansett hvilket land du ser på så vil barna være ulike. Det er heller en utfordring til oss å se det som en berikelse. Jeg har venner som har adoptert mørke barn og fått egenfødte lyse barn. Jeg vet de opplever det som en berikelse, selv om de sikkert til tiden kunne vært foruten enkelte kommentarer fra tåpelige voksne. Lykke til med bestemmelsen av land! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/211983-bytte-av-giverland/#findComment-1546907 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest umulig å si Skrevet 30. desember 2005 Del Skrevet 30. desember 2005 Har også sett at Bufetat gjerne vil man adopterer fra bare ett land. Regner med at dette skal gå på bl.a at barna kan få en viss søskenlikhet..? Dette er likevel et argument som faller bort når man ser hvor ulike barn fra ett og samme land kan være. MIn søster har adoptert to fra Colombia (tenåringer nå). De er svært forskjellige utseendsmessig. Den ene helt mørk og den andre helt lys. Min søster har til tider vært oppgitt over at giverland ikke tar litt mer hensyn til at søsken kan ha en viss likhet, da barna hennes har opplevd det som ganske så slitsomt at mennesker til stadighet må kommentere dette. "Er dere virkelig fra samme land" "Dere ser jo svært ulike ut" osv. Dette har faktisk vært mye tyngre for dem enn kommentarer som går på at de faktisk er adoptert. Jeg og mannen min starter også en adopsjonsprosess snart. Jeg vil unngå Colombia akkurat av denne grunn. Tenkte jeg skulle finne et land der barna var mer like. Vi har vurdert både Thailand og Fillipinene. Men så akkurat bilde av et søskenpar fra Thailand i et medlemsblad her om dagen. Ble litt paff over at disse også var veldig ulike. Den ene veldig mørk og den andre lys. Som utenforstående ville jeg kanskje ikke trodd at disse kom fra det samme landet. Hva tenker dere som foreldre i en slik situasjon? Jeg har følt på kroppen at dette er et problem for min niese og nevø, selv om det i utgangspunktet ikke er noe problematisk for foreldre og familie rundt. Men så er det jo andre mennesker som nærmest ser det som sin plikt å kommentere alt som de faktisk ikke har noe med.... Disse to barna har faktisk sagt til meg ved flere anledninger at de skulle ønske de var litt mer like. Tenker dere noe på dette i forhold til når dere velger land? Barna vokser seg jo gjerne "like" likevel. Det er jo mange likheter som ikke dreier seg om utseende. Men man kommer vel likevel ikek forbi det faktum at mange i omgivelsene opplever det som snodig (og gjerne kommer med en kommentar) om det er veldig stor forskjell mellom barna) Mange tanker som spinner rundt nå. Må se til å finne meg et nick snart , da jeg er mye her inne og leser.. Ei venninne av meg har adoptert to barn fra to forskjellige land, og de er adskillig mer søskenlike enn mine fire. To av dem er egenfødte, og to er adoptert fra samme land. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/211983-bytte-av-giverland/#findComment-1546917 Del på andre sider Flere delingsvalg…
fresh air Skrevet 30. desember 2005 Del Skrevet 30. desember 2005 Vi har adoptert to barn fra Korea, og jeg liker i grunnen tanken på at de er fra samme land.Korea er blitt en viktig del av vår familie, og vi følger alltid ekstra godt med hvis det er noe derfra i mediene e.l.Vi har allerede planer om å dra på familietur dit om en del år.Barna er egentlig ikke like når det gjelder ansiktstrekk eller kroppsbygning, men noe likt er det selvfølgelig. I det hele tatt ser jeg mange gode argumenter for å holde seg til ett land. Men jeg kjenner flere familier som har ban fra ulike land, noen egenfødt + adoptert, andre med adoptivbarn fra ulike land. Jeg tror dette er helt uproblematisk for dem - det viktigste er jo at dette er de barna de har. Hvis ventetida er vanvittig lang og uforutsigbar på "gamlelandet", synes jeg det er helt forståelig at folk bytter land. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/211983-bytte-av-giverland/#findComment-1546928 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mamta Skrevet 30. desember 2005 Del Skrevet 30. desember 2005 Har også sett at Bufetat gjerne vil man adopterer fra bare ett land. Regner med at dette skal gå på bl.a at barna kan få en viss søskenlikhet..? Dette er likevel et argument som faller bort når man ser hvor ulike barn fra ett og samme land kan være. MIn søster har adoptert to fra Colombia (tenåringer nå). De er svært forskjellige utseendsmessig. Den ene helt mørk og den andre helt lys. Min søster har til tider vært oppgitt over at giverland ikke tar litt mer hensyn til at søsken kan ha en viss likhet, da barna hennes har opplevd det som ganske så slitsomt at mennesker til stadighet må kommentere dette. "Er dere virkelig fra samme land" "Dere ser jo svært ulike ut" osv. Dette har faktisk vært mye tyngre for dem enn kommentarer som går på at de faktisk er adoptert. Jeg og mannen min starter også en adopsjonsprosess snart. Jeg vil unngå Colombia akkurat av denne grunn. Tenkte jeg skulle finne et land der barna var mer like. Vi har vurdert både Thailand og Fillipinene. Men så akkurat bilde av et søskenpar fra Thailand i et medlemsblad her om dagen. Ble litt paff over at disse også var veldig ulike. Den ene veldig mørk og den andre lys. Som utenforstående ville jeg kanskje ikke trodd at disse kom fra det samme landet. Hva tenker dere som foreldre i en slik situasjon? Jeg har følt på kroppen at dette er et problem for min niese og nevø, selv om det i utgangspunktet ikke er noe problematisk for foreldre og familie rundt. Men så er det jo andre mennesker som nærmest ser det som sin plikt å kommentere alt som de faktisk ikke har noe med.... Disse to barna har faktisk sagt til meg ved flere anledninger at de skulle ønske de var litt mer like. Tenker dere noe på dette i forhold til når dere velger land? Barna vokser seg jo gjerne "like" likevel. Det er jo mange likheter som ikke dreier seg om utseende. Men man kommer vel likevel ikek forbi det faktum at mange i omgivelsene opplever det som snodig (og gjerne kommer med en kommentar) om det er veldig stor forskjell mellom barna) Mange tanker som spinner rundt nå. Må se til å finne meg et nick snart , da jeg er mye her inne og leser.. Nesten uansett hvilket giverland du velger i både Asia, Afrika og Sør-Amerika, ja tom. Europa, vil der være muligheter for større eller mindre variasjoner mht. utseende. Vi har tre barn fra India, to av dem er ganske like utseendemessig, men de har tre ulike nyanser av brun hudfarge. Likhet mht. utseende er ikke noe godt argument for å velge å adoptere fra samme land. Derimot har våre grunner for å velge å adoptere alle våre tre fra India vært, at de har samme kulturbakgrunn, noe som er enklere å forholde seg til når spørsmål om opprinnelse osv. kommer opp. Evt. tilbakereiser når barna vokser til, vil også være enklere å få til, når vi har ett giverland å forholde oss til. I tillegg var det viktig for oss at vi kjente til barnehjemmene som VB samarbeider med og følte oss trygge på at de har gitt barna våre en god - og mest mulig lik - start i livet. Dersom dere tenker på Thailand, finnes det mange gode grunner for å velge dette som giverland, rent bortsett fra det med likhet i barnas utseende. Lykke til med valg av land! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/211983-bytte-av-giverland/#findComment-1546987 Del på andre sider Flere delingsvalg…
ank72 Skrevet 30. desember 2005 Del Skrevet 30. desember 2005 Har barn fra 2 ulike asiatiske land. Vi byttet etter annbefaling fra foreningen da vi var godkjente i Regionen, og vi må si: Angrer ikke et sekund på det!!! ;-) Lykke til med avgjørelsen, uansett! Masse hilsen 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/211983-bytte-av-giverland/#findComment-1547050 Del på andre sider Flere delingsvalg…
grot Skrevet 30. desember 2005 Del Skrevet 30. desember 2005 Har også sett at Bufetat gjerne vil man adopterer fra bare ett land. Regner med at dette skal gå på bl.a at barna kan få en viss søskenlikhet..? Dette er likevel et argument som faller bort når man ser hvor ulike barn fra ett og samme land kan være. MIn søster har adoptert to fra Colombia (tenåringer nå). De er svært forskjellige utseendsmessig. Den ene helt mørk og den andre helt lys. Min søster har til tider vært oppgitt over at giverland ikke tar litt mer hensyn til at søsken kan ha en viss likhet, da barna hennes har opplevd det som ganske så slitsomt at mennesker til stadighet må kommentere dette. "Er dere virkelig fra samme land" "Dere ser jo svært ulike ut" osv. Dette har faktisk vært mye tyngre for dem enn kommentarer som går på at de faktisk er adoptert. Jeg og mannen min starter også en adopsjonsprosess snart. Jeg vil unngå Colombia akkurat av denne grunn. Tenkte jeg skulle finne et land der barna var mer like. Vi har vurdert både Thailand og Fillipinene. Men så akkurat bilde av et søskenpar fra Thailand i et medlemsblad her om dagen. Ble litt paff over at disse også var veldig ulike. Den ene veldig mørk og den andre lys. Som utenforstående ville jeg kanskje ikke trodd at disse kom fra det samme landet. Hva tenker dere som foreldre i en slik situasjon? Jeg har følt på kroppen at dette er et problem for min niese og nevø, selv om det i utgangspunktet ikke er noe problematisk for foreldre og familie rundt. Men så er det jo andre mennesker som nærmest ser det som sin plikt å kommentere alt som de faktisk ikke har noe med.... Disse to barna har faktisk sagt til meg ved flere anledninger at de skulle ønske de var litt mer like. Tenker dere noe på dette i forhold til når dere velger land? Barna vokser seg jo gjerne "like" likevel. Det er jo mange likheter som ikke dreier seg om utseende. Men man kommer vel likevel ikek forbi det faktum at mange i omgivelsene opplever det som snodig (og gjerne kommer med en kommentar) om det er veldig stor forskjell mellom barna) Mange tanker som spinner rundt nå. Må se til å finne meg et nick snart , da jeg er mye her inne og leser.. Ja det er stor forskjell utseendsmessig på barna som kommer fra Thailand, fra helt mørke til veldig lyse. Men er det ikke slik fra de fleste land da? Kan ikke skjønne at det skal være noe problem i utgangspunktet men skjønner jo at du har gjort deg noen negative erfaringer når det gjelder dette med søskenlikhet, eller mangel på likhet. Du sier niesen og nevøen din er i tenårene. Kanskje er dette lettere i dag? Vi har en veldig lys (egenfødt, he he..) og en gyllen fra Thailand. Veldig tydelig at den ene er egenfødt og den andre ikke, for å si det slik. Har heldigvis aldri fått noen kommentarer om at de ikke er "ordentlige" søsken osv. Merker jo at vi får mer oppmerksomhet fra omgivelsene fordi mange mennesker (som vi ikke kjenner) merker seg at vi har "en av hver". Men bare positivt heldigvis. Men vet jo at det finnes voksne av den typen som føler at de er i sin fulle rett til å kommentere barna våre over hodene på dem osv. Veldig ubetenksomt men som oftest ikke vondt ment. Lykke til med valg av land. Thailand er et flott valg, selv om du ikke nødvendigvis ender opp med "to like":-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/211983-bytte-av-giverland/#findComment-1547132 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest ChiengMai Skrevet 30. desember 2005 Del Skrevet 30. desember 2005 Har også sett at Bufetat gjerne vil man adopterer fra bare ett land. Regner med at dette skal gå på bl.a at barna kan få en viss søskenlikhet..? Dette er likevel et argument som faller bort når man ser hvor ulike barn fra ett og samme land kan være. MIn søster har adoptert to fra Colombia (tenåringer nå). De er svært forskjellige utseendsmessig. Den ene helt mørk og den andre helt lys. Min søster har til tider vært oppgitt over at giverland ikke tar litt mer hensyn til at søsken kan ha en viss likhet, da barna hennes har opplevd det som ganske så slitsomt at mennesker til stadighet må kommentere dette. "Er dere virkelig fra samme land" "Dere ser jo svært ulike ut" osv. Dette har faktisk vært mye tyngre for dem enn kommentarer som går på at de faktisk er adoptert. Jeg og mannen min starter også en adopsjonsprosess snart. Jeg vil unngå Colombia akkurat av denne grunn. Tenkte jeg skulle finne et land der barna var mer like. Vi har vurdert både Thailand og Fillipinene. Men så akkurat bilde av et søskenpar fra Thailand i et medlemsblad her om dagen. Ble litt paff over at disse også var veldig ulike. Den ene veldig mørk og den andre lys. Som utenforstående ville jeg kanskje ikke trodd at disse kom fra det samme landet. Hva tenker dere som foreldre i en slik situasjon? Jeg har følt på kroppen at dette er et problem for min niese og nevø, selv om det i utgangspunktet ikke er noe problematisk for foreldre og familie rundt. Men så er det jo andre mennesker som nærmest ser det som sin plikt å kommentere alt som de faktisk ikke har noe med.... Disse to barna har faktisk sagt til meg ved flere anledninger at de skulle ønske de var litt mer like. Tenker dere noe på dette i forhold til når dere velger land? Barna vokser seg jo gjerne "like" likevel. Det er jo mange likheter som ikke dreier seg om utseende. Men man kommer vel likevel ikek forbi det faktum at mange i omgivelsene opplever det som snodig (og gjerne kommer med en kommentar) om det er veldig stor forskjell mellom barna) Mange tanker som spinner rundt nå. Må se til å finne meg et nick snart , da jeg er mye her inne og leser.. Nå er jo ikke en gang biologiske søsken alltid like, så jeg skjønner ikke helt grunnen til å fokusere veldig på dette. Jeg f.eks er lita, rund og blir aldri brun mens søstra mi som er ett år yngre er mørk, betydelig høyere, slank og blir brun som ei nøtt om sommeren. Og vi er helsøsken! Mine to thaigutter sier mange er _så_ like, men det er de overhodet ikke. Storebror er tett og muskuløs med tynt hår, mens Lillebror er tynn som ei flis og har tett kullsvart hår. Jeg kjenner familier med thaibarn som thaiene trodde var kinesere, noen er helt mørke og andre er lysere. Men vakre, det er de alle sammen. Og er det noe mine to er, så er det typisk brødre som sloss og leker godt sammen, alt etter som. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/211983-bytte-av-giverland/#findComment-1547307 Del på andre sider Flere delingsvalg…
snø Skrevet 30. desember 2005 Del Skrevet 30. desember 2005 Nå er jo ikke en gang biologiske søsken alltid like, så jeg skjønner ikke helt grunnen til å fokusere veldig på dette. Jeg f.eks er lita, rund og blir aldri brun mens søstra mi som er ett år yngre er mørk, betydelig høyere, slank og blir brun som ei nøtt om sommeren. Og vi er helsøsken! Mine to thaigutter sier mange er _så_ like, men det er de overhodet ikke. Storebror er tett og muskuløs med tynt hår, mens Lillebror er tynn som ei flis og har tett kullsvart hår. Jeg kjenner familier med thaibarn som thaiene trodde var kinesere, noen er helt mørke og andre er lysere. Men vakre, det er de alle sammen. Og er det noe mine to er, så er det typisk brødre som sloss og leker godt sammen, alt etter som. Nei biologiske søsken er heller ikke nødvendigvis så veldig like. Jeg gikk på skole sammen med et tvillingpar, to jenter, hvor den ene var høy, blond og blåøyd og den andre var 15 cm kortere, mørk og med brune øyne. Det var ikke en gang snakk om søskenlikhet, men tvillinger var de okke som :-) Beste hilsen fra 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/211983-bytte-av-giverland/#findComment-1547405 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest kommer snart med et nick Skrevet 30. desember 2005 Del Skrevet 30. desember 2005 Nei biologiske søsken er heller ikke nødvendigvis så veldig like. Jeg gikk på skole sammen med et tvillingpar, to jenter, hvor den ene var høy, blond og blåøyd og den andre var 15 cm kortere, mørk og med brune øyne. Det var ikke en gang snakk om søskenlikhet, men tvillinger var de okke som :-) Beste hilsen fra Jeg tror dere misforstår meg litt nå. Jeg, eller min søster for den del, har aldri sett det som et stort poeng at søsknene skal ligne på hverandre. Men hva hjelper egentlig det når mange mennesker rundt omkring tydelig mener det er "snodig" når det ikke finnes noen likhet. At min niese og nevø har følt dette som litt belastende vet jeg jo, og det er et fakta selv om vi mener at søskenlikhet ikke er noe poeng. Finnes ikke like jeg og søstera mi heller, men det er ikke så interessant for folk flest fordi vi begge er "hjemmelaga". Jeg mener altså ikke at dette er et stort poeng, men ville bare vite om dere tenkte noe rundt dette i deres valg av land.. Ble jeg tydeligere nå mon tro? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/211983-bytte-av-giverland/#findComment-1547475 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Xiaotao Skrevet 30. desember 2005 Del Skrevet 30. desember 2005 Jeg tror dere misforstår meg litt nå. Jeg, eller min søster for den del, har aldri sett det som et stort poeng at søsknene skal ligne på hverandre. Men hva hjelper egentlig det når mange mennesker rundt omkring tydelig mener det er "snodig" når det ikke finnes noen likhet. At min niese og nevø har følt dette som litt belastende vet jeg jo, og det er et fakta selv om vi mener at søskenlikhet ikke er noe poeng. Finnes ikke like jeg og søstera mi heller, men det er ikke så interessant for folk flest fordi vi begge er "hjemmelaga". Jeg mener altså ikke at dette er et stort poeng, men ville bare vite om dere tenkte noe rundt dette i deres valg av land.. Ble jeg tydeligere nå mon tro? Jeg tror vi forstår deg, men det med ulike kommentarer fra folk er det gjerne ikke så mye å gjøre noe med egentlig. Når du har adoptivbarn vil de få oppmerksomhet - både på godt og ondt. Helst positiv for vår del - det må jeg si. Overalt skal folk fortelle dem hvor søte de er Men kommentarene vil falle tror jeg, uansett hvor like eller ulike de måtte være. Så skulle du få to ganske like barn, tror jeg at du ville oppleve en del slike ting alikvel, fordi folk vil studere dine barn mye nøyere enn de har gjort med deg og din søster eller meg og mine brødre. Sikkert fordi det er så åpenbart at barna våre er adoptert pga utseende. Det er nok veldig fornuftig å tenke gjennom det på forhånd, gå en del runder med seg selv. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/211983-bytte-av-giverland/#findComment-1547494 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gemini Skrevet 30. desember 2005 Del Skrevet 30. desember 2005 Jeg tror dere misforstår meg litt nå. Jeg, eller min søster for den del, har aldri sett det som et stort poeng at søsknene skal ligne på hverandre. Men hva hjelper egentlig det når mange mennesker rundt omkring tydelig mener det er "snodig" når det ikke finnes noen likhet. At min niese og nevø har følt dette som litt belastende vet jeg jo, og det er et fakta selv om vi mener at søskenlikhet ikke er noe poeng. Finnes ikke like jeg og søstera mi heller, men det er ikke så interessant for folk flest fordi vi begge er "hjemmelaga". Jeg mener altså ikke at dette er et stort poeng, men ville bare vite om dere tenkte noe rundt dette i deres valg av land.. Ble jeg tydeligere nå mon tro? Jeg tror kanskje ting har forandret seg litt de senere årene. Disse du snakker om er snart voksne, og jeg tror folk stadig blir mer og mer vant til mennesker med et "unorsk" utseende her i landet, enten de er adopterte, innvandrere/flyktninger/asylsøkere, eller har en forelder fra et annet land, osv. Jeg har forresten også erfart dette med tvillinger som er svært ulike av utseende, så ulike at det ble spurt om jeg og den ene v de var tvillingene, og jeg er ikke engang i familie... hehe Men altså - negative kommentarer og mobbing kan forekomme uansett årsak. Det er ikke alltid at man kan eliminere slike årsaker. Noen ganger må man rett og slett oppdra folk, slik at de lærer, og skjerper seg. Det gjelder både barn og voksne. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/211983-bytte-av-giverland/#findComment-1547592 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest barna i medlemsbladet Skrevet 31. desember 2005 Del Skrevet 31. desember 2005 Har også sett at Bufetat gjerne vil man adopterer fra bare ett land. Regner med at dette skal gå på bl.a at barna kan få en viss søskenlikhet..? Dette er likevel et argument som faller bort når man ser hvor ulike barn fra ett og samme land kan være. MIn søster har adoptert to fra Colombia (tenåringer nå). De er svært forskjellige utseendsmessig. Den ene helt mørk og den andre helt lys. Min søster har til tider vært oppgitt over at giverland ikke tar litt mer hensyn til at søsken kan ha en viss likhet, da barna hennes har opplevd det som ganske så slitsomt at mennesker til stadighet må kommentere dette. "Er dere virkelig fra samme land" "Dere ser jo svært ulike ut" osv. Dette har faktisk vært mye tyngre for dem enn kommentarer som går på at de faktisk er adoptert. Jeg og mannen min starter også en adopsjonsprosess snart. Jeg vil unngå Colombia akkurat av denne grunn. Tenkte jeg skulle finne et land der barna var mer like. Vi har vurdert både Thailand og Fillipinene. Men så akkurat bilde av et søskenpar fra Thailand i et medlemsblad her om dagen. Ble litt paff over at disse også var veldig ulike. Den ene veldig mørk og den andre lys. Som utenforstående ville jeg kanskje ikke trodd at disse kom fra det samme landet. Hva tenker dere som foreldre i en slik situasjon? Jeg har følt på kroppen at dette er et problem for min niese og nevø, selv om det i utgangspunktet ikke er noe problematisk for foreldre og familie rundt. Men så er det jo andre mennesker som nærmest ser det som sin plikt å kommentere alt som de faktisk ikke har noe med.... Disse to barna har faktisk sagt til meg ved flere anledninger at de skulle ønske de var litt mer like. Tenker dere noe på dette i forhold til når dere velger land? Barna vokser seg jo gjerne "like" likevel. Det er jo mange likheter som ikke dreier seg om utseende. Men man kommer vel likevel ikek forbi det faktum at mange i omgivelsene opplever det som snodig (og gjerne kommer med en kommentar) om det er veldig stor forskjell mellom barna) Mange tanker som spinner rundt nå. Må se til å finne meg et nick snart , da jeg er mye her inne og leser.. ...våre to barn du så ;-) Ja, de har litt forskjellig hudfarge - begge to like herlige! En karamell og en sjokolade ;-) Den ene er fra Sør-Thailand og den andre fra Bangkok-området. Barna i disse to regionene ser ofte veldig forskjellige ut. Vi har aldri fått en eneste negativ kommentar på at de ikke er "like" - og har aldri tenkt det selv heller. I Sør-Øst Asia (og Asia forøvrig) er nok barna like forskjellige innad i samme land, som barn kan være f.eks. i Norge. Dette gjelder også for Fillipinene. Forøvrig har jeg forresten noen ganger reagert over enkelte adoptivforeldres veldige fokus på barnets hudfarge. Det er da andre ting som betyr MYE mer (forhåpentligvis)! Jeg ønsker dere lykke til med valg av land! Det blir nok veldig bra til slutt, uansett hvilket land dere havner opp med. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/211983-bytte-av-giverland/#findComment-1547822 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest kommer snart med et nick Skrevet 31. desember 2005 Del Skrevet 31. desember 2005 ...våre to barn du så ;-) Ja, de har litt forskjellig hudfarge - begge to like herlige! En karamell og en sjokolade ;-) Den ene er fra Sør-Thailand og den andre fra Bangkok-området. Barna i disse to regionene ser ofte veldig forskjellige ut. Vi har aldri fått en eneste negativ kommentar på at de ikke er "like" - og har aldri tenkt det selv heller. I Sør-Øst Asia (og Asia forøvrig) er nok barna like forskjellige innad i samme land, som barn kan være f.eks. i Norge. Dette gjelder også for Fillipinene. Forøvrig har jeg forresten noen ganger reagert over enkelte adoptivforeldres veldige fokus på barnets hudfarge. Det er da andre ting som betyr MYE mer (forhåpentligvis)! Jeg ønsker dere lykke til med valg av land! Det blir nok veldig bra til slutt, uansett hvilket land dere havner opp med. Heisann. Ja var det dine to jeg så kansje? De var helt nydelige:-) Må bare korrigere deg litt. Jeg og min søster er ikke opptatt av hudfarge. De er akkurat like nydelige begge tanteungene mine også. Og det er nok ikke andre adoptivforelde hun har fått kommentarer fra, men fra "folk flest". Og nei, kommentarene har heller ikke vært negative (sa jeg det?) men jeg prøvde å få fram at det likevel har vært litt slitsomt for barna selv. De har følt at de har måttet forklare dette for omgivelsene hundre ganger, hvis du skjønner.. Og da hjelper det så lite at vi adoptivforeldre synest det er det naturligste på jord at barna vår ser helt ulike ut. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/211983-bytte-av-giverland/#findComment-1548046 Del på andre sider Flere delingsvalg…
grot Skrevet 1. januar 2006 Del Skrevet 1. januar 2006 ...våre to barn du så ;-) Ja, de har litt forskjellig hudfarge - begge to like herlige! En karamell og en sjokolade ;-) Den ene er fra Sør-Thailand og den andre fra Bangkok-området. Barna i disse to regionene ser ofte veldig forskjellige ut. Vi har aldri fått en eneste negativ kommentar på at de ikke er "like" - og har aldri tenkt det selv heller. I Sør-Øst Asia (og Asia forøvrig) er nok barna like forskjellige innad i samme land, som barn kan være f.eks. i Norge. Dette gjelder også for Fillipinene. Forøvrig har jeg forresten noen ganger reagert over enkelte adoptivforeldres veldige fokus på barnets hudfarge. Det er da andre ting som betyr MYE mer (forhåpentligvis)! Jeg ønsker dere lykke til med valg av land! Det blir nok veldig bra til slutt, uansett hvilket land dere havner opp med. "Forøvrig har jeg forresten noen ganger reagert over enkelte adoptivforeldres veldige fokus på barnets hudfarge. Det er da andre ting som betyr MYE mer (forhåpentligvis)! " Har heldigvis ikke din erfaring på dette området. Har aldri opplevd at adoptivforeldre har vært opptatt av å få lyse eller mørke barn. Bare i ett tilfelle opplevde jeg at barn fra mitt giverland ble samenlignet og at en adoptivmor konkluderte med at barn med den ene hudfargen var "skjønnere" enn de andre. Hva sier man til sånt? Tror heldigvis at de aller fleste av oss får verdens skjøneste barn, for det er jo slik det bør være:-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/211983-bytte-av-giverland/#findComment-1548250 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.