gripp Skrevet 4. januar 2006 Forfatter Skrevet 4. januar 2006 Det står i tollsatsene, og skal visstnok finnes på toll.no., men jeg finner ikke tollsatsene i det hele tatt der i menyer og kaos. Men hvis biff ligger så høyt, må jo butikkene selge med tap når jeg fikk utenlandsk okse indrefilet på REMA for kr 98 pr kg? Jeg sjekka hos toll.no og finner at tollsatsen på "lam, frosset, hel skrott" ligger på noen og tredve kroner kiloen. Jeg søkte på "kjøtt" og fikk opp ulike satser for ulike typer kjøtt...herunder lam. Og det blir ikke over 400%, snarere rundt 100%. Det er mye, men vesentlig lavere enn de tallene du opererer med. 0 Siter
keinstein Skrevet 4. januar 2006 Skrevet 4. januar 2006 Jeg sjekka hos toll.no og finner at tollsatsen på "lam, frosset, hel skrott" ligger på noen og tredve kroner kiloen. Jeg søkte på "kjøtt" og fikk opp ulike satser for ulike typer kjøtt...herunder lam. Og det blir ikke over 400%, snarere rundt 100%. Det er mye, men vesentlig lavere enn de tallene du opererer med. Hel skrott er nok mye billigere, ja. Jeg sjekka litt, og det det -mye mer- innteressant for importører å importere ferdige fileterte og foredlede produkter. Hele skrotter må da foredles i dyre norske bedrifter. Derfor er tollen så høy på fileter, biffer og annet snask, og så lav på skrottr. Regnestykket på den ferdig foredlede lammefileten kan bli 429% hvis prisen fra utlandet er 20 kr, og tollen er på 85 kr. Pluss moms så blir det latterlig dyrt. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.