Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Tidlig i svangerskapet, ca 4-5 uker etter befrukning, var jeg på en ukes ferietur til California, USA. Forsøkte å være forsiktig med hva jeg spiste, men våknet opp en natt med magesmerter og kaldsvetting og måtte bare styrte til toalettet med kraftig diare. Hadde spist kylling ved en fastfood restaurant dagen i forveien. Hadde diare kun denne ene dagen, men formen var litt redusert resten av uken. Mitt spørsmål nå er hvor farlig en slik matforgiftning (salmonella?) kan være for fosteret. Kan det være fare for misdannelser/hjerneskader?

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/212641-graviditet-og-matforgiftning/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Mette Moen, Gynekolog

Mon ikke ganske mange kvinner opplever en slik episode mens de er gravide? Salmonella gir ikke fosterskade og med slik infeksjon hadde du nok vært sykere. Toxoplasmose-infeksjon kan gi fosterskade, infeksjon kan overføres ved spising av rått kjøtt, men neppe ved stekt kylling. Så jeg tror du kan ta det helt med ro og glede deg over graviditeten.

Vennlig hilsen Mette H Moen

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...