Knotten Skrevet 8. mars 2001 Skrevet 8. mars 2001 Jeg har vært igjennom dette før, men er visst blitt glemsk.. ;-) Hvordan er det med kjøtt. Skal det være gjennomstekt/-kokt eller er det OK med spekeskinke, roastbiff, medium biff etc.? Røkt fisk skal en vel ikke spise? Er det andre matsorter en bør passe seg for? 0 Siter
Krizzy Skrevet 9. mars 2001 Skrevet 9. mars 2001 Jeg har hørt at man skal være forsiktig med skalldyr også! (Æsj!) 0 Siter
Knotten Skrevet 9. mars 2001 Forfatter Skrevet 9. mars 2001 Jeg har hørt at man skal være forsiktig med skalldyr også! (Æsj!) Javisst, det også, ja. Pytt, sann - skalldyr kan jeg styre min begrensning for allikevel. ....men røkt laks, da.....*sukk* 0 Siter
Krizzy Skrevet 9. mars 2001 Skrevet 9. mars 2001 Javisst, det også, ja. Pytt, sann - skalldyr kan jeg styre min begrensning for allikevel. ....men røkt laks, da.....*sukk* Hehe..... Helt enig! Jeg har så lyst på røkt laks for tiden, at jeg holder på å bli gal! *s* Sikkert ekstra lyst bare fordi jeg ikke KAN spise det! hehe.... Vi får spise noe annet godt så lenge, Knotten, og så heller dytte i oss røyka laks til vi ser mannen med ljåen etter at vi har trøkka "spetaklene" ut! :-)))) 0 Siter
Gjest Nikkaba Skrevet 9. mars 2001 Skrevet 9. mars 2001 Gjennomstekt, helst skal det ha vært frossent... Selv higer jeg etter roastbiff, og har faktisk spist det flere ganger... Tror ikke det er noen fare forbundet med norske råvarer... Spiste roastbiff så det ljomet etter med min andre, hun ble født til termin, og er frisk som en fisk! 0 Siter
Trine Endsjø, jordmor Skrevet 9. mars 2001 Skrevet 9. mars 2001 Jeg har inntrykk av at retningslinjene for hva gravide kan spise av kjøtt, har endret seg ved jevne mellomrom. Jeg kan ihvertfall si at både gjennomstekt og kokt kjøtt er helt greit. Spekeskinke har vært noe omdiskutert. Når det gjelder fisk, bør du holde deg unna ferskvannsfisk p.g.a. fare for høyt kvikksølvnivå. Røkt fisk er også omdiskutert, men jeg har lært at det skal være greit å spise røkt fisk, men heller være forsiktig med gravet fisk. Oster som ikke er pasturisert bør man være forsiktig med, dette gjelder også blåmuggoster. Det er spes. oster fra fra mellomeuropa som visstnok skal ha inneholdt sykdomsfremkallende stoffer. 0 Siter
nanna Skrevet 9. mars 2001 Skrevet 9. mars 2001 Hold deg unna kjøttfarseprodukter som ikke er gjennomstekt, en biff kan godt være litt rosa i midten fordi overflaten er stekt. Liten smittefare da. Er kjøttet frosset på forhånd er det enda mindre fare for smitte. Om kjøttet er norsk eller ikke spiller vel ingen rolle? Jeg lot også være å spise salat på restaurant, ikke sikkert de er så nøye med å vaske den. Fisk bør helst være stekt eller kokt, det er ikke så lenge siden de fant listeria i grav- og rakørret. I Sverige ber man gravide unngå for mye ferskvannsfisk pga tungmetaller. 0 Siter
Knotten Skrevet 9. mars 2001 Forfatter Skrevet 9. mars 2001 Hehe..... Helt enig! Jeg har så lyst på røkt laks for tiden, at jeg holder på å bli gal! *s* Sikkert ekstra lyst bare fordi jeg ikke KAN spise det! hehe.... Vi får spise noe annet godt så lenge, Knotten, og så heller dytte i oss røyka laks til vi ser mannen med ljåen etter at vi har trøkka "spetaklene" ut! :-)))) Det ser ikke bedre ut ) Pyttsann! Det er verdt det i massevis! 0 Siter
Knotten Skrevet 9. mars 2001 Forfatter Skrevet 9. mars 2001 Her dukket det visst opp flere ting som jeg spiste med god samvittighet i forrige svangerskap :-) Man bør tenke seg godt om, med andre ord, og bruke litt sunn fornuft. Det med ferskvannsfisk hadde _aldri_ kommet til å streife meg, da... 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.