Gjest kizi Skrevet 31. januar 2006 Skrevet 31. januar 2006 kylling og kalkun ; Ok, jeg trodde faktisk at kylling og kalkun også hadde nitrit. Men da har jeg altså tatt feil, og det var bra. 0 Siter
flisa Skrevet 31. januar 2006 Skrevet 31. januar 2006 Ok, jeg trodde faktisk at kylling og kalkun også hadde nitrit. Men da har jeg altså tatt feil, og det var bra. næsj - det kan jo hende jeg tar feil også - bare trodde at det blir brukt for rødfargens skyld - - men jeg vet ikke. Det heter E250 visst. 0 Siter
flisa Skrevet 31. januar 2006 Skrevet 31. januar 2006 Ok, jeg trodde faktisk at kylling og kalkun også hadde nitrit. Men da har jeg altså tatt feil, og det var bra. det står visst her at det er nitrit i kalkun: http://www.denstoltehane.no/index.php?struct=12 jaja 0 Siter
citygirl Skrevet 1. februar 2006 Skrevet 1. februar 2006 Hva er nitritt/nitrat? Nitritt/nitrat er tilsetningsstoffer (kaliumnitritt (E249), natriumnitritt (E250), natriumnitrat (E251) og kaliunitrat (E251) er tillatt å bruke som konserveringsmidler i visse kjøttprodukter, ost og kryddersild. Stoffene virker også fargestabiliserende og gir en spesiell smak. Den viktigste hensikten med å bruke nitritt/nitrat er å hemme eller stoppe veksten av uønskede mikroorganismer (bakterier). Problemet med bruk av nitritt og nitrat er ikke stoffene selv, men at de kan reagere med aminer i næringsmidlene og omdannes til kreftfremkallende nitrosaminer. Mengden nitrosaminer som dannes øker med mengde nitritt/nitrat som er tilsatt under produksjonen. De aller aller fleste kjøttpålegg inneholder nitrittforbindelser for å hindre bakterievekst. Det er ikke dermed sagt at det er usunt å spise det:-) 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.