ShitDiddelyDo Skrevet 6. februar 2006 Skrevet 6. februar 2006 Jeg skal visst lage Lasagne i morgen. Det har jeg aldri gjort før. Men jeg er en dreven kokk, dog har jeg ingen oppskrift, og på nettet finnes det så mye rart. Kan like gjerne spørre her, for er det noe dolere kan så er det tydligvis å spise. Så! Er det noen som kan bistå med sin favorittoppskrift? Hva med deg, flyfly? Har du et lasagneforslag like bra som pizzaforslaget du ga meg? 0 Siter
Gjest Torline Skrevet 6. februar 2006 Skrevet 6. februar 2006 Toro er min beste venn. Toro sin saus syns jeg er god, så jeg kjøper toro pakken! Knorr er ikke god. Men hjemmelaga saus og alt, det kan jeg ikke. 0 Siter
Gjest basta bom! Skrevet 6. februar 2006 Skrevet 6. februar 2006 Toro er min beste venn. Toro sin saus syns jeg er god, så jeg kjøper toro pakken! Knorr er ikke god. Men hjemmelaga saus og alt, det kan jeg ikke. Å neiiii, Knorr er best fordi den har mere smak 0 Siter
ShitDiddelyDo Skrevet 6. februar 2006 Forfatter Skrevet 6. februar 2006 Toro er min beste venn. Toro sin saus syns jeg er god, så jeg kjøper toro pakken! Knorr er ikke god. Men hjemmelaga saus og alt, det kan jeg ikke. Jeg tenkte mest på å lage den fra bunnen. Sånne ferdiglasagner har jeg spist flere ganger, og jeg er ikke imponert. 0 Siter
Gjest Torline Skrevet 6. februar 2006 Skrevet 6. februar 2006 Å neiiii, Knorr er best fordi den har mere smak Jeg liker stekt laks, andre liker kokt. Noen liker begge deler. Sov godt! 0 Siter
Gjest Torline Skrevet 6. februar 2006 Skrevet 6. februar 2006 Jeg tenkte mest på å lage den fra bunnen. Sånne ferdiglasagner har jeg spist flere ganger, og jeg er ikke imponert. Okei, da skal jeg følge med på oppskrifter. Hadde vært morsomt å kunne det også. Jeg kan fra før koke nudler og steke bigone! 0 Siter
Zingara Skrevet 6. februar 2006 Skrevet 6. februar 2006 Her er en link til en italiensk side hvor du kan søke på alle oppskrifter, har prøvd en del og de har vært svært vellykket. Du kan vel ikke italiensk men trykker du på det engelske flagget så får du sida opp på engelsk (Logisk nok) og da er det jo bare til å søke:) http://www.buonissimo.org/ http://www.buonissimo.org/ricette/642_lasagne.asp 0 Siter
Mrs. Wallace Skrevet 6. februar 2006 Skrevet 6. februar 2006 Dette er lykkedagen din! Jeg lager verdens aller beste lasagne. Seriøst - folk blir ville av glede når de får den. ;o) Lager den uten oppskrift, men her får du fremgangsmåten min. Alt er cirkamål, smak deg litt frem. Tomat/kjøttsaus: 2 bokser hermetiske tomater (av den hele typen, de er best) knuses i en kjele. Stavmixer eller potetstapper fungerer utmerket. Tilsett ca 1-2 ss olivenolje, 1-2 ss balsamicoeddik, 1-2 ss sukker, en god sprut tomatpure, en terning hønsebuljong, salt, pepper, oregano og frisk basilikum. Finhakk 1 liten løk og riv en gulrot og la alt sammen putre minst ti minutter. Stek 400 g kjøttdeig og ca en halv pakke bacon. Bland kjøtt og tomatsaus. Ostesaus: lag vanlig hvitsaus og tilsett raust med parmesan. Er du halvlat, kjøper du en sånn hvitsauspose. Smak deg frem - den skal være fyldig, raus og litt salt. Legg lagvis i ildfast form med pastaplater. Jeg gidder ikke lage dem selv, så de er fra butikken. ;o) La gjerne stå i formen en stund før steking, så sausen trekker seg inn i platene. Ha på ost - min favoritt er den pizzaosten med 4 oster, eller mozarellaost tilsatt litt ridder. Stek på ca 230 grader i 12-20 minutter, avhengig av hvor lenge pastaplatene har fått trekke i formen. 0 Siter
Mrs. Wallace Skrevet 6. februar 2006 Skrevet 6. februar 2006 Dette er lykkedagen din! Jeg lager verdens aller beste lasagne. Seriøst - folk blir ville av glede når de får den. ;o) Lager den uten oppskrift, men her får du fremgangsmåten min. Alt er cirkamål, smak deg litt frem. Tomat/kjøttsaus: 2 bokser hermetiske tomater (av den hele typen, de er best) knuses i en kjele. Stavmixer eller potetstapper fungerer utmerket. Tilsett ca 1-2 ss olivenolje, 1-2 ss balsamicoeddik, 1-2 ss sukker, en god sprut tomatpure, en terning hønsebuljong, salt, pepper, oregano og frisk basilikum. Finhakk 1 liten løk og riv en gulrot og la alt sammen putre minst ti minutter. Stek 400 g kjøttdeig og ca en halv pakke bacon. Bland kjøtt og tomatsaus. Ostesaus: lag vanlig hvitsaus og tilsett raust med parmesan. Er du halvlat, kjøper du en sånn hvitsauspose. Smak deg frem - den skal være fyldig, raus og litt salt. Legg lagvis i ildfast form med pastaplater. Jeg gidder ikke lage dem selv, så de er fra butikken. ;o) La gjerne stå i formen en stund før steking, så sausen trekker seg inn i platene. Ha på ost - min favoritt er den pizzaosten med 4 oster, eller mozarellaost tilsatt litt ridder. Stek på ca 230 grader i 12-20 minutter, avhengig av hvor lenge pastaplatene har fått trekke i formen. Det skal selvsagt være med i tomatsausen. ;o) 0 Siter
jaime Skrevet 7. februar 2006 Skrevet 7. februar 2006 Jeg tenkte mest på å lage den fra bunnen. Sånne ferdiglasagner har jeg spist flere ganger, og jeg er ikke imponert. Hos oss (dvs moderen) lager vi pastaen fra scratch også. Topper du den? 0 Siter
ShitDiddelyDo Skrevet 7. februar 2006 Forfatter Skrevet 7. februar 2006 Dette er lykkedagen din! Jeg lager verdens aller beste lasagne. Seriøst - folk blir ville av glede når de får den. ;o) Lager den uten oppskrift, men her får du fremgangsmåten min. Alt er cirkamål, smak deg litt frem. Tomat/kjøttsaus: 2 bokser hermetiske tomater (av den hele typen, de er best) knuses i en kjele. Stavmixer eller potetstapper fungerer utmerket. Tilsett ca 1-2 ss olivenolje, 1-2 ss balsamicoeddik, 1-2 ss sukker, en god sprut tomatpure, en terning hønsebuljong, salt, pepper, oregano og frisk basilikum. Finhakk 1 liten løk og riv en gulrot og la alt sammen putre minst ti minutter. Stek 400 g kjøttdeig og ca en halv pakke bacon. Bland kjøtt og tomatsaus. Ostesaus: lag vanlig hvitsaus og tilsett raust med parmesan. Er du halvlat, kjøper du en sånn hvitsauspose. Smak deg frem - den skal være fyldig, raus og litt salt. Legg lagvis i ildfast form med pastaplater. Jeg gidder ikke lage dem selv, så de er fra butikken. ;o) La gjerne stå i formen en stund før steking, så sausen trekker seg inn i platene. Ha på ost - min favoritt er den pizzaosten med 4 oster, eller mozarellaost tilsatt litt ridder. Stek på ca 230 grader i 12-20 minutter, avhengig av hvor lenge pastaplatene har fått trekke i formen. Takker og bukker. Den her så veldig bra ut, så den går jeg for. Bytter bare ut kjøttdeigen med karbonadedeig, siden jeg er skeptisk til kjøttdeig. Men det er et par ting jeg ikke forstår. Hva betyr "en sprut tomatpurre"? Kommer tomatpurre på flaske? (Jeg mistenker at det spørsmålet var dumt). Og "hvitsaus". Det heter "hvitsaus"? Jeg forbinder det med saus til fiskeboller, skjønner du. 0 Siter
ShitDiddelyDo Skrevet 7. februar 2006 Forfatter Skrevet 7. februar 2006 Hos oss (dvs moderen) lager vi pastaen fra scratch også. Topper du den? Det visste jeg ikke engang at gikk an. Trodde pasta vokste på trær, jeg. 0 Siter
ShitDiddelyDo Skrevet 7. februar 2006 Forfatter Skrevet 7. februar 2006 Okei, da skal jeg følge med på oppskrifter. Hadde vært morsomt å kunne det også. Jeg kan fra før koke nudler og steke bigone! Jeg kan ikke så jævla mye jeg heller, men det jeg kan gjør jeg veldig bra. Nå skal jeg lære å lage lasagne. Da lærer jeg en ting til. 0 Siter
ShitDiddelyDo Skrevet 7. februar 2006 Forfatter Skrevet 7. februar 2006 Her er en link til en italiensk side hvor du kan søke på alle oppskrifter, har prøvd en del og de har vært svært vellykket. Du kan vel ikke italiensk men trykker du på det engelske flagget så får du sida opp på engelsk (Logisk nok) og da er det jo bare til å søke:) http://www.buonissimo.org/ http://www.buonissimo.org/ricette/642_lasagne.asp Thanks. Men jeg tror jeg følger Mrs. Wallace sin. Det ser ut som en idiotsikker oppskrift. 0 Siter
ShitDiddelyDo Skrevet 7. februar 2006 Forfatter Skrevet 7. februar 2006 Dette er lykkedagen din! Jeg lager verdens aller beste lasagne. Seriøst - folk blir ville av glede når de får den. ;o) Lager den uten oppskrift, men her får du fremgangsmåten min. Alt er cirkamål, smak deg litt frem. Tomat/kjøttsaus: 2 bokser hermetiske tomater (av den hele typen, de er best) knuses i en kjele. Stavmixer eller potetstapper fungerer utmerket. Tilsett ca 1-2 ss olivenolje, 1-2 ss balsamicoeddik, 1-2 ss sukker, en god sprut tomatpure, en terning hønsebuljong, salt, pepper, oregano og frisk basilikum. Finhakk 1 liten løk og riv en gulrot og la alt sammen putre minst ti minutter. Stek 400 g kjøttdeig og ca en halv pakke bacon. Bland kjøtt og tomatsaus. Ostesaus: lag vanlig hvitsaus og tilsett raust med parmesan. Er du halvlat, kjøper du en sånn hvitsauspose. Smak deg frem - den skal være fyldig, raus og litt salt. Legg lagvis i ildfast form med pastaplater. Jeg gidder ikke lage dem selv, så de er fra butikken. ;o) La gjerne stå i formen en stund før steking, så sausen trekker seg inn i platene. Ha på ost - min favoritt er den pizzaosten med 4 oster, eller mozarellaost tilsatt litt ridder. Stek på ca 230 grader i 12-20 minutter, avhengig av hvor lenge pastaplatene har fått trekke i formen. Et par ting til: Hva gjør jeg med ostesausen? Blander jeg også den med kjøttet og tomatsausen? Hvor mange lag er det vanlig å gå for? Sist men ikke minst: Er det bare helt øverst jeg legger på ost, eller legger jeg ost over alle lagene? 0 Siter
Gjest hos oss Skrevet 7. februar 2006 Skrevet 7. februar 2006 Takker og bukker. Den her så veldig bra ut, så den går jeg for. Bytter bare ut kjøttdeigen med karbonadedeig, siden jeg er skeptisk til kjøttdeig. Men det er et par ting jeg ikke forstår. Hva betyr "en sprut tomatpurre"? Kommer tomatpurre på flaske? (Jeg mistenker at det spørsmålet var dumt). Og "hvitsaus". Det heter "hvitsaus"? Jeg forbinder det med saus til fiskeboller, skjønner du. Ostesausen kan godt lages av hvit saus på pose (den som du bruker til fiskebollene, ja) som du tilsetter parmesan eller annen ost. I tillegg er det ost på toppen. Tomatpure får du på tube nå, derfor "sprut". 0 Siter
Luska Skrevet 7. februar 2006 Skrevet 7. februar 2006 Dette er lykkedagen din! Jeg lager verdens aller beste lasagne. Seriøst - folk blir ville av glede når de får den. ;o) Lager den uten oppskrift, men her får du fremgangsmåten min. Alt er cirkamål, smak deg litt frem. Tomat/kjøttsaus: 2 bokser hermetiske tomater (av den hele typen, de er best) knuses i en kjele. Stavmixer eller potetstapper fungerer utmerket. Tilsett ca 1-2 ss olivenolje, 1-2 ss balsamicoeddik, 1-2 ss sukker, en god sprut tomatpure, en terning hønsebuljong, salt, pepper, oregano og frisk basilikum. Finhakk 1 liten løk og riv en gulrot og la alt sammen putre minst ti minutter. Stek 400 g kjøttdeig og ca en halv pakke bacon. Bland kjøtt og tomatsaus. Ostesaus: lag vanlig hvitsaus og tilsett raust med parmesan. Er du halvlat, kjøper du en sånn hvitsauspose. Smak deg frem - den skal være fyldig, raus og litt salt. Legg lagvis i ildfast form med pastaplater. Jeg gidder ikke lage dem selv, så de er fra butikken. ;o) La gjerne stå i formen en stund før steking, så sausen trekker seg inn i platene. Ha på ost - min favoritt er den pizzaosten med 4 oster, eller mozarellaost tilsatt litt ridder. Stek på ca 230 grader i 12-20 minutter, avhengig av hvor lenge pastaplatene har fått trekke i formen. Jeg var så frekk at jeg skrev av oppskriften jeg også! Skal bli moro å prøve! ) 0 Siter
Gjest Ulvinnen Lurulf Skrevet 7. februar 2006 Skrevet 7. februar 2006 Jeg var så frekk at jeg skrev av oppskriften jeg også! Skal bli moro å prøve! ) Samme her Jeg har laget lasgana fra bunnen før, men det er så lenge siden at jeg hadde glemt oppskriften. Nå vil jeg også prøve på Mrs. Wallace sin. 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 7. februar 2006 Skrevet 7. februar 2006 Jeg pleier å bruke kjøttdeig/karbonadedeig, en boks hakka tomater, en liten boks tomatpuré, en ss sukker en finhakka løk. freser løken først, så steiker kjøttet, tilsetter tomater og greier og tilslutt litt sukker. Ja, også et par fedd hvitløk, det glemte jeg visst. Og gjerne litt ferske urter. Så lager jeg en hvit saus som jeg tilsetter en del fersk parmesan (Reggiano er best!), og gjerne litt Cheddar som smeltes inn. Alt legges lagvis i ildfast form, ost på toppen, og steikes på 200 grader. Veit dessverre ikke helt hvor lenge. annegunn er forresten en jævel på lasagne, spør henne. 0 Siter
Katt-ja Skrevet 7. februar 2006 Skrevet 7. februar 2006 Dette er lykkedagen din! Jeg lager verdens aller beste lasagne. Seriøst - folk blir ville av glede når de får den. ;o) Lager den uten oppskrift, men her får du fremgangsmåten min. Alt er cirkamål, smak deg litt frem. Tomat/kjøttsaus: 2 bokser hermetiske tomater (av den hele typen, de er best) knuses i en kjele. Stavmixer eller potetstapper fungerer utmerket. Tilsett ca 1-2 ss olivenolje, 1-2 ss balsamicoeddik, 1-2 ss sukker, en god sprut tomatpure, en terning hønsebuljong, salt, pepper, oregano og frisk basilikum. Finhakk 1 liten løk og riv en gulrot og la alt sammen putre minst ti minutter. Stek 400 g kjøttdeig og ca en halv pakke bacon. Bland kjøtt og tomatsaus. Ostesaus: lag vanlig hvitsaus og tilsett raust med parmesan. Er du halvlat, kjøper du en sånn hvitsauspose. Smak deg frem - den skal være fyldig, raus og litt salt. Legg lagvis i ildfast form med pastaplater. Jeg gidder ikke lage dem selv, så de er fra butikken. ;o) La gjerne stå i formen en stund før steking, så sausen trekker seg inn i platene. Ha på ost - min favoritt er den pizzaosten med 4 oster, eller mozarellaost tilsatt litt ridder. Stek på ca 230 grader i 12-20 minutter, avhengig av hvor lenge pastaplatene har fått trekke i formen. Det var igrunnen en ting jeg savnet her. Mest på SDD's vegne, da, siden han ikke har laget dette før. Hvor mye hvit saus? (Jeg synes nemlig at man trenger ganske mye!) 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.