Gjest blomsterløk Skrevet 7. februar 2006 Skrevet 7. februar 2006 Et par ting til: Hva gjør jeg med ostesausen? Blander jeg også den med kjøttet og tomatsausen? Hvor mange lag er det vanlig å gå for? Sist men ikke minst: Er det bare helt øverst jeg legger på ost, eller legger jeg ost over alle lagene? Du legger ost bare på det øverste laget. Ikke bland den ostesausen og tomatsausen. Legg det lagvis. Hvit saus, tomatsaus, pastaplater osv. 0 Siter
annegunn Skrevet 7. februar 2006 Skrevet 7. februar 2006 Jeg pleier å bruke kjøttdeig/karbonadedeig, en boks hakka tomater, en liten boks tomatpuré, en ss sukker en finhakka løk. freser løken først, så steiker kjøttet, tilsetter tomater og greier og tilslutt litt sukker. Ja, også et par fedd hvitløk, det glemte jeg visst. Og gjerne litt ferske urter. Så lager jeg en hvit saus som jeg tilsetter en del fersk parmesan (Reggiano er best!), og gjerne litt Cheddar som smeltes inn. Alt legges lagvis i ildfast form, ost på toppen, og steikes på 200 grader. Veit dessverre ikke helt hvor lenge. annegunn er forresten en jævel på lasagne, spør henne. Åh, det er det lenge siden vi har laget.... Skrev ikke jeg inn oppskriften på hurtiglasagne her engag? 0 Siter
Speak Skrevet 7. februar 2006 Skrevet 7. februar 2006 Jeg lager alltid "min egen type lasage". Har jo aldri lasagneplater i huset, så jeg bruker annen pasta (Skruer eller rør.) Kok pastaen ferdig og hell den i bunnen av en ildfast form. Stek kjøttdeig/karbonadedeig sammen med løk. Ta et glass med pastasaus (Dolmio e.l.) Jeg liker litt ekstra krydder og bruker litt chili, cayennepepper e.l. På toppen er det ostesaus. Dvs. hvit saus (melk med meljevning, salt, pepper og litt grønnsaksbuljong) + litt ost. Ostesausen skal på toppen av kjøttsausen. Ost på toppen. Deilig. 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 7. februar 2006 Skrevet 7. februar 2006 Åh, det er det lenge siden vi har laget.... Skrev ikke jeg inn oppskriften på hurtiglasagne her engag? Jeg tror det. 0 Siter
ShitDiddelyDo Skrevet 7. februar 2006 Forfatter Skrevet 7. februar 2006 Det var igrunnen en ting jeg savnet her. Mest på SDD's vegne, da, siden han ikke har laget dette før. Hvor mye hvit saus? (Jeg synes nemlig at man trenger ganske mye!) Nå har jeg handlet. Det ble ganske dyrt. Men jeg kjøpte hvit saus, dog er det jo fiskeboller på bildet. Har jeg kjøpt riktig? 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 7. februar 2006 Skrevet 7. februar 2006 Nå har jeg handlet. Det ble ganske dyrt. Men jeg kjøpte hvit saus, dog er det jo fiskeboller på bildet. Har jeg kjøpt riktig? Men herregud da, mann! Hvit saus lager du fra scratch på 5 minutter! 0 Siter
ShitDiddelyDo Skrevet 7. februar 2006 Forfatter Skrevet 7. februar 2006 Ostesausen kan godt lages av hvit saus på pose (den som du bruker til fiskebollene, ja) som du tilsetter parmesan eller annen ost. I tillegg er det ost på toppen. Tomatpure får du på tube nå, derfor "sprut". Oki, takk. Da fikk jeg svar på det med fiskebollene. Har akkurat handlet og trodde jeg kanskje hadde handlet feil. 0 Siter
annegunn Skrevet 7. februar 2006 Skrevet 7. februar 2006 http://www.doktoronline.no/forum/bin/gotomsg.wa?msgid=2757882 0 Siter
Lurveline Skrevet 7. februar 2006 Skrevet 7. februar 2006 Nå har jeg handlet. Det ble ganske dyrt. Men jeg kjøpte hvit saus, dog er det jo fiskeboller på bildet. Har jeg kjøpt riktig? Du har kjøpt riktig:o) Husk å bruke ca 6 dl veske istedet for 7 som det står på pakningen, sausen skal være litt tykkere. 0 Siter
ShitDiddelyDo Skrevet 7. februar 2006 Forfatter Skrevet 7. februar 2006 Men herregud da, mann! Hvit saus lager du fra scratch på 5 minutter! Det kan jo ikke jeg vite. Jeg har aldri laget saus. Men nå har jeg kjøpt hvit saus. Hvordan lager man det da? Greit å vite til en annen gang. 0 Siter
ShitDiddelyDo Skrevet 7. februar 2006 Forfatter Skrevet 7. februar 2006 Du har kjøpt riktig:o) Husk å bruke ca 6 dl veske istedet for 7 som det står på pakningen, sausen skal være litt tykkere. Åh, takk. 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 7. februar 2006 Skrevet 7. februar 2006 Det kan jo ikke jeg vite. Jeg har aldri laget saus. Men nå har jeg kjøpt hvit saus. Hvordan lager man det da? Greit å vite til en annen gang. Smelt en klatt smør i ei gryte, når det er smelta, tilsetter du noen skjeer mel og rører til det er en klump. tilsett melk, litt av gangen, og rør som faen mellom hver gang. Clouet er å røre som faen for å unngå klumper. 0 Siter
Lurveline Skrevet 7. februar 2006 Skrevet 7. februar 2006 Det kan jo ikke jeg vite. Jeg har aldri laget saus. Men nå har jeg kjøpt hvit saus. Hvordan lager man det da? Greit å vite til en annen gang. http://www.80dager.no/saus/hvit.shtml Flere fremgangsmåter her. 0 Siter
Katt-ja Skrevet 7. februar 2006 Skrevet 7. februar 2006 Det kan jo ikke jeg vite. Jeg har aldri laget saus. Men nå har jeg kjøpt hvit saus. Hvordan lager man det da? Greit å vite til en annen gang. En klump smør smeltes, en dæsj hvetemel røres inn, spe med litt melk, rør ut til det tykner, spe mer, rør osv.osv. Klumpen og dæsjen's størrelse kan man se i kokebøker ;-) 0 Siter
Katt-ja Skrevet 7. februar 2006 Skrevet 7. februar 2006 Smelt en klatt smør i ei gryte, når det er smelta, tilsetter du noen skjeer mel og rører til det er en klump. tilsett melk, litt av gangen, og rør som faen mellom hver gang. Clouet er å røre som faen for å unngå klumper. Nå var du litt for ærlig (rør som faen osv.) i henhold til ditt opprinnelige innlegg hvor du syntes det var rart han ikke ville lage den fra scratch ;-) 0 Siter
ShitDiddelyDo Skrevet 7. februar 2006 Forfatter Skrevet 7. februar 2006 Smelt en klatt smør i ei gryte, når det er smelta, tilsetter du noen skjeer mel og rører til det er en klump. tilsett melk, litt av gangen, og rør som faen mellom hver gang. Clouet er å røre som faen for å unngå klumper. Jeg fikk forresten ikke tak i meierismør. Kan jeg bruke melange til hvitløkssmør? Eller bør jeg kanskje bruke den Vita-greia jeg vanligvis bruker på brød? 0 Siter
ShitDiddelyDo Skrevet 7. februar 2006 Forfatter Skrevet 7. februar 2006 http://www.80dager.no/saus/hvit.shtml Flere fremgangsmåter her. Nå har jeg handlet inn til Mrs. Wallace sin lasagne, så jeg går for den. 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 7. februar 2006 Skrevet 7. februar 2006 Jeg fikk forresten ikke tak i meierismør. Kan jeg bruke melange til hvitløkssmør? Eller bør jeg kanskje bruke den Vita-greia jeg vanligvis bruker på brød? Tror jeg ville gått for Bremykt dersom jeg ikke fikk tak i meierismør. Hva skal du med hvitløkssmør i lasagne, forresten? 0 Siter
Lurveline Skrevet 7. februar 2006 Skrevet 7. februar 2006 Nå har jeg handlet inn til Mrs. Wallace sin lasagne, så jeg går for den. Oppskriften er på hvit saus;o) 0 Siter
ShitDiddelyDo Skrevet 7. februar 2006 Forfatter Skrevet 7. februar 2006 Tror jeg ville gått for Bremykt dersom jeg ikke fikk tak i meierismør. Hva skal du med hvitløkssmør i lasagne, forresten? Jeg skal steke rundstykker da vettu. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.