Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Hva anbefales å kjøpe der som er (mye) billigere enn i Norge?

Fortsetter under...

ShitDiddelyDo
Skrevet

Kjøtt. Det er ikke bare mye, mye billigere enn i Norge, men jeg har aldri fått så god kvalitet på kjøttet noe sted som i Svinesund. Ytrefileten av storfe er ubeskrivelig mør, og kyllingfileten er så saftig i forhold til den norske at man må lure på hva de faktisk gjør med den man kjøper her på berget.

Baconet er også i en helt annen klasse enn det norske.

Alkohol lønner det seg ikke å kjøpe der. Det er ikke noe systembolag på Svinesund, så det eneste du får tak i er lettøl (3.5 %).

Men røyk og snus er naturligvis sikre vinnere.

Gjest hallow :o/
Skrevet

Kjøtt. Det er ikke bare mye, mye billigere enn i Norge, men jeg har aldri fått så god kvalitet på kjøttet noe sted som i Svinesund. Ytrefileten av storfe er ubeskrivelig mør, og kyllingfileten er så saftig i forhold til den norske at man må lure på hva de faktisk gjør med den man kjøper her på berget.

Baconet er også i en helt annen klasse enn det norske.

Alkohol lønner det seg ikke å kjøpe der. Det er ikke noe systembolag på Svinesund, så det eneste du får tak i er lettøl (3.5 %).

Men røyk og snus er naturligvis sikre vinnere.

Du trenger bare å kjøre videre til Strømstad så finner du Systembolaget der da. Jeg vet ikke om det er så mye å tjene på det.

Jeg hørte noen som sa de kjøpte polarbrød i Sverige. Billigere og bedre enn i Norge.

Vi har også kjøpt billigere gulost tidligere, men jeg er usikker på om det gjelder fremdeles. Tidligere var det også mye å tjene på te og kaffe. Vet heller ikke om det stemmer nå men sjekk prisene.

Mine favoritter er falukorv, kyllingfilet, svinefilet og tubeoster med reker, kräftor etc.

Skrevet

Kjøtt. Det er ikke bare mye, mye billigere enn i Norge, men jeg har aldri fått så god kvalitet på kjøttet noe sted som i Svinesund. Ytrefileten av storfe er ubeskrivelig mør, og kyllingfileten er så saftig i forhold til den norske at man må lure på hva de faktisk gjør med den man kjøper her på berget.

Baconet er også i en helt annen klasse enn det norske.

Alkohol lønner det seg ikke å kjøpe der. Det er ikke noe systembolag på Svinesund, så det eneste du får tak i er lettøl (3.5 %).

Men røyk og snus er naturligvis sikre vinnere.

Er ikke kyllingfileen full av vann eller no greier som gjør at den blir diger iforhold til våres Prior??

ShitDiddelyDo
Skrevet

Er ikke kyllingfileen full av vann eller no greier som gjør at den blir diger iforhold til våres Prior??

Nei, jeg så en test på tv2-hjelper deg engang, og det norske kjøttet kom dårligst ut av samtlige i testen. Kjøttet fra Svinesund kom best ut.

Du smaker forskjellen.

Annonse

ShitDiddelyDo
Skrevet

Du trenger bare å kjøre videre til Strømstad så finner du Systembolaget der da. Jeg vet ikke om det er så mye å tjene på det.

Jeg hørte noen som sa de kjøpte polarbrød i Sverige. Billigere og bedre enn i Norge.

Vi har også kjøpt billigere gulost tidligere, men jeg er usikker på om det gjelder fremdeles. Tidligere var det også mye å tjene på te og kaffe. Vet heller ikke om det stemmer nå men sjekk prisene.

Mine favoritter er falukorv, kyllingfilet, svinefilet og tubeoster med reker, kräftor etc.

Joa, det er kort vei til Strømstad. Ca. 10 minutter.

Skrevet

Kjøtt. Det er ikke bare mye, mye billigere enn i Norge, men jeg har aldri fått så god kvalitet på kjøttet noe sted som i Svinesund. Ytrefileten av storfe er ubeskrivelig mør, og kyllingfileten er så saftig i forhold til den norske at man må lure på hva de faktisk gjør med den man kjøper her på berget.

Baconet er også i en helt annen klasse enn det norske.

Alkohol lønner det seg ikke å kjøpe der. Det er ikke noe systembolag på Svinesund, så det eneste du får tak i er lettøl (3.5 %).

Men røyk og snus er naturligvis sikre vinnere.

Jeg er helt uenig i en del av det du skriver her.

Jeg synes kjøttet på Svinesund stort sett alltid har en lavere kvalitet enn i Norge. Etter å ha fått dårlig kvalitet gang på gang (seigt og fett kjøtt), kjøper jeg nå kun kyllingbryst og kjøttdeig i Sverige. Det vil si: Det svenskene kaller kjøttdeig kjøper jeg ikke - den er jo så full av fett at den ligner det vi kaller farse/medister. Jeg kjøper det de kaller karbonadedeig - som mer tilsvarer norsk kjøttdeig.

Kyllingbrystene der borte er helt OK og helt klart verdt prisen. men jeg synes ikke de på noen som helst måte er overlegne de norske i kvalitet. De er større - det skal de ha - men det kommer muligens av kraftigere foring av kyllingene (jeg får litt assosiasjoner til produksjonsmetodene for gåselever i Frankrike...).

Baconet i Sverige synes jeg er det verste! Her betaler man for stort sett bare fett! Det eneste jeg synes er spiselig er det såkaldte kottelettbaconet som er mest kjøtt, og minimalt med fett. Det koster selvsagt deretter.

Jeg synes det er helt ufattelig at Ola Nordmann gjerne grafser med seg uspiselig bacon - bare det er billig!

Er det bare meg som setter kvalitet høyest, og som er villig til å betale det det koster? Det er morsomt å lage mat med gode råvarer, og tilsvarende kjipt å tilberede et måltid med andreklasses kjøtt. Synes jeg! Og før noen lurer: Nei, jeg er ikke bonde, driver ikke i dagligvarebransjen, og kjenner ingen som driver innen nevnte bransjer;-)

Skrevet

Nei, jeg så en test på tv2-hjelper deg engang, og det norske kjøttet kom dårligst ut av samtlige i testen. Kjøttet fra Svinesund kom best ut.

Du smaker forskjellen.

Ok, bare er litt skeptisk til gigantiske kyllingfileer.. Fins vel ikke så store kyllinger? ;) Er det forskjell på matbutikkene og merker da?

Skrevet

Kjøper karbonadedeig på Svinesund og bruker den til alt jeg ellers ville brukt til.

Surra skinkesteik og kalvesteik er billig og godt der. Div. oksekjøtt.

Knekkebrød er billigere, og te.

Mye godt kjøttpålegg og billigere enn her.

Meierivarer.

Colabokser.

Skrevet

....så legger du turen innom helsekosten og apoteket på Svinesund shoppingcenter....

A-creme selges for 1/2 pris.

Andre kremer, blant annet Locobase repair, er også billigere.

Og for ikke å snakke om hodepinetabletter.

Løøøp og kjøp.

Skrevet

....så legger du turen innom helsekosten og apoteket på Svinesund shoppingcenter....

A-creme selges for 1/2 pris.

Andre kremer, blant annet Locobase repair, er også billigere.

Og for ikke å snakke om hodepinetabletter.

Løøøp og kjøp.

....og melka er også 1/2 pris.....

ShitDiddelyDo
Skrevet

Jeg er helt uenig i en del av det du skriver her.

Jeg synes kjøttet på Svinesund stort sett alltid har en lavere kvalitet enn i Norge. Etter å ha fått dårlig kvalitet gang på gang (seigt og fett kjøtt), kjøper jeg nå kun kyllingbryst og kjøttdeig i Sverige. Det vil si: Det svenskene kaller kjøttdeig kjøper jeg ikke - den er jo så full av fett at den ligner det vi kaller farse/medister. Jeg kjøper det de kaller karbonadedeig - som mer tilsvarer norsk kjøttdeig.

Kyllingbrystene der borte er helt OK og helt klart verdt prisen. men jeg synes ikke de på noen som helst måte er overlegne de norske i kvalitet. De er større - det skal de ha - men det kommer muligens av kraftigere foring av kyllingene (jeg får litt assosiasjoner til produksjonsmetodene for gåselever i Frankrike...).

Baconet i Sverige synes jeg er det verste! Her betaler man for stort sett bare fett! Det eneste jeg synes er spiselig er det såkaldte kottelettbaconet som er mest kjøtt, og minimalt med fett. Det koster selvsagt deretter.

Jeg synes det er helt ufattelig at Ola Nordmann gjerne grafser med seg uspiselig bacon - bare det er billig!

Er det bare meg som setter kvalitet høyest, og som er villig til å betale det det koster? Det er morsomt å lage mat med gode råvarer, og tilsvarende kjipt å tilberede et måltid med andreklasses kjøtt. Synes jeg! Og før noen lurer: Nei, jeg er ikke bonde, driver ikke i dagligvarebransjen, og kjenner ingen som driver innen nevnte bransjer;-)

Du setter ikke kvalitet høyest. Det er bevist at storfe kjøpt på Svinesund er langt bedre enn norsk storfe. Det har vært flere tester på kjøtt, og norsk kjøtt kommer dårligst ut.

Jeg blir nesten alltid skuffet over ytrefilet (det er stort sett det jeg kjøper) kjøpt i Norge. Jeg har aldri blitt skuffet over ytrefilet kjøpt i Sverige.

Med kjøttet jeg kjøper i Sverige klarer jeg å få biffene like møre som de beste restaurantene klarer.

Hva kyllingfileten angår selger de en del ulike typer der borte. Jeg husker ikke helt hva den jeg kjøper heter, men i den er ikke filetene spesielt mye større enn dem du får i Norge.

Annonse

ShitDiddelyDo
Skrevet

Ok, bare er litt skeptisk til gigantiske kyllingfileer.. Fins vel ikke så store kyllinger? ;) Er det forskjell på matbutikkene og merker da?

Ja, hvis filetene er på størrelse med en normal høne, hadde jeg styrt unna. Det er godt mulig de selger mye rart der borte.

Men det finnes haugevis av ulike kyllingtyper i de ulike forretningene på Svinesund. Den jeg kjøper er ikke den billigste, men likevel langt billigere enn kyllingfilet i Norge.

Skrevet

Ja, hvis filetene er på størrelse med en normal høne, hadde jeg styrt unna. Det er godt mulig de selger mye rart der borte.

Men det finnes haugevis av ulike kyllingtyper i de ulike forretningene på Svinesund. Den jeg kjøper er ikke den billigste, men likevel langt billigere enn kyllingfilet i Norge.

Ok, men mente du egentlig indrefile? Er vel den som er så billig der.. Og den er vel bedre enn ytrefileen også?

Har flyttet ut hjemmefra, er student og trenger billige mattips - derfor jeg maser ;)

Skrevet

Ja, hvis filetene er på størrelse med en normal høne, hadde jeg styrt unna. Det er godt mulig de selger mye rart der borte.

Men det finnes haugevis av ulike kyllingtyper i de ulike forretningene på Svinesund. Den jeg kjøper er ikke den billigste, men likevel langt billigere enn kyllingfilet i Norge.

Det er slike store kyllinger de norske forretningene selger som Kylkun ;o)

Jeg trodde det var en krysning mellom kalkun og kylling, intil en leverandør fortalt de svære greiene faktisk er kylling....

ShitDiddelyDo
Skrevet

Ok, men mente du egentlig indrefile? Er vel den som er så billig der.. Og den er vel bedre enn ytrefileen også?

Har flyttet ut hjemmefra, er student og trenger billige mattips - derfor jeg maser ;)

Jeg har ikke forsøkt indrefileten der. Pleier alltid å gå for ytrefilet. Merker knapt forskjell.

Men indrefileten skal i utgangspunktet være bedre, dog er den nok litt dyrere enn ytrefileten.

Billig er det okke som.

Hvis jeg var deg ville jeg handlet i de større butikkene der borte, i en av de større kjøttdiskene. Kjøttet forsvinner så til de grader fort at det alltid er helt ferskt.

ShitDiddelyDo
Skrevet

Det er slike store kyllinger de norske forretningene selger som Kylkun ;o)

Jeg trodde det var en krysning mellom kalkun og kylling, intil en leverandør fortalt de svære greiene faktisk er kylling....

Hehe, ok. Kylkyn tror jeg ikke jeg har smakt.

Skrevet

Du setter ikke kvalitet høyest. Det er bevist at storfe kjøpt på Svinesund er langt bedre enn norsk storfe. Det har vært flere tester på kjøtt, og norsk kjøtt kommer dårligst ut.

Jeg blir nesten alltid skuffet over ytrefilet (det er stort sett det jeg kjøper) kjøpt i Norge. Jeg har aldri blitt skuffet over ytrefilet kjøpt i Sverige.

Med kjøttet jeg kjøper i Sverige klarer jeg å få biffene like møre som de beste restaurantene klarer.

Hva kyllingfileten angår selger de en del ulike typer der borte. Jeg husker ikke helt hva den jeg kjøper heter, men i den er ikke filetene spesielt mye større enn dem du får i Norge.

JO - jeg setter definitivt kvalitet høyest. Og jeg har laget så mange måltider mat i mitt 43 årige liv at DET kan jeg garantere deg.

Svensk ytrefilet har jeg kjøpt flere ganger - og blitt skuffet HVER gang! Nå kjøper jeg faktisk ikke norsk ytrefilet så ofte heller, da jeg foretrekker indrefilet.

Norsk indrefilet. Den jeg får på den lokale kjøttbutikken her hjemme er helt overlegen. Men også den jeg får på nærmeste Meny-butikk er bedre enn tilsvarende svensk etter min erfaring.

Det er jo en kjent sak at den jevne svenske er betydelig mer gjerrig enn nordmenn, og er stort sett ikke villig til å betale for kvalitet. Og det vrenger seg i meg når jeg ser nordmenn, godt hjulpet av tabloidene - skryte lav-kvalitetsvarer opp i skyene bare for det det er billig.

Du sier det er "bevist" at Svinesund-kjøtt er best. Ja mon det? Er det Art of Taste som har kokkelert og belærer ukyndige nordmenn eller hva? Jeg stoler på mine egne smaksorganer, framfor å bli fortalt av andre hva som smaker godt.

Jeg er klar over at kyllingfileer kommer i forskjellige varianter på Svinesund. Du har de vanlige store fileene, og det finnes det de kaller kylling-indrefilet, som er mindre biter av fileer. De smaker som sagt helt allright, men er så fulle av vann at det er vanskelig å unngå at bitene "filler" seg opp (noen biter går rett og slett i oppløsning!) etter tining, dersom man bruker de til wok. Det blir dessuten urettferdig å sammenligne pris på frosne svenske fileer med tilsvarende ferske norske. Man finner "billige" (alt er relativt...) kyllingfileer i norske frysedisker også.

ShitDiddelyDo
Skrevet

JO - jeg setter definitivt kvalitet høyest. Og jeg har laget så mange måltider mat i mitt 43 årige liv at DET kan jeg garantere deg.

Svensk ytrefilet har jeg kjøpt flere ganger - og blitt skuffet HVER gang! Nå kjøper jeg faktisk ikke norsk ytrefilet så ofte heller, da jeg foretrekker indrefilet.

Norsk indrefilet. Den jeg får på den lokale kjøttbutikken her hjemme er helt overlegen. Men også den jeg får på nærmeste Meny-butikk er bedre enn tilsvarende svensk etter min erfaring.

Det er jo en kjent sak at den jevne svenske er betydelig mer gjerrig enn nordmenn, og er stort sett ikke villig til å betale for kvalitet. Og det vrenger seg i meg når jeg ser nordmenn, godt hjulpet av tabloidene - skryte lav-kvalitetsvarer opp i skyene bare for det det er billig.

Du sier det er "bevist" at Svinesund-kjøtt er best. Ja mon det? Er det Art of Taste som har kokkelert og belærer ukyndige nordmenn eller hva? Jeg stoler på mine egne smaksorganer, framfor å bli fortalt av andre hva som smaker godt.

Jeg er klar over at kyllingfileer kommer i forskjellige varianter på Svinesund. Du har de vanlige store fileene, og det finnes det de kaller kylling-indrefilet, som er mindre biter av fileer. De smaker som sagt helt allright, men er så fulle av vann at det er vanskelig å unngå at bitene "filler" seg opp (noen biter går rett og slett i oppløsning!) etter tining, dersom man bruker de til wok. Det blir dessuten urettferdig å sammenligne pris på frosne svenske fileer med tilsvarende ferske norske. Man finner "billige" (alt er relativt...) kyllingfileer i norske frysedisker også.

"Du sier det er "bevist" at Svinesund-kjøtt er best. Ja mon det? Er det Art of Taste som har kokkelert og belærer ukyndige nordmenn eller hva? Jeg stoler på mine egne smaksorganer, framfor å bli fortalt av andre hva som smaker godt."

Nei, kjøttet er testet for innhold. Ikke vet jeg hvordan det gjøres, men det norske kjøttet kom i hvert fall dårligst ut av samtlige i testen.

Når det gjelder at svenskene er gjerrige er det meget mulig, men nå er ikke kjøttet på Svinesund beregnet på svensker. Det er beregnet på oss nordmenn.

Jeg har spist rimelig mye biff i mitt liv selv, og jeg er ikke i tvil om hva jeg liker best av kjøttet jeg kjøper på Svinesund og kjøttet jeg kjøper på Meny eller Ultra.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...