Gjest trenger oppskrift Skrevet 13. februar 2006 Skrevet 13. februar 2006 Hvordan gjør jeg det? Steker kjøttdeigen og koker grønnsakene og blander? Takk for kokkehjelp. 0 Siter
Gjest trenger oppskrift Skrevet 13. februar 2006 Skrevet 13. februar 2006 Bare hyggelig! :-) Hva? Er det bare slik? Men hvor lenge skal det være i gryten? 0 Siter
Gjest Usjabusja Skrevet 13. februar 2006 Skrevet 13. februar 2006 Kjøttdeig? Man bruker da ikke kjøttdeig i lapskaus?? 0 Siter
org Skrevet 13. februar 2006 Skrevet 13. februar 2006 Det høres tørt ut. Bør vel ha en brun saus også? 0 Siter
Excelsion Skrevet 13. februar 2006 Skrevet 13. februar 2006 Hva? Er det bare slik? Men hvor lenge skal det være i gryten? Hvis jeg lager lapskaus av kjøttdeig, så steker jeg den skikkelig hardt først, hiver grønnsakene i ei gryte, dekker de med vann, hiver kjøttdeigen oppi + litt buljong. Til slutt bør du vel bruke noe jevning for å få den litt tjukk, men det er slett ikke nødvendig. 0 Siter
flowy Skrevet 13. februar 2006 Skrevet 13. februar 2006 Først bruner du kjøttdeigen i en panne. Deretter tilsetter du cirka en halvliter med grønnsaksbuljong og heller oppi grønnsakene. La dette koke til grønnsakene er møre. Sikkert godt med litt poteter oppi også. 0 Siter
Gjest trenger oppskrift Skrevet 13. februar 2006 Skrevet 13. februar 2006 Kjøttdeig? Man bruker da ikke kjøttdeig i lapskaus?? Det er kjempegodt! 0 Siter
Gjest trenger oppskrift Skrevet 13. februar 2006 Skrevet 13. februar 2006 Det høres tørt ut. Bør vel ha en brun saus også? Det er kjempegodt! Ikke tørt i det hele tatt. 0 Siter
jubalong70 Skrevet 13. februar 2006 Skrevet 13. februar 2006 Er jo bedre med skikkelig kjøtt i en lapskaus da, ikke kjøttdeig. Kok i så fall kjøttet opp først. Ta vare på kraften og bruk den til å lage brun saus. Så har du i kjøttet og grønnsaker og krydrer til smak. Mmmm. 0 Siter
cecily Skrevet 13. februar 2006 Skrevet 13. februar 2006 Det høres tørt ut. Bør vel ha en brun saus også? BRUN saus i lapskaus? *æsj* 0 Siter
Dorthe Skrevet 13. februar 2006 Skrevet 13. februar 2006 Jeg steker både kjøtt og grønnsaker jeg for å få den riktige brunfargen. Så heller jeg på vann og lar det koke til kjøttet er mørt. Trenger ikke jevning eller brun saus da. Hvis jeg bruker kjøttdeig, kaller jeg det spagettisaus og bruker tomatpure i ;o) 0 Siter
Lillemus Skrevet 13. februar 2006 Skrevet 13. februar 2006 BRUN saus i lapskaus? *æsj* *Forvirret* For meg er lapskaus kjøtt, pølser, poteter og ulike typer grønnsaker i nettopp brun saus . hva er lapskaus for deg da siden du ikke har brun saus i? 0 Siter
cecily Skrevet 13. februar 2006 Skrevet 13. februar 2006 *Forvirret* For meg er lapskaus kjøtt, pølser, poteter og ulike typer grønnsaker i nettopp brun saus . hva er lapskaus for deg da siden du ikke har brun saus i? Lapskaus skal ha lys jevning, ikke noe saus som overhodet ser brun ut. 0 Siter
Gemini Skrevet 13. februar 2006 Skrevet 13. februar 2006 Lapskaus skal ha lys jevning, ikke noe saus som overhodet ser brun ut. Det er to typer lapskaus, lys og brun... hehe 0 Siter
cecily Skrevet 13. februar 2006 Skrevet 13. februar 2006 Det er to typer lapskaus, lys og brun... hehe Jeg har med hånden på hjertet ikke smakt - eller kunne tenke meg å smake - brun lapskaus. .... men nå fikk jeg skikkelig lyst på hjemmelaget vanlig, god lapskaus. c",) 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 14. februar 2006 Skrevet 14. februar 2006 Det er ikke kjøttdeig i lapskaus. 0 Siter
morsan Skrevet 14. februar 2006 Skrevet 14. februar 2006 Jeg har med hånden på hjertet ikke smakt - eller kunne tenke meg å smake - brun lapskaus. .... men nå fikk jeg skikkelig lyst på hjemmelaget vanlig, god lapskaus. c",) "vanlig, god lapskaus." Hva som er "vanlig" kan vel diskuteres! ;-) Hvis du spør meg, så er "vanlig lapskaus" = brun lapskaus. Mener man lys lapskaus så soesifiseres det ved at man sier "lys lapskaus"! ;-) 0 Siter
Gjest så godt atte Skrevet 14. februar 2006 Skrevet 14. februar 2006 Kjøttdeig? Man bruker da ikke kjøttdeig i lapskaus?? Joda, skal man ha en rask middag så går det helt greit å bruke kjøttdeig og frosne grønnsaker. Bruner kjøttdeigen først ja, imens står kjelen med grønnsakene og trekker i buljongvann. 0 Siter
Babette Skrevet 14. februar 2006 Skrevet 14. februar 2006 "vanlig, god lapskaus." Hva som er "vanlig" kan vel diskuteres! ;-) Hvis du spør meg, så er "vanlig lapskaus" = brun lapskaus. Mener man lys lapskaus så soesifiseres det ved at man sier "lys lapskaus"! ;-) Har du lyst til å høre hvor godt lasagne uten kjøtt kan være? Jeg er langt fra vegetarianer, men den ble altså kjempegod. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.