Gå til innhold

Svoveldioksid som konserveringsmiddel???! i soltørka tomater


Anbefalte innlegg

Gjest noen kjemikere her?
Skrevet

Jeg kjøpte soltrøka tomater nettopp på Kiwi og leser på glasset at konserveringsmiddelet var svoveldioksid. Blir ikke SO2 og vann til svovelsyre? Og er ikke svovel giftig??

Skrevet

Svoveldioksyd må oksyderes til svoveltrioksyd - som i vann blir svovelsyre; H2SO4

Men det er jo et giftstoff -som jeg ser blir brukt i mange matvarer.

Gjest den samme
Skrevet

Svoveldioksyd må oksyderes til svoveltrioksyd - som i vann blir svovelsyre; H2SO4

Men det er jo et giftstoff -som jeg ser blir brukt i mange matvarer.

Ja, fant på nettet at svoveldioksid gjerne blir brukt for å bevare friskheten og fargen på frukt/bær...o.l. Finnes visstnok en del i øl og vin..

Skrevet

Ja, fant på nettet at svoveldioksid gjerne blir brukt for å bevare friskheten og fargen på frukt/bær...o.l. Finnes visstnok en del i øl og vin..

...ja og du vet vel hvor forgiftet man blir av øl og vin i store mengder? hehe

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...