Triad Skrevet 24. februar 2006 Del Skrevet 24. februar 2006 Er det ikke slik at vi kan spise alle oster som er pasteurisert? Og grunnen til at man sier "ikke myke oster" er fordi disse nettopp som regel ikke er pasteuriserte? Snakket nemmelig med "oste damen" i butikken som sa at pga Norsk lov så må alle oster som selges her være pasteurisert.. mao kan vi jo da spise alle oster som selges i Norge?!? Har jeg misforstått? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/219927-pasteurisert-vs-upasteurisert/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest hos oss Skrevet 24. februar 2006 Del Skrevet 24. februar 2006 Myke oster og muggoster (som brie, camembert blåmugggoster), inneholder bakterier som kan utvikle seg og bli farlige for gravide, så disse bør spises ferskest mulig. Dette er en annen regel enn den som gjelder pasteurisering. I en vanlig norsk ubetjent ostedisk vil alle ostene være pasteurisert, alle ostene fra Synnøve F. og Tine er pasteurisert. I en betjent ostedisk med mer spennende og importerte oster, (og på restaurant) bør man spørre betjeningen, her kan mange oster være upasteuriserte. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/219927-pasteurisert-vs-upasteurisert/#findComment-1633717 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Triad Skrevet 24. februar 2006 Forfatter Del Skrevet 24. februar 2006 Myke oster og muggoster (som brie, camembert blåmugggoster), inneholder bakterier som kan utvikle seg og bli farlige for gravide, så disse bør spises ferskest mulig. Dette er en annen regel enn den som gjelder pasteurisering. I en vanlig norsk ubetjent ostedisk vil alle ostene være pasteurisert, alle ostene fra Synnøve F. og Tine er pasteurisert. I en betjent ostedisk med mer spennende og importerte oster, (og på restaurant) bør man spørre betjeningen, her kan mange oster være upasteuriserte. Takk for at du oppklarte det for meg ;-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/219927-pasteurisert-vs-upasteurisert/#findComment-1633754 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mirabell Skrevet 24. februar 2006 Del Skrevet 24. februar 2006 Man kan ikke PRODUSERE oster av upasteurisert melk i Norge, men det importeres en del franske. Upasteurisert melk kan inneholde listeriabakterier, og når ostene blir lagret lenge (for å utvikle smak og muggsopper), kan det blir farlige mengder med listeria. Myke oster som er lagd av pasteurisert melk i Norge, skal være trygt å spise, men jeg holdt meg unna dem også, sa jeg var gravid... Vet ikke helt hvorfor det bare advares mot myke oster, det var blant annet et par tilfeller av listeria i Feta-ost for noen år siden, og den er ikke så veldig myk. Men jeg tror det er mer uvanlig med listeria i harde oster (parmesan osv.) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/219927-pasteurisert-vs-upasteurisert/#findComment-1633789 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.