Gjest Memilie Skrevet 7. mars 2006 Skrevet 7. mars 2006 Hei Leste i dag at det ikke er bra å spise for mye shusi, fordi det er funnet mange tungmetaller i fisken. (i følge en amerikansk undersøkelse)Det var spesielt høye verdier av kvikksølv i tunfisk. Tunfisken blir beskrevet som uspiselig. Jeg elsker suhsi, men nå vet jeg ikke lenger for kvikksølv vil jeg ikke ha i meg. Men hovedspørsmålet mitt er: Hvorfor er det farligere å spise rå fisk, enn kokt, med hensyn på innhold av tungmetaller. Hvis det er farlig å spise shusi så burde vi vel passe oss for stekt tunfisk også, men det sier artikkelen ingen ting om. Hvilke andre fiskesorter bør vi holde oss unna? 0 Siter
ShitDiddelyDo Skrevet 7. mars 2006 Skrevet 7. mars 2006 Jeg tror ikke jeg ville tatt det der så seriøst. Det var tross alt ikke alle de testa stedene hvor det ble påvist mye kvikksølv i fisken, og det var vel bare tunfisken det gjaldt. I Norge er man jævla nøye på å følge lover og forskrifter, så jeg tror du kan være ganske sikker på at ikke kvikksølvkonsentrasjonen ligger over lovlig nivå. Elsker sushi selv, og kommer ikke til å gi meg. Gleder meg til neste gang jeg skal fråtse i rå fisk! 0 Siter
Gjest Memilie Skrevet 7. mars 2006 Skrevet 7. mars 2006 Jeg tror ikke jeg ville tatt det der så seriøst. Det var tross alt ikke alle de testa stedene hvor det ble påvist mye kvikksølv i fisken, og det var vel bare tunfisken det gjaldt. I Norge er man jævla nøye på å følge lover og forskrifter, så jeg tror du kan være ganske sikker på at ikke kvikksølvkonsentrasjonen ligger over lovlig nivå. Elsker sushi selv, og kommer ikke til å gi meg. Gleder meg til neste gang jeg skal fråtse i rå fisk! Ja sushi er helt rått!! :-) Og er man ikke kåt, så blir man det ihvertfall av sushi. 0 Siter
ShitDiddelyDo Skrevet 7. mars 2006 Skrevet 7. mars 2006 Ja sushi er helt rått!! :-) Og er man ikke kåt, så blir man det ihvertfall av sushi. Hvis du bor i Oslo og ikke har vært på Alex Sushi, må du ta deg en tur. Men bor du i Oslo har du sannsynligvis vært der. Sushien der er mildt sagt rå! 0 Siter
Gjest Ulvinnen Lurulf Skrevet 7. mars 2006 Skrevet 7. mars 2006 Hvis du bor i Oslo og ikke har vært på Alex Sushi, må du ta deg en tur. Men bor du i Oslo har du sannsynligvis vært der. Sushien der er mildt sagt rå! "Sushien der er mildt sagt rå!" Ellers hadde det vel neppe vært sushie... 0 Siter
Gjest liede Skrevet 7. mars 2006 Skrevet 7. mars 2006 Spesielt tunfisk og hval fra stillehavet er kjent for å ha for mye tungmetaller. Flere tunfiskarter er dessuten utrydningstruet. http://www.mbayaq.org/cr/SeafoodWatch/web/sfw_regional.aspx Aner ikke hvor tunfisken på norske sushirestauranter kommer fra. Det går jo an å spørre neste gang. Hvilken art og hvor fra? Det samme gjelder forresten hermetisk tunfisk. Den skal være "Dolphin safe" og helst stå hvordan den er fanget. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.