Gjest prust Skrevet 9. mars 2006 Skrevet 9. mars 2006 I går bakte jeg boller med ungene. Vanligvis bruker jeg tørrgjær, men denne gangen hadde jeg kjøpt inn fersk gjær. Smuldret det i bakebollen, og smakte litt. Mmmmmmmmmmm! Å, så deilig det er, både smaken og konsistensen! Har likt det hele livet, husker jeg smugsmakte hjemme når mamma bakte, og kunne gjerne smugspise litt fra kjøleskapet av de blå pakkene. Spiste kanskje en kvart gjærpakke tilsammen + litt deig. Ble flotte og gode boller. MEN.......: Fy sånn spreng i magen jeg fikk på kvelden! Det buldret og brakte og gjorde VONDT! Heldigvis gikk det fort over. Men jeg smaker nok litt neste gang også, men ikke så mye som i går. Andre med spesielle smaker? Hadde en periode der jeg spiste små biter av avispapir også :-) Huff, jeg høres jo helt sprø ut!!!!! 0 Siter
Gjest trultemor25 Skrevet 9. mars 2006 Skrevet 9. mars 2006 Fersk gjær er jo noe av det ekleste jeg vet! Jeg kan nesten ikke ta i en pakke engang uten å føle at jeg må vaske henda mine for det lukter så vondt! Men jeg liker å spise buljong-terninger. 0 Siter
Gjest prust Skrevet 9. mars 2006 Skrevet 9. mars 2006 Fersk gjær er jo noe av det ekleste jeg vet! Jeg kan nesten ikke ta i en pakke engang uten å føle at jeg må vaske henda mine for det lukter så vondt! Men jeg liker å spise buljong-terninger. Puke! Buljongterninger????!!!! Det synes jeg er helt pyton :-( Mmmmmmmm....gjær derimot...... :-) 0 Siter
Gjest trultemor25 Skrevet 9. mars 2006 Skrevet 9. mars 2006 Puke! Buljongterninger????!!!! Det synes jeg er helt pyton :-( Mmmmmmmm....gjær derimot...... :-) *lol* 0 Siter
Gjest Ulvinnen Lurulf Skrevet 9. mars 2006 Skrevet 9. mars 2006 Puke! Buljongterninger????!!!! Det synes jeg er helt pyton :-( Mmmmmmmm....gjær derimot...... :-) Hverken buljongterninger eller gjær frister meg. Men tidligere har jeg spist gelepulver i stedet for å lage gele av det. 0 Siter
Moraki Skrevet 9. mars 2006 Skrevet 9. mars 2006 Fersk gjær er jo noe av det ekleste jeg vet! Jeg kan nesten ikke ta i en pakke engang uten å føle at jeg må vaske henda mine for det lukter så vondt! Men jeg liker å spise buljong-terninger. Jeg spiser også buljongterninger :-) 0 Siter
Gjest prust Skrevet 9. mars 2006 Skrevet 9. mars 2006 Hverken buljongterninger eller gjær frister meg. Men tidligere har jeg spist gelepulver i stedet for å lage gele av det. Ja, det husker jeg vi gjorde på barneskolen, eller kanskje det var ungdomsskolen! Vi bruikte det til og med som adventskalenderpresang. Vill jubel fra den som fikk den gaven! Og så husker jeg noen hadde vært på kafé og rappet med seg sånne bittesmå poser med salt og med pepper. Og de satt vi og spiste på i timene. Det var definitivt på barneskolen! 0 Siter
Gjest bare et tips Skrevet 9. mars 2006 Skrevet 9. mars 2006 Gelepulver og buljongterninger, frøbrød, mmmmmmmmmm. Prust, har du prøvd å bake søt gjærbakst med rød gjær ? Tidligere var bolledeigene mine alltid misslykket, men etter at jeg har begynt å bruke den røde gjæren får t.o.m. jeg til boller . 0 Siter
Gjest trultemor25 Skrevet 9. mars 2006 Skrevet 9. mars 2006 Jeg spiser også buljongterninger :-) Godt er det! Salt og godt! 0 Siter
Gjest prust Skrevet 9. mars 2006 Skrevet 9. mars 2006 Gelepulver og buljongterninger, frøbrød, mmmmmmmmmm. Prust, har du prøvd å bake søt gjærbakst med rød gjær ? Tidligere var bolledeigene mine alltid misslykket, men etter at jeg har begynt å bruke den røde gjæren får t.o.m. jeg til boller . Ja, det var faktisk rød gjær jeg bruke i går. Har ikke sett den typen før. Fungerte bra den, deigen hevet over kanten på bollen og var i ferd med å velte seg utover hele benken! 0 Siter
Gjest Ulvinnen Lurulf Skrevet 9. mars 2006 Skrevet 9. mars 2006 Ja, det husker jeg vi gjorde på barneskolen, eller kanskje det var ungdomsskolen! Vi bruikte det til og med som adventskalenderpresang. Vill jubel fra den som fikk den gaven! Og så husker jeg noen hadde vært på kafé og rappet med seg sånne bittesmå poser med salt og med pepper. Og de satt vi og spiste på i timene. Det var definitivt på barneskolen! Jeg husker at jeg knabbet en pakke gele som barn. Men jeg har testet det som voksen også. Det er lenge siden jeg har hatt gele i huset, kanskje på tide å kjøpe det igjen så barna mine kan få prøve? Men da skal de få det som lørdagsgodt, så de slipper å snike seg inn i skuffer og skap. 0 Siter
Dorthe Skrevet 9. mars 2006 Skrevet 9. mars 2006 Jeg liker også gjær og så liker jeg råe poteter 0 Siter
Gjest Yljali Skrevet 9. mars 2006 Skrevet 9. mars 2006 Enig - gode greier! Sånn reint nysgjerrig: Du er vel ikke en "kjernespiser" også - en som spiser sjokoladetrekket på isen før innmaten, Troikalagene hver for seg, det ytterste på gulrota før kjernen osv... 0 Siter
Gjest blomsterløk Skrevet 9. mars 2006 Skrevet 9. mars 2006 Jeg liker også gjær og så liker jeg råe poteter Råe poteter liker jeg også, det er godt det. 0 Siter
Elbereth Skrevet 9. mars 2006 Skrevet 9. mars 2006 *pføy* - gjær? Jeg kan spise rått bacon under visse omstendigheter 0 Siter
flisa Skrevet 9. mars 2006 Skrevet 9. mars 2006 Enig - gode greier! Sånn reint nysgjerrig: Du er vel ikke en "kjernespiser" også - en som spiser sjokoladetrekket på isen før innmaten, Troikalagene hver for seg, det ytterste på gulrota før kjernen osv... DAJM og gulrot! *skyldig* 0 Siter
Dorthe Skrevet 9. mars 2006 Skrevet 9. mars 2006 *pføy* - gjær? Jeg kan spise rått bacon under visse omstendigheter Rått kjøtt er godt, både bacon, karbonadedeig og rå biff. 0 Siter
Gjest Aimabel Skrevet 9. mars 2006 Skrevet 9. mars 2006 Jeg liker å spise en spiseskje med Idun ketchup rett fra flasken. Men gjær!!? Nei det høres ekkelt ut. Jeg smaker gjerne på deig men ikke kun gjær. Au så vond magen må bli! :-( 0 Siter
Gjest Yljali Skrevet 9. mars 2006 Skrevet 9. mars 2006 DAJM og gulrot! *skyldig* Skjønte nok at det var noen kjernespisere her inne. Visste ikke at jeg var det før Ingrid Bjørnov oppsummerte mitt spisemønster på det området. Det verste er at det ofte faller sammen med hvem som er "brunostspisere" og hvem som er "hvitostspisere". For det er nemlig også aktuelle kategorier å sortere spisemønster i 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.