Gå til innhold

Kyllingfileter til middag - din beste oppskrift?


Anbefalte innlegg

Gjest Mom33
Skrevet

Synes det er vanskelig å steke kyllingfileter slik at de ikke blir tørre.

Har du en oppskrift å dele?

  • Svar 43
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

  • mariaflyfly

    14

  • annegunn

    9

  • keinstein

    5

  • tusseline

    2

Mest aktive i denne tråden

Skrevet

Problemet er at de er så ujevne i tykkelse, og at de blir for mye stekt. Del dem i to på tvers og stek de tynne mye kortere tid enn de tjukke, eller del dem i tre strimler på langs. Fløtesaus med mye karri er min favoritt.

Gjest fågelinfluensan
Skrevet

Nei takk til kylling i disse tider, det og kjøttdeig holder jeg meg langt unna.

Gjest Mom33
Skrevet

Problemet er at de er så ujevne i tykkelse, og at de blir for mye stekt. Del dem i to på tvers og stek de tynne mye kortere tid enn de tjukke, eller del dem i tre strimler på langs. Fløtesaus med mye karri er min favoritt.

Steker du i ovnen eller i panna?

Pakker du dem inn i folie?

Gjest Snøflette
Skrevet

Stek dem lett i panne og legg dem i ildfast form. Strø over strimlet paprika, purre og sopp, og hell kremfløte over. Til slutt drysser du over litt hvetemel som du rører inn i fløten. 150 grader i nesten en time.

OMG!

Skrevet

Steker du i ovnen eller i panna?

Pakker du dem inn i folie?

Gjerne i ovn, da blir de best. Med folie under får du samlet opp kraften fra de til sausen, men å pakke dem inn i folie tror jeg ikke på.

Gjest Mom33
Skrevet

Nei takk til kylling i disse tider, det og kjøttdeig holder jeg meg langt unna.

Hvorfor du holder deg unna kylling pga. fugleinfluensa skjønner jeg ikke, men deg om det.

Kjøttdeig er heller ikke farlig så lenge man har gode hygieneregler på kjøkkenet - og steker godt.

Men jeg spurte vel egentlig om en oppskrift, da...

Skrevet

Stek dem lett i panne og legg dem i ildfast form. Strø over strimlet paprika, purre og sopp, og hell kremfløte over. Til slutt drysser du over litt hvetemel som du rører inn i fløten. 150 grader i nesten en time.

OMG!

Jeg ble sulten.

Skrevet

Jeg deler dem i to, krydrer med noe godt og surrer dem inn i spekeskinke. Steker dem på høy varme i cirka 30 sekunder på hver side. Så inn i ovnen på 200 grader i 15 minutter. Da blir de supersaftige. Serverer med en salat bestående av tomat, rødløk, agurk og couscous. Topper det hele med hjemmelaget basilikumdressing.

Skrevet

Nei takk til kylling i disse tider, det og kjøttdeig holder jeg meg langt unna.

Jeg spiste kylling i går, det ligger noe igjen, og tenker spise storfetartar i dag. Uten angst.

Men hygiene er viktig, hver dag hele året.

mariaflyfly
Skrevet

Fres de i panne på ganske høy varme, i en blanding av olivenolje og smør. Bare sånn litt på hver side. Legg dem i ildfast form sammen med hele hvitløksfedd, båter av løk og gjerne biter av fennikkel. Og et par små smørklatter. Og da snakker vi meierismør. Dersom du steiker i ei jernpanne, kan du bare putte hele panna inn i ovnen når de er ferdig stekt i den.

La det hele stå i ovnen til de er gjennomstekt. Aner dessvere ikke hvor lenge.

Lag risotto av risottoris og kyllingkraft (juksekraft er en hønsebuljong, vann og en slant hvitvin). Fres finhakka løk, hvitløk og fennikkel, fred risen etterpå, og spe med krafta som du koker inn litt etter litt. Når risottoen er ferdig, rører du inn en god neve fersk parmesan (revet), salt og pepper, og en klatt smør. Og gjerne litt av krafta som ligger igjen etter kyllingen og grønnsakene.

Legg risen litt utover på tallerkner (fordel med varme tallerkner), legg kyllingen oppå, sleng over litt ruccola, olivenolje og revet parmesan.

Istedet for fennikkel, er det godt med stangselleri og gulrot.

Snadder! :)

Serveres med

mariaflyfly
Skrevet

Hehe, og den skal ikke serveres med mariaflyfly. Faens trykkleif! ;)

mariaflyfly
Skrevet

Fres de i panne på ganske høy varme, i en blanding av olivenolje og smør. Bare sånn litt på hver side. Legg dem i ildfast form sammen med hele hvitløksfedd, båter av løk og gjerne biter av fennikkel. Og et par små smørklatter. Og da snakker vi meierismør. Dersom du steiker i ei jernpanne, kan du bare putte hele panna inn i ovnen når de er ferdig stekt i den.

La det hele stå i ovnen til de er gjennomstekt. Aner dessvere ikke hvor lenge.

Lag risotto av risottoris og kyllingkraft (juksekraft er en hønsebuljong, vann og en slant hvitvin). Fres finhakka løk, hvitløk og fennikkel, fred risen etterpå, og spe med krafta som du koker inn litt etter litt. Når risottoen er ferdig, rører du inn en god neve fersk parmesan (revet), salt og pepper, og en klatt smør. Og gjerne litt av krafta som ligger igjen etter kyllingen og grønnsakene.

Legg risen litt utover på tallerkner (fordel med varme tallerkner), legg kyllingen oppå, sleng over litt ruccola, olivenolje og revet parmesan.

Istedet for fennikkel, er det godt med stangselleri og gulrot.

Snadder! :)

Serveres med

Hehe, og den skal ikke serveres med mariaflyfly. Faens trykkleif! ;)

Gjest Mom33
Skrevet

Hehe, og den skal ikke serveres med mariaflyfly. Faens trykkleif! ;)

Hva skal den serveres med, da?

Hørtes jo helt nydelig ut, har riktignok ikke alt som skal til, men en eller annen variant av dette blir det nok.

Slurp.

mariaflyfly
Skrevet

Hva skal den serveres med, da?

Hørtes jo helt nydelig ut, har riktignok ikke alt som skal til, men en eller annen variant av dette blir det nok.

Slurp.

God vin til . :)

En god, ikke for heavy italiener er bra. Og hvitvin til er også nydelig. :)

Prøv en gang med risottoris og følg oppskrifta. Det er helt fantastisk godt. Lager du den med Livérsekylling er det ekstra snadder. :)

Eneste problemet er at risottoris har jeg hittil bare finni på Ultra. :)

Gjest Mom33
Skrevet

God vin til . :)

En god, ikke for heavy italiener er bra. Og hvitvin til er også nydelig. :)

Prøv en gang med risottoris og følg oppskrifta. Det er helt fantastisk godt. Lager du den med Livérsekylling er det ekstra snadder. :)

Eneste problemet er at risottoris har jeg hittil bare finni på Ultra. :)

Siden det bare er meg og unga hjemme, tror jeg at jeg sparer vinen til jeg har gubben her en gang. Unga har liksom ikke vent seg til vinsmaken... ;-)

Risottoris - har jeg ikke sett det på Mega, tro? Men det er ikke vanlig, nei.

Takker og bukker, oppskrifta er lagret.

mariaflyfly
Skrevet

Siden det bare er meg og unga hjemme, tror jeg at jeg sparer vinen til jeg har gubben her en gang. Unga har liksom ikke vent seg til vinsmaken... ;-)

Risottoris - har jeg ikke sett det på Mega, tro? Men det er ikke vanlig, nei.

Takker og bukker, oppskrifta er lagret.

Få høre resultatet når du har testa den, dah! :)

Skrevet

God vin til . :)

En god, ikke for heavy italiener er bra. Og hvitvin til er også nydelig. :)

Prøv en gang med risottoris og følg oppskrifta. Det er helt fantastisk godt. Lager du den med Livérsekylling er det ekstra snadder. :)

Eneste problemet er at risottoris har jeg hittil bare finni på Ultra. :)

Bruk hurtigris til risotto. Den "holder" bedre på sausen.

Skrevet

Fres de i panne på ganske høy varme, i en blanding av olivenolje og smør. Bare sånn litt på hver side. Legg dem i ildfast form sammen med hele hvitløksfedd, båter av løk og gjerne biter av fennikkel. Og et par små smørklatter. Og da snakker vi meierismør. Dersom du steiker i ei jernpanne, kan du bare putte hele panna inn i ovnen når de er ferdig stekt i den.

La det hele stå i ovnen til de er gjennomstekt. Aner dessvere ikke hvor lenge.

Lag risotto av risottoris og kyllingkraft (juksekraft er en hønsebuljong, vann og en slant hvitvin). Fres finhakka løk, hvitløk og fennikkel, fred risen etterpå, og spe med krafta som du koker inn litt etter litt. Når risottoen er ferdig, rører du inn en god neve fersk parmesan (revet), salt og pepper, og en klatt smør. Og gjerne litt av krafta som ligger igjen etter kyllingen og grønnsakene.

Legg risen litt utover på tallerkner (fordel med varme tallerkner), legg kyllingen oppå, sleng over litt ruccola, olivenolje og revet parmesan.

Istedet for fennikkel, er det godt med stangselleri og gulrot.

Snadder! :)

Serveres med

Denne må jeg jaggu maile til gubben...

Gjest Mom33
Skrevet

Få høre resultatet når du har testa den, dah! :)

Det blir i påska, tenker jeg, for det er neste gang jeg ser gubben.

Skal gi lyd!

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...

×
×
  • Opprett ny...