Gjest skal vi holde oss fra all kjøttdeig? Skrevet 12. mars 2006 Skrevet 12. mars 2006 Kan vi spise den? Datoen er 07.12.05 og nummeret er 141. 0 Siter
Gjest skal vi holde oss fra all kjøttdeig? Skrevet 12. mars 2006 Skrevet 12. mars 2006 Mannen min tok den opp av fryseboksen i dag. 0 Siter
keinstein Skrevet 12. mars 2006 Skrevet 12. mars 2006 Søk tilflukt, den flyr i strupen på deg når den tiner!! 0 Siter
flisa Skrevet 12. mars 2006 Skrevet 12. mars 2006 De sier jo at man skal la det være.... se selv: '' http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=137361 0 Siter
Gemini Skrevet 12. mars 2006 Skrevet 12. mars 2006 De sier jo at man skal la det være.... se selv: '' http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=137361 1. januar - 24. februar står det også der 0 Siter
citygirl Skrevet 12. mars 2006 Skrevet 12. mars 2006 Hvis du er usikker - lar du være. Men dette er egentlig en hel masse hysteri. HUS - sykdommen har eksistert i haugevis av år, men har tidligere bare vært forbundet med enkelttilfeller av forgiftninger, som f.eks fra dårlig stekt gatekjøkkenmat. Alt rått kjøtt skal behandles som urent. Alt som har vært i kontakt med rått kjøtt skal umiddelbart vaskes med varmt vann og såpe/kost, eller settes rett i oppvaska. (min 60 % temp) Bruk aldri samme bestikk/kjøkkenredskap til kjøtt som til salat eller andre ting som skal spise kaldt. Stek alltid kjøttdeig helt tvers igjennom. Har du hatt rått kjøtt på en tallerken til tinging - legg aldri det stekte kjøttet tilbake på denne - bruk ny og ren. Fyll ikke fryseren med mat fra kjøledisken - men kjøp etterhvert som du trenger det. Fryseren skal fortrinnsvis brukes til frossenmat, og ikke som lager av ferskmat som i mange tilfeller har vært frossen allerede en gang før du kjøper det. Har du tint rått kjøtt - må det stekes/kokes før du fryser det igjen. Alle kjøle- og frysevarer skal bringes rett hjem til kjøl uten opphold i romtemperatur. (Jmf alle som sitter med handleposene på kafe og skravler - da koser bakteriene seg villt i blant annet pakka med kjøttdeig) Hold en streng rutine med håndvask, kok kjøkkenklutene dine og skill mellom uren og ren mat. All mat som har vært i kontakt med jord (gulrøtter, poteter etc) må heller aldri blandes / dele skjærebrett med ting som spises rått. E. coli dør når den kokes stekes - så er man nøye - representerer denne bakterien ingen fare for oss. Det at så mange blir syke av dette, kan tyde på manglende rutiner for behandling av kjøtt på kjøkkenet. Ellers å viser det seg at smittekilden er en helt annen - det kan det jo hende de klarer å finne ut av. 0 Siter
flisa Skrevet 12. mars 2006 Skrevet 12. mars 2006 1. januar - 24. februar står det også der Jeg hadde ikke tatt sjansen uansett - de kan jo ha spist gammel kjøttdeig de ungene også -jeg er ikke så fattig at jeg ikke hadde bare pælma all kjøttdeig i fryseren.... 0 Siter
laila21365380916 Skrevet 12. mars 2006 Skrevet 12. mars 2006 Jeg kjøpte kjøttdeig i februar,og har spist av den flere ganger.Så jeg skal spise opp det jeg har i fryseren. 0 Siter
keinstein Skrevet 12. mars 2006 Skrevet 12. mars 2006 Hvis du er usikker - lar du være. Men dette er egentlig en hel masse hysteri. HUS - sykdommen har eksistert i haugevis av år, men har tidligere bare vært forbundet med enkelttilfeller av forgiftninger, som f.eks fra dårlig stekt gatekjøkkenmat. Alt rått kjøtt skal behandles som urent. Alt som har vært i kontakt med rått kjøtt skal umiddelbart vaskes med varmt vann og såpe/kost, eller settes rett i oppvaska. (min 60 % temp) Bruk aldri samme bestikk/kjøkkenredskap til kjøtt som til salat eller andre ting som skal spise kaldt. Stek alltid kjøttdeig helt tvers igjennom. Har du hatt rått kjøtt på en tallerken til tinging - legg aldri det stekte kjøttet tilbake på denne - bruk ny og ren. Fyll ikke fryseren med mat fra kjøledisken - men kjøp etterhvert som du trenger det. Fryseren skal fortrinnsvis brukes til frossenmat, og ikke som lager av ferskmat som i mange tilfeller har vært frossen allerede en gang før du kjøper det. Har du tint rått kjøtt - må det stekes/kokes før du fryser det igjen. Alle kjøle- og frysevarer skal bringes rett hjem til kjøl uten opphold i romtemperatur. (Jmf alle som sitter med handleposene på kafe og skravler - da koser bakteriene seg villt i blant annet pakka med kjøttdeig) Hold en streng rutine med håndvask, kok kjøkkenklutene dine og skill mellom uren og ren mat. All mat som har vært i kontakt med jord (gulrøtter, poteter etc) må heller aldri blandes / dele skjærebrett med ting som spises rått. E. coli dør når den kokes stekes - så er man nøye - representerer denne bakterien ingen fare for oss. Det at så mange blir syke av dette, kan tyde på manglende rutiner for behandling av kjøtt på kjøkkenet. Ellers å viser det seg at smittekilden er en helt annen - det kan det jo hende de klarer å finne ut av. Jeg har spist tartar i 35 år, burde jeg vært død? :-) 0 Siter
citygirl Skrevet 12. mars 2006 Skrevet 12. mars 2006 Jeg har spist tartar i 35 år, burde jeg vært død? :-) Hvis du bor i Norge - sannsynligvis ikke:-) Fordi Norge har faktisk (sammenlignet ned resten av verden) svært ren mat. Men jeg hadde ikke spist tartar laget av hvilkensomhelst kjøtt/karbonadedeig - nei. Og aldri i utlandet. Små barn bør ikke spise rå farseprodukter uansett. Voksne som deg tåler en støyt;-) 0 Siter
keinstein Skrevet 12. mars 2006 Skrevet 12. mars 2006 Hvis du bor i Norge - sannsynligvis ikke:-) Fordi Norge har faktisk (sammenlignet ned resten av verden) svært ren mat. Men jeg hadde ikke spist tartar laget av hvilkensomhelst kjøtt/karbonadedeig - nei. Og aldri i utlandet. Små barn bør ikke spise rå farseprodukter uansett. Voksne som deg tåler en støyt;-) Jeg passer på datoer og spør pent i ferskvaren om å få helt fersk som regel. Jeg spiser kun rå den samme dagen. Det som blir igjen blir stekt. Jeg vet hvordan det skal lukte, og to ganger har jeg oppdaget at den ikke lukter riktig. Da er det rett i stekepanna. Jeg har aldri blitt syk av det. Du trenger bare reise til Finland for å finne f eks trikiner i svinekjøtt. Smuglerkjøtt er det mye av, det kjøper jeg aldri. Smugla kylling har jeg alltid sett på som pestsmittet og dødelig. 0 Siter
citygirl Skrevet 12. mars 2006 Skrevet 12. mars 2006 Jeg passer på datoer og spør pent i ferskvaren om å få helt fersk som regel. Jeg spiser kun rå den samme dagen. Det som blir igjen blir stekt. Jeg vet hvordan det skal lukte, og to ganger har jeg oppdaget at den ikke lukter riktig. Da er det rett i stekepanna. Jeg har aldri blitt syk av det. Du trenger bare reise til Finland for å finne f eks trikiner i svinekjøtt. Smuglerkjøtt er det mye av, det kjøper jeg aldri. Smugla kylling har jeg alltid sett på som pestsmittet og dødelig. Personlig lager jeg kun tartar av biffkjøtt som jeg selv hakker opp i foodprofessoren. Men jeg er nok hysterisk;-) Jeg er vokst opp i land (Asia, Sør-Amerika og Afrika) uten næringsmiddelkontrollører/mattilsyn. Ble lært opp fra barndommen av med god mathygiene. Kunne kanskje senket skuldrene noe her i Norge - men slike episoder som denne e.colisaken får meg til å tenke at det er fornuftig å være litt krisisk til hva man putter i seg og hvordan man behandler mat. Var på sydentur med klassen min for mange år siden. Alle spiste is fra en forhandler på gata. Unntatt lille city. City var den eneste som ikke fikk 40 i feber, diare og oppkast. City synes det var trist med alle de andre i klassen... Og city måtte ordne med legevakt og hjemreiser etc... 0 Siter
keinstein Skrevet 12. mars 2006 Skrevet 12. mars 2006 Personlig lager jeg kun tartar av biffkjøtt som jeg selv hakker opp i foodprofessoren. Men jeg er nok hysterisk;-) Jeg er vokst opp i land (Asia, Sør-Amerika og Afrika) uten næringsmiddelkontrollører/mattilsyn. Ble lært opp fra barndommen av med god mathygiene. Kunne kanskje senket skuldrene noe her i Norge - men slike episoder som denne e.colisaken får meg til å tenke at det er fornuftig å være litt krisisk til hva man putter i seg og hvordan man behandler mat. Var på sydentur med klassen min for mange år siden. Alle spiste is fra en forhandler på gata. Unntatt lille city. City var den eneste som ikke fikk 40 i feber, diare og oppkast. City synes det var trist med alle de andre i klassen... Og city måtte ordne med legevakt og hjemreiser etc... IIK. Is på gata er farlig. I f eks Egypt får nesten alle turister magesjuke. Det skyldes nesten utelukkende ureinslighet fra de som behandler maten, bestikket og pengene, i tillegg til dårlig kjøling. 99% tarmbakterier. Svette pengesedler er rene pestfarmen, også i Norge. 0 Siter
citygirl Skrevet 12. mars 2006 Skrevet 12. mars 2006 IIK. Is på gata er farlig. I f eks Egypt får nesten alle turister magesjuke. Det skyldes nesten utelukkende ureinslighet fra de som behandler maten, bestikket og pengene, i tillegg til dårlig kjøling. 99% tarmbakterier. Svette pengesedler er rene pestfarmen, også i Norge. *Tviholder på visakortet* ;-) 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.