Gjest Persille Skrevet 15. mars 2006 Skrevet 15. mars 2006 Jeg har hatt en interessant diskusjon i dag - og jeg vet ikke om det er jeg eller motparten som er på jordet. Én part mener kjøtt som har ligget i fryseren i seks mndr eller mer er uspiselig, og at det er uakseptabelt å servere det. Den andre mener det ikke er noe problem. Hva er deres grense for når kjøtt ikke lenger kan spises? Og er det forskjell på f.eks kjøttdeig, kylling og biff? Forutsett normal hygiene, kjøttet er frosset på riktig måte (lufttette poser, uten krysskontaminering, etc), og at bakterier ikke vokser i fryser - dermed er det ikke det som er saken, kun at kjøttet er "gammelt". 0 Siter
citygirl Skrevet 15. mars 2006 Skrevet 15. mars 2006 http://www.matprat.no/BulletListArticle.aspx?artid=9642&mnu1=&mnu2=5026 Kommer an på fettinnholdet i kjøttet - les mer i artikkelen ovenfor, dess høyere fettinnhold - desto fortere harskner det. 0 Siter
Gjest Persille Skrevet 15. mars 2006 Skrevet 15. mars 2006 http://www.matprat.no/BulletListArticle.aspx?artid=9642&mnu1=&mnu2=5026 Kommer an på fettinnholdet i kjøttet - les mer i artikkelen ovenfor, dess høyere fettinnhold - desto fortere harskner det. Takk for link Men det står ikke noe om tid der heller, bare innpakning og nedfrysning... Hm... 0 Siter
Gjest Cezalion Skrevet 15. mars 2006 Skrevet 15. mars 2006 Takk for link Men det står ikke noe om tid der heller, bare innpakning og nedfrysning... Hm... http://www.gabbas.no/tekstsider.cfm?id=27324&aid=27382 0 Siter
Gjest Cezalion Skrevet 15. mars 2006 Skrevet 15. mars 2006 Takk for link Men det står ikke noe om tid der heller, bare innpakning og nedfrysning... Hm... Og her http://www.matoppskrift.no/sider/Konsfrysing.asp 0 Siter
Gjest tidligere '!-o-!' Skrevet 15. mars 2006 Skrevet 15. mars 2006 Kjøtt som lukter eller ser rart ut spiser vi ikke, heller ikke kjøtt som har ligget så lenge at det ser ut som det er frysetørket (sånne hvite skorpeaktige greier). Ellers spiser vi det som måtte ligge i fryseren. 0 Siter
citygirl Skrevet 15. mars 2006 Skrevet 15. mars 2006 Takk for link Men det står ikke noe om tid der heller, bare innpakning og nedfrysning... Hm... http://www.gilde.no/article11074-10210.html Her da:-) 0 Siter
Gjest Persille Skrevet 15. mars 2006 Skrevet 15. mars 2006 http://www.gilde.no/article11074-10210.html Her da:-) Glimrende, tusen takk 0 Siter
Gjest Persille Skrevet 15. mars 2006 Skrevet 15. mars 2006 http://www.gabbas.no/tekstsider.cfm?id=27324&aid=27382 Glimrende, takk 0 Siter
Elis31 Skrevet 15. mars 2006 Skrevet 15. mars 2006 Kan godt spise mat som er ca et halvt år. Tiden går jo så fort. Men liker ikke tanken på ting som er eldre enn det. Eldre damer sier at de bare lukter på det opptinte maten om det lukter harskt. Ellers vet jeg at mine foreldre og sikker mange andre fra den generasjonen oppbevarer ting i fryseren ihvertfall to år om ikke mer, men om de spiser det eller om det bare er en stygg uvane vites ikke 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.