flisa Skrevet 18. mars 2006 Skrevet 18. mars 2006 Her om dagen bare MÅTTE jeg på OBS! på Mosseporten og kjøpe et spann med Innherredssodd -det er jo så godt da. Og ved siden av SKAL det være et flatbrød som heter Skjenning -og det har de også der -veldig rart egentlig at de selger SÅ EKTE TRØNDERSKE saker i Østfold. Vel, i alle fall kjølpte jeg et spann - kostet 65 kr for 2 kg, det er ingen ublu pris akkurat. Reagerte på sluttsummen i kassa, og ble veldig forundret over at flatbrødet var slått inn med kr.99,-!! "jøssenam" sa jeg - det kan da ikke stemme - for FLATBRØD! Jentungen i kassa syn sogså det hørtes helt vamvittig ut -og ringte ferskvareavdelingen -men joda -det kostet kr.99,- for pakka. Hun kunne gjerne ta de tilbake sa hun, -"nei -guri", sa jeg, "man kan ikke spise Innherredssodd uten skjenning, kan du skjønne" Det skjønte hun nok ikke.... Velvel - da har vi billige Jelly Beans i Moss da - men vi tar det igjen på flatbrødet! Det var verdt hver en krone! 0 Siter
Gjest Flystripa Skrevet 18. mars 2006 Skrevet 18. mars 2006 Har aldri brukt annet en Ideal Gullsprø til Innherredssodd, jeg. Har jeg gått glipp av noe, nå (igjen)? Og sodden _må_ være den fra Ternia. Den som heter Inderøy-sodd, er grufull. Stinker fåre-bailla av den ;o) 0 Siter
flisa Skrevet 18. mars 2006 Forfatter Skrevet 18. mars 2006 Har aldri brukt annet en Ideal Gullsprø til Innherredssodd, jeg. Har jeg gått glipp av noe, nå (igjen)? Og sodden _må_ være den fra Ternia. Den som heter Inderøy-sodd, er grufull. Stinker fåre-bailla av den ;o) Den jeg kjøpte var fra TrønderMat.og skjenning må det være.http://www.odin.no/lmd/norsk/tema/naeringsutvikling/nyheter/049051-211536/dok-bn.html http://www.matmerk.no/?menu=-1&a=1699 Det er tradisjon! 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 18. mars 2006 Skrevet 18. mars 2006 Den jeg kjøpte var fra TrønderMat.og skjenning må det være.http://www.odin.no/lmd/norsk/tema/naeringsutvikling/nyheter/049051-211536/dok-bn.html http://www.matmerk.no/?menu=-1&a=1699 Det er tradisjon! Selvsagt må det være skjenning til sodd! Ante ikke at det kostet så mye (og heller ikke at selve sodden var så billig, forresten). 0 Siter
Gjest midia Skrevet 18. mars 2006 Skrevet 18. mars 2006 Den jeg kjøpte var fra TrønderMat.og skjenning må det være.http://www.odin.no/lmd/norsk/tema/naeringsutvikling/nyheter/049051-211536/dok-bn.html http://www.matmerk.no/?menu=-1&a=1699 Det er tradisjon! Det er Trøndermat som nå har fått navnet terina. http://www.terina.no/index.php?mode=3&produkt=73 0 Siter
flisa Skrevet 18. mars 2006 Forfatter Skrevet 18. mars 2006 Det er Trøndermat som nå har fått navnet terina. http://www.terina.no/index.php?mode=3&produkt=73 Ja -har du sett! 0 Siter
Gjest Flystripa Skrevet 18. mars 2006 Skrevet 18. mars 2006 Den jeg kjøpte var fra TrønderMat.og skjenning må det være.http://www.odin.no/lmd/norsk/tema/naeringsutvikling/nyheter/049051-211536/dok-bn.html http://www.matmerk.no/?menu=-1&a=1699 Det er tradisjon! Det het vel TrønderMat før, og har bytta navn til Ternia? Skjenning skal prøves 0 Siter
hare1365380455 Skrevet 18. mars 2006 Skrevet 18. mars 2006 Det flatbrødet har jeg ikke smakt, men flatbrød er godt til lapskaus! Sodd er ikke så vanlig her. 0 Siter
Gjest Persille Skrevet 18. mars 2006 Skrevet 18. mars 2006 Nå har jeg faktisk kjentfolk på slakteriet der de produserer Inderøysodd - som er det beste uten tvil. De har selvfølgelig kjentfolk på Skjenningbakeriet på Røra... Skal ta med noen pakker til deg neste gang jeg er innom, jeg 0 Siter
flisa Skrevet 18. mars 2006 Forfatter Skrevet 18. mars 2006 Nå har jeg faktisk kjentfolk på slakteriet der de produserer Inderøysodd - som er det beste uten tvil. De har selvfølgelig kjentfolk på Skjenningbakeriet på Røra... Skal ta med noen pakker til deg neste gang jeg er innom, jeg Nei fysj - Inderøysodd skal jeg ikke ha - INHERREDS skal det være Men takk skal du likevel ha! 0 Siter
Gjest Persille Skrevet 18. mars 2006 Skrevet 18. mars 2006 Nei fysj - Inderøysodd skal jeg ikke ha - INHERREDS skal det være Men takk skal du likevel ha! Det var Skjenningen jeg skulle ta med da - innherredssodden kan du ha for deg selv! 0 Siter
ikke fast nick Skrevet 19. mars 2006 Skrevet 19. mars 2006 Har du prøvd erterbrød? Det er kjempegodt! http://www.holmen-crisp.no/erterflatbrod.htm 0 Siter
jubalong70 Skrevet 19. mars 2006 Skrevet 19. mars 2006 Skjenning er kjempedyrt - også her i Trøndelag. 99,- for ei pakke på MEGA her også. 0 Siter
flisa Skrevet 19. mars 2006 Forfatter Skrevet 19. mars 2006 Har du prøvd erterbrød? Det er kjempegodt! http://www.holmen-crisp.no/erterflatbrod.htm Det hørtes spennende ut - men ikke til soddet mitt! 0 Siter
flisa Skrevet 19. mars 2006 Forfatter Skrevet 19. mars 2006 Loff er også godt til sodd :-) Det er sånn nattmatsodd det - hjembrent-karsk og sodd som man super i seg ved hjelp av loff som suger opp godt - hehe 0 Siter
flisa Skrevet 19. mars 2006 Forfatter Skrevet 19. mars 2006 Skjenning er kjempedyrt - også her i Trøndelag. 99,- for ei pakke på MEGA her også. Da er det jo derfor det er dyr festmat likevel - hvor mye sodd beregner man? - vi hadde mat i 2 dager av et spann - 2 voksne og 1 barn. 0 Siter
Gjest midia Skrevet 19. mars 2006 Skrevet 19. mars 2006 Da er det jo derfor det er dyr festmat likevel - hvor mye sodd beregner man? - vi hadde mat i 2 dager av et spann - 2 voksne og 1 barn. oi da spiser dere lite? Hos oss rekker det såvidt med ett spann på 2 voksne og 1 barn. 0 Siter
jubalong70 Skrevet 19. mars 2006 Skrevet 19. mars 2006 Da er det jo derfor det er dyr festmat likevel - hvor mye sodd beregner man? - vi hadde mat i 2 dager av et spann - 2 voksne og 1 barn. Vi bruker Innherredsodd som kommer ibøtter på 1,9 liter (tror jeg det er). Vi beregner 4-5 porsjoner per bøtte. Dvs. til 2-3 persjoner når vi har det til festmat. Vi putter i tillegg oppi ekstra kjøttboller og ekstra gulrot og så serveres det med kokte poteter. (Men vi bruker loff til vi da...) 0 Siter
flisa Skrevet 19. mars 2006 Forfatter Skrevet 19. mars 2006 oi da spiser dere lite? Hos oss rekker det såvidt med ett spann på 2 voksne og 1 barn. Jeg blir sjelden beskyldt for å spise lite - hehe, men gubben og datra spiser som mus... 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.