Gjest uerfaren møy Skrevet 19. mars 2006 Skrevet 19. mars 2006 Hei...har ikke gått noen husmorsskole jeg og nettopp flytta for meg sjøl, så nå lurer jeg på en ting: hvordan lager man suppe fra bunnen av? Ja, jeg tilhører posegenerasjonen...og eeeeeeeelsker suppe! Hva trenger jeg? Mel, melk, hæ? La oss si f.eks blomkålsuppe. Håper jeg får gode svar fra flinke suppekokker:) 0 Siter
Gjest AveM Skrevet 19. mars 2006 Skrevet 19. mars 2006 Jeg deler opp blomkålen og koker den litt i vann+grønnsaksbuljong. Når den er nesten mør har jeg i mel utblandet i melk. For å sette en ekstra god smak på suppa har jeg en dæsj fløte i like før servering. Fiskesuppe er samme framgangsmåte, men da bruker jeg fiskebuljong. En god saus til kylling er kyllingbuljong med hvitløk og tomatpure. Tomatpureen gjør at sausen tykner. Sånn ellers er kjøttkraft fint å bruke til supper og sauser. 0 Siter
Gjest Cezalion Skrevet 19. mars 2006 Skrevet 19. mars 2006 http://www.matogdrikke.no/Oppskrifter/cat.asp?iCat=212&iChannel=24&nChannel=Oppskrifter 0 Siter
Idéfix Skrevet 19. mars 2006 Skrevet 19. mars 2006 Jeg gjør det på nesten samme måte som AveM, men jeg smelter smør og har i mel først, og sper med kraften. Men det har vel ikke så mye og si... Fløte eller rømme er bestandig godt i supper som skal ha melk. Suppe er dødsgodt. Kan du grunntrinnene kan man lage det aller meste. 0 Siter
Gjest AveM Skrevet 19. mars 2006 Skrevet 19. mars 2006 Jeg gjør det på nesten samme måte som AveM, men jeg smelter smør og har i mel først, og sper med kraften. Men det har vel ikke så mye og si... Fløte eller rømme er bestandig godt i supper som skal ha melk. Suppe er dødsgodt. Kan du grunntrinnene kan man lage det aller meste. Jeg brukte alltid smeltet margarin og hvetemel før, men har i senere tid testet det ut med bare hvetemel for å spare noen kalorier Rømmen glemte jeg, for det er også utrolig godt i enkelte supper 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.