Gå til innhold

sjokoladekake-glasur


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hvor mye melis bruker dere til ei sjokolade-langpanne-kake? (Som utgangspunkt til de andre ingrediensene) Er det kjipt med lite eller kvalmt med mye?

I mine oppskrifter står det ca 300 gram, men øh - kunne tenkt meg mer :)

Er så kakesjuk nå!

Fortsetter under...

Gjest blomsterløk
Skrevet

I min oppskrift er det også 300 gram melis i kakefyllet til en langpanne.

Gjest Blondetopp
Skrevet

ca 400 g melis, smelta smør (2-3 ss), og 2-3 ss sterk kaffe og 2-3 ss bakekakao. Nam! :)

Skrevet

Så ta mer-det gjør jeg også noen ganger.

Nå ble jeg også kakesyk!

Skrevet

ca 400 g melis, smelta smør (2-3 ss), og 2-3 ss sterk kaffe og 2-3 ss bakekakao. Nam! :)

Den høres jo veldig god ut da :) Men det virket å være lite væske? Teller du ss før du har smeltet margarinen?

Gjest Blondetopp
Skrevet

Den høres jo veldig god ut da :) Men det virket å være lite væske? Teller du ss før du har smeltet margarinen?

Eh, glemte at man sper på med vann, helst oppkokt (heller fra vannkoker'n etter behov...

Annonse

Skrevet

I mine oppskrifter står det 300 gram melis. Tror det er veldig vanlig jeg.

Hvis du ønsker mer glasur, så kan du jo ta oppskriften en halv gang til, (altså hvis det står 300g melis, så bruker du 450g osv). Hvis du dobler oppskriften så tror jeg du vil få veldig mye glasur. Personlig tror jeg at jeg ville syntes det ble litt for mektig, og jeg er veldig glad i kaker (kake med glasur på er bedre enn glasur med kake på :) hehe...).

Åj, nå fikk jeg lyst på sjokoladeskuffkake :)

Skrevet

I mine oppskrifter står det 300 gram melis. Tror det er veldig vanlig jeg.

Hvis du ønsker mer glasur, så kan du jo ta oppskriften en halv gang til, (altså hvis det står 300g melis, så bruker du 450g osv). Hvis du dobler oppskriften så tror jeg du vil få veldig mye glasur. Personlig tror jeg at jeg ville syntes det ble litt for mektig, og jeg er veldig glad i kaker (kake med glasur på er bedre enn glasur med kake på :) hehe...).

Åj, nå fikk jeg lyst på sjokoladeskuffkake :)

Ideen din var jo i grunnen veldig god! Kan prøve det, jeg synes glasuren er det som gjør kaka :)

Blir ofte skuffet når jeg kjøper sjokoladekake på kafè - smaker jo bare smør :(

mariaflyfly
Skrevet

I min oppskrift står det "en pakke + litt". ;)

Skrevet

I min oppskrift står det "en pakke + litt". ;)

Hva annet har du i den? Har du oppskrift? *sikle*

mariaflyfly
Skrevet

Hva annet har du i den? Har du oppskrift? *sikle*

Tror det er 200 g smelta smør, en ss sukker, et par ts vaniljesukker, tre ss kakao og et par ss sterk kaffe. Når du har rørt sammen hele smørja ser den litt kornet og rar ut, da hiver du i ei eggeplomme og rører som faen. Finito! :)

Skrevet

Ideen din var jo i grunnen veldig god! Kan prøve det, jeg synes glasuren er det som gjør kaka :)

Blir ofte skuffet når jeg kjøper sjokoladekake på kafè - smaker jo bare smør :(

Ja, huff og æsj, sjokolade skal IKKE smake smør.

Jeg ble så skuffa når jeg åpna eska til en brownie- kake jeg kjøpte på rema. Den var jo nesten helt uten glasur. Sjokoladen var smurt så tynt på, at man omentrent kunne skimte kakebunnen igjennom.

Skrevet

Tror det er 200 g smelta smør, en ss sukker, et par ts vaniljesukker, tre ss kakao og et par ss sterk kaffe. Når du har rørt sammen hele smørja ser den litt kornet og rar ut, da hiver du i ei eggeplomme og rører som faen. Finito! :)

Mmmm :o) Den skal jeg teste ut! Kanskje allerede senere i dag.

Annonse

Skrevet

Tror det er 200 g smelta smør, en ss sukker, et par ts vaniljesukker, tre ss kakao og et par ss sterk kaffe. Når du har rørt sammen hele smørja ser den litt kornet og rar ut, da hiver du i ei eggeplomme og rører som faen. Finito! :)

EN spiseskje sukker, på 200 gram smør..? Det kan vel ikke stemme?

Skrevet

EN spiseskje sukker, på 200 gram smør..? Det kan vel ikke stemme?

I innlegget over skrev hun i tillegg en pakke melis :)

Skrevet

I innlegget over skrev hun i tillegg en pakke melis :)

Ah, det forklarer saken. :)

Skrevet

Jeg er ikke veldig opphengt i oppskrifter, så jeg slumper, jeg...

Men til en langpannekake, med bra med glasur på:

ca 2 ss smør

en dæsj fløte (1 dl eller noe sånt)

2 plater kokesjokolade

en liten dæsj (2-3 ss sterk kaffe)

La sjokoladen og smøret smelte, rør det godt sammen, og sikt i såpass mye melis at blandingen liksom "svever" i kjelen. Det går ihvertfall en halv pakke melis, gjerne mer (kan nok stemme med ca 300 gr...)

Sett til avkjøling noen minutter før du smører det utover kaka.

Ble du klokere!?

Skrevet

Jeg er ikke veldig opphengt i oppskrifter, så jeg slumper, jeg...

Men til en langpannekake, med bra med glasur på:

ca 2 ss smør

en dæsj fløte (1 dl eller noe sånt)

2 plater kokesjokolade

en liten dæsj (2-3 ss sterk kaffe)

La sjokoladen og smøret smelte, rør det godt sammen, og sikt i såpass mye melis at blandingen liksom "svever" i kjelen. Det går ihvertfall en halv pakke melis, gjerne mer (kan nok stemme med ca 300 gr...)

Sett til avkjøling noen minutter før du smører det utover kaka.

Ble du klokere!?

Denne må selvsagt også testes :) Har aldri prøvd ekte sjokolade i glasuren til lanpannekaka. Fløte til høres skikkelig godt ut! Blir nesten som firkløverkake-glasuren! Den er jo helt utrolig god!

Skrevet

Jeg er ikke veldig opphengt i oppskrifter, så jeg slumper, jeg...

Men til en langpannekake, med bra med glasur på:

ca 2 ss smør

en dæsj fløte (1 dl eller noe sånt)

2 plater kokesjokolade

en liten dæsj (2-3 ss sterk kaffe)

La sjokoladen og smøret smelte, rør det godt sammen, og sikt i såpass mye melis at blandingen liksom "svever" i kjelen. Det går ihvertfall en halv pakke melis, gjerne mer (kan nok stemme med ca 300 gr...)

Sett til avkjøling noen minutter før du smører det utover kaka.

Ble du klokere!?

Jeg var og handlet kokesjokolade, men så kunne jeg ikke huske om du hadde skrevet om det var lys eller mørk. Kjøpte like godt to av hver.

Så spørsmålet mitt er: Lys eller mørk kokesjokolade?

Kaka er klar for glasuren nå, men venter med den til i morgen :)

Skrevet

Jeg var og handlet kokesjokolade, men så kunne jeg ikke huske om du hadde skrevet om det var lys eller mørk. Kjøpte like godt to av hver.

Så spørsmålet mitt er: Lys eller mørk kokesjokolade?

Kaka er klar for glasuren nå, men venter med den til i morgen :)

Du kan bruke begge deler! Jeg bruker helst mørk sjokolade, synes det ikke blir fullt så emment som med lys. Men det er en smakssak!

;-)

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...