Gå til innhold

farlig krydder??? merkelig..


Anbefalte innlegg

Gjest Aimabel
Skrevet

Det sies at det er mulighet for at det er krydderet i morrpølsen som inneholder e-coli. Det synes jeg høres merkelig ut, ettersom krydder ofte brukes i sydligere strøk for å drepe bakterier og snusk i kjøttet.

Skrevet

Brukes det for å _drepe_ snusk i kjøttet, eller for å _kamuflere_ snusk i kjøttet?

Litt av begge deler kanskje?

Skrevet

Krydder er ikke bakteriedrepende. Selv sterk chili kan ikke brukes, da mikroorganismene lever like godt med som uten.

Bare salt, eddik og sukker kan brukes til konservering.

Sort malt pepper var vert for en salmonellabakterie som nesten knekte meg og et hundretall andre i Norge.

Skrevet

Det dreper ikke bakteriene men hindrer smaken av råttent kjøtt.

Gjest Aimabel
Skrevet

Krydder er ikke bakteriedrepende. Selv sterk chili kan ikke brukes, da mikroorganismene lever like godt med som uten.

Bare salt, eddik og sukker kan brukes til konservering.

Sort malt pepper var vert for en salmonellabakterie som nesten knekte meg og et hundretall andre i Norge.

ok, da dreier det seg kanskje heller om at de overdøver smaken av bedervet kjøtt med å pøse på med krydder da?

Gjest Aimabel
Skrevet

Det dreper ikke bakteriene men hindrer smaken av råttent kjøtt.

ja, akkurat

Skrevet

Det dreper ikke bakteriene men hindrer smaken av råttent kjøtt.

Sur lapskaus på Trysilfjellet var kamuflert med pepper.

Skrevet

ja, akkurat

Tenk deg hva de spiste for et par hundre år siden da *grøss*

Skrevet

Sur lapskaus på Trysilfjellet var kamuflert med pepper.

Ble du dårlig?

Skrevet

ok, da dreier det seg kanskje heller om at de overdøver smaken av bedervet kjøtt med å pøse på med krydder da?

Ja.

Skrevet

Ble du dårlig?

Nei. Den var ganske varm, så det gikk bra. Bare enkelte pølsebiter var sure.

Skrevet

Tenk deg hva de spiste for et par hundre år siden da *grøss*

I perioder i gamle dager døde spebarn som fluer av diare. De fleste kunne vært reddet med enkle midler. Ureinslighet, e. coli.

Skrevet

Det er ikke så mange år siden pepper var syndebukken for salmonella-utbrudd, så krydder er nok ikke trygt uten videre, nei.

Gjest ChiengMai
Skrevet

Brukes det for å _drepe_ snusk i kjøttet, eller for å _kamuflere_ snusk i kjøttet?

Litt av begge deler kanskje?

Tror nå helst det er det siste. Ikke uten grunn at maten du får kjøpt på gata i f.eks Bangkok er sterkt krydret. :-)

Skrevet

Det er visst for å fjerne smaken av fordervelse, har jeg hørt... :-)

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...