Gjest Aimabel Skrevet 21. mars 2006 Skrevet 21. mars 2006 Det sies at det er mulighet for at det er krydderet i morrpølsen som inneholder e-coli. Det synes jeg høres merkelig ut, ettersom krydder ofte brukes i sydligere strøk for å drepe bakterier og snusk i kjøttet. 0 Siter
morsan Skrevet 21. mars 2006 Skrevet 21. mars 2006 Brukes det for å _drepe_ snusk i kjøttet, eller for å _kamuflere_ snusk i kjøttet? Litt av begge deler kanskje? 0 Siter
keinstein Skrevet 21. mars 2006 Skrevet 21. mars 2006 Krydder er ikke bakteriedrepende. Selv sterk chili kan ikke brukes, da mikroorganismene lever like godt med som uten. Bare salt, eddik og sukker kan brukes til konservering. Sort malt pepper var vert for en salmonellabakterie som nesten knekte meg og et hundretall andre i Norge. 0 Siter
Dorthe Skrevet 21. mars 2006 Skrevet 21. mars 2006 Det dreper ikke bakteriene men hindrer smaken av råttent kjøtt. 0 Siter
Gjest Aimabel Skrevet 21. mars 2006 Skrevet 21. mars 2006 Krydder er ikke bakteriedrepende. Selv sterk chili kan ikke brukes, da mikroorganismene lever like godt med som uten. Bare salt, eddik og sukker kan brukes til konservering. Sort malt pepper var vert for en salmonellabakterie som nesten knekte meg og et hundretall andre i Norge. ok, da dreier det seg kanskje heller om at de overdøver smaken av bedervet kjøtt med å pøse på med krydder da? 0 Siter
Gjest Aimabel Skrevet 21. mars 2006 Skrevet 21. mars 2006 Det dreper ikke bakteriene men hindrer smaken av råttent kjøtt. ja, akkurat 0 Siter
keinstein Skrevet 21. mars 2006 Skrevet 21. mars 2006 Det dreper ikke bakteriene men hindrer smaken av råttent kjøtt. Sur lapskaus på Trysilfjellet var kamuflert med pepper. 0 Siter
Dorthe Skrevet 21. mars 2006 Skrevet 21. mars 2006 ja, akkurat Tenk deg hva de spiste for et par hundre år siden da *grøss* 0 Siter
Dorthe Skrevet 21. mars 2006 Skrevet 21. mars 2006 Sur lapskaus på Trysilfjellet var kamuflert med pepper. Ble du dårlig? 0 Siter
morsan Skrevet 21. mars 2006 Skrevet 21. mars 2006 ok, da dreier det seg kanskje heller om at de overdøver smaken av bedervet kjøtt med å pøse på med krydder da? Ja. 0 Siter
keinstein Skrevet 21. mars 2006 Skrevet 21. mars 2006 Ble du dårlig? Nei. Den var ganske varm, så det gikk bra. Bare enkelte pølsebiter var sure. 0 Siter
keinstein Skrevet 21. mars 2006 Skrevet 21. mars 2006 Tenk deg hva de spiste for et par hundre år siden da *grøss* I perioder i gamle dager døde spebarn som fluer av diare. De fleste kunne vært reddet med enkle midler. Ureinslighet, e. coli. 0 Siter
carma Skrevet 21. mars 2006 Skrevet 21. mars 2006 Det er ikke så mange år siden pepper var syndebukken for salmonella-utbrudd, så krydder er nok ikke trygt uten videre, nei. 0 Siter
Gjest ChiengMai Skrevet 21. mars 2006 Skrevet 21. mars 2006 Brukes det for å _drepe_ snusk i kjøttet, eller for å _kamuflere_ snusk i kjøttet? Litt av begge deler kanskje? Tror nå helst det er det siste. Ikke uten grunn at maten du får kjøpt på gata i f.eks Bangkok er sterkt krydret. :-) 0 Siter
Sofline Skrevet 22. mars 2006 Skrevet 22. mars 2006 Det er visst for å fjerne smaken av fordervelse, har jeg hørt... :-) 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.