Lillemus Skrevet 27. mars 2006 Skrevet 27. mars 2006 Jeg forsto at jeg nærmest hadde gjort noe utilgivelig da jeg så uttrykket på venninna mi da jeg fortalte vi skulle ha fiskeboller i hvit saus. Det hadde vi i går! Nammmm!!!! 0 Siter
Lillemus Skrevet 27. mars 2006 Skrevet 27. mars 2006 Fiskeboller i hvit saus er godt og en "fin" nok middag her i huset! Men..., kan jeg spørre hvordan du lager den hvite sausen? Kanskje jeg skulle prøvd å lage det i morra...? En god klatt margarin smeltes i en kjele, ha i hvetemel og rør med visp til det blir tykt, nesten tørt. Spe med et par dl melk og rør til det koker og tykner (bruk visp!). Spe så med litt (1 dl) av fiskebollekraften og rør til det er klumpfritt og koker igjen. Spe med melk til du synes sausen er passe tykk. Jeg krydrer med pepper og muskatt, river hel muskattnøtt for jeg synes den er bedre enn ferdig malt muskatt. Kok i noen minutter til melsmaken forsvinner. Ha i fiskebollene og la dem trekke til de er gjennomvarme. Husk at sausen får saltsmak av både kraften og selve bollene! 0 Siter
Gjest pekka Skrevet 27. mars 2006 Skrevet 27. mars 2006 Nei, det spiser vi aldri. Men jeg husker også mormors søndagsmiddager: Skinkesteik og surkål, røkt svinekam, lammelår eller noe annet godt. I går grilla vi pølser på bål i skogen, det blei vår middag. Også spiste vi litt varm suppe til kvelds Tidene endrer seg ja. Min mor var hjemmeværende å koste seg meg å lage maten. Jeg selv må si at jo fortere jeg kan trylle frem mat, jo bedre Det går lange stunder mellom hver steik for å si det sånn 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.