Gå til innhold

Morr -spises på eget ansvar?


Anbefalte innlegg

petter smart
Skrevet

Det er uansett produsentens ansvar. Men det hjelper lite dersom du blir smittet.

De mener vel at du ikke bør gi barna dine mat som kan inneholde e.coli.

Gjest sognemor
Skrevet

Det er uansett produsentens ansvar. Men det hjelper lite dersom du blir smittet.

De mener vel at du ikke bør gi barna dine mat som kan inneholde e.coli.

så jeg bør altså ikke gi dem kjøttpålegg, og påleggspølse.

petter smart
Skrevet

så jeg bør altså ikke gi dem kjøttpålegg, og påleggspølse.

Jeg ville i alle fall ikke gjort det før sikkerheten rundt slik mat blir bedre.

En gambler ikke med sine barns helse.

Gjest og kjøttdeig?
Skrevet

Det er uansett produsentens ansvar. Men det hjelper lite dersom du blir smittet.

De mener vel at du ikke bør gi barna dine mat som kan inneholde e.coli.

Er det trygt å gi kjøttdeig nå? Den blir jo godt stekt....

Skrevet

Er det trygt å gi kjøttdeig nå? Den blir jo godt stekt....

Ble aldri påvist e-coli i kjøttdeig, så den er like (u)trygg som den alltid har vært.

Gjest togli
Skrevet

Jeg ville i alle fall ikke gjort det før sikkerheten rundt slik mat blir bedre.

En gambler ikke med sine barns helse.

Men hva med fenalår og gullsalami fra andre produsenter?

Ungene mine elsker fenalår fra Nordfjord kjøtt og Grillstad gullsalami. Bør vi droppe å spise dette?

Skrevet

Ble aldri påvist e-coli i kjøttdeig, så den er like (u)trygg som den alltid har vært.

Ble ikke e. coli påvist i Lidl-kjøttdeig? Eller tar jeg feil?

Skrevet

Men hva med fenalår og gullsalami fra andre produsenter?

Ungene mine elsker fenalår fra Nordfjord kjøtt og Grillstad gullsalami. Bør vi droppe å spise dette?

Mener de har sagt at f eks fenalår fra de samme sauene som havnet i e. coli-pølsene er trygge, på grunn av det store saltinnholdet.

Men lurt å sjekke det opp.

Gjest togli
Skrevet

Mener de har sagt at f eks fenalår fra de samme sauene som havnet i e. coli-pølsene er trygge, på grunn av det store saltinnholdet.

Men lurt å sjekke det opp.

Okei...

Huff, det skal jammen ikke være lett :-(

Vet du noe om Trønderfår da? Femåringen elsker det :-/

Skrevet

Okei...

Huff, det skal jammen ikke være lett :-(

Vet du noe om Trønderfår da? Femåringen elsker det :-/

Jeg tør ikke å gå god for noe som helst! ;-)

Men de har sagt at det er lite trolig at det finnes mer enn én smittekilde, og denne har da kommet fra max 4 ulike slakterier til "skjæreriet" på Tynset, og derfra videre til Terrina i Sogndal.

Vi har spist salami etc fra andre produsenter. Jeg har ikke fryktet at _denne_ typen bakterier er i dem. Men når det er sagt, så har man vel aldri noen 100% garanti for at ikke _andre_ typer e.coli kan dukke opp i hva-det-nå-måtte-være.

Sånn sett er det adskillig mer skummelt med pølser etc, for med mindre man har de på pizza, blir de ikke varmebehandlet, slik som kjøttdeig.

Men i lys av alt som har skjedd den siste tiden skulle jeg tro at det er ekstra trygt og sikkert nå - at matprodusentene er ekstra ekstra påpasselige nå.

Gjest togli
Skrevet

Jeg tør ikke å gå god for noe som helst! ;-)

Men de har sagt at det er lite trolig at det finnes mer enn én smittekilde, og denne har da kommet fra max 4 ulike slakterier til "skjæreriet" på Tynset, og derfra videre til Terrina i Sogndal.

Vi har spist salami etc fra andre produsenter. Jeg har ikke fryktet at _denne_ typen bakterier er i dem. Men når det er sagt, så har man vel aldri noen 100% garanti for at ikke _andre_ typer e.coli kan dukke opp i hva-det-nå-måtte-være.

Sånn sett er det adskillig mer skummelt med pølser etc, for med mindre man har de på pizza, blir de ikke varmebehandlet, slik som kjøttdeig.

Men i lys av alt som har skjedd den siste tiden skulle jeg tro at det er ekstra trygt og sikkert nå - at matprodusentene er ekstra ekstra påpasselige nå.

Jeg tror nok vi "tar sjansen". Det er jo nesten ingenting man kan spise dersom man skal være bekymret for alt av kjøttmat heller.. Ungene mine liker ikke noe særlig med grønnsaker og fisk, så å bli vegetarianere er uaktuelt ;-)

Gjest bakter
Skrevet

Jeg tror nok vi "tar sjansen". Det er jo nesten ingenting man kan spise dersom man skal være bekymret for alt av kjøttmat heller.. Ungene mine liker ikke noe særlig med grønnsaker og fisk, så å bli vegetarianere er uaktuelt ;-)

Tror du at grønnskaer og frukt er tryggere enn kjøtt?

Gjest togli
Skrevet

Tror du at grønnskaer og frukt er tryggere enn kjøtt?

Hvis det vaskes godt nok kanskje?

Gjest bakter
Skrevet

Hvis det vaskes godt nok kanskje?

Ja, man må være like flink med hygienen der som med kjøtt. Kjøtt er jo også trygt om det behandles rett.

Folk er jo helt hysteriske, men hysteri kommer jo også oftest av uvitenhet...

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...