Gå til innhold

Noen som har en god oppskrift for leirgryte?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Har kjøpt meg leirgryte, og har planer om å innvie den til helga. Men hva skal jeg lage? Noen som har oppskrift på noe knallgodt? :-)

Skrevet

Laget denne flere ganger. Nam.

Güvec:

ca. 800 g magert lammekjøtt, 1 aubergine, salt, 2 løk, 1 squash, 1 paprika, 1/2 boks (400 g) hermetiske tomater, 500 g poteter, 1 ss olivenolje, 1 ts paprikapulver, 1/3 ts pepper, 2 ts salt, 5 dl vann/sjy, 1 bunt persille.

1. Skjær kjøttet i 2-3 cm store terninger.

2. Skjær auberginen i tynne skiver og strø over salt. La den stå i ca. 15 minutter - skyll så av saltet.

3. Rens løk og poteter, squash og paprika i skiver.

4. Brun kjøttet i olivenolje i varm panne. Stek små porsjoner av gangen og kok ut pannen mellom hver gang. Ta vare på sjyen.

5. Legg kjøtt og grønnsaker lagvis i en leirgryte eller ildfast form med lokk. Dryss på krydder og salt mellom lagene. Tilsett vann/sjy.

6. Stekes i ovn ved 200° C i ca. 1 1/2 time.

Dryss over grovhakket persille ved servering. Serveres med godt brød eller ris til.

Skrevet

Laget denne flere ganger. Nam.

Güvec:

ca. 800 g magert lammekjøtt, 1 aubergine, salt, 2 løk, 1 squash, 1 paprika, 1/2 boks (400 g) hermetiske tomater, 500 g poteter, 1 ss olivenolje, 1 ts paprikapulver, 1/3 ts pepper, 2 ts salt, 5 dl vann/sjy, 1 bunt persille.

1. Skjær kjøttet i 2-3 cm store terninger.

2. Skjær auberginen i tynne skiver og strø over salt. La den stå i ca. 15 minutter - skyll så av saltet.

3. Rens løk og poteter, squash og paprika i skiver.

4. Brun kjøttet i olivenolje i varm panne. Stek små porsjoner av gangen og kok ut pannen mellom hver gang. Ta vare på sjyen.

5. Legg kjøtt og grønnsaker lagvis i en leirgryte eller ildfast form med lokk. Dryss på krydder og salt mellom lagene. Tilsett vann/sjy.

6. Stekes i ovn ved 200° C i ca. 1 1/2 time.

Dryss over grovhakket persille ved servering. Serveres med godt brød eller ris til.

Å, yummi!:-) Lurer på om det å droppe paprikaen gjør retten for tam? Næsj, dette må da bli godt uten også? Tåler ikke paprika i noen form, dessverre.

Nå ble jeg vanvittig sulten her. Tusen takk for oppskriften:-)

Skrevet

Å, yummi!:-) Lurer på om det å droppe paprikaen gjør retten for tam? Næsj, dette må da bli godt uten også? Tåler ikke paprika i noen form, dessverre.

Nå ble jeg vanvittig sulten her. Tusen takk for oppskriften:-)

Går nok heelt greit å droppe paprikaen. :)

Lykke til med kokkeleringen!

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...