Gjest togli Skrevet 5. april 2006 Skrevet 5. april 2006 Jeg har fått to fine basilikumplanter og lurer på hvilke typer mat jeg kan bruke bladene i? Oppå pizza og som pesto kan jeg, men hva ellers? 0 Siter
NeaNoor Skrevet 5. april 2006 Skrevet 5. april 2006 http://www.toro.no/magasin_vinter/index.php?valg=krydder&krydder=1669&toro=2eb13d38ded912d6366835dad826ec5f 0 Siter
fei1365380229 Skrevet 5. april 2006 Skrevet 5. april 2006 Bruk bladene i vanlig salat, tomat og mozzarellasalat, på det meste av pålegg. 0 Siter
serendipity Skrevet 5. april 2006 Skrevet 5. april 2006 Om du lager pesto er det jo lurt å lage litt, og da går jo iallefall en plante med. Ellers er det godt som nevnt med morzarella ost og tomater. Mmmmmmmm....... *nam* nå ble jeg sulten. 0 Siter
NeaNoor Skrevet 5. april 2006 Skrevet 5. april 2006 http://www.vg.no/matogdrikke/matguiden/index.hbs?o=807 http://www.tvnorge.no/oppskrifter/778276 http://www.godfisk.no/page?id=215&key=6403 http://www.matoppskrift.no/sider/oppskrift15252.asp http://matmons.net/visoppskrift.asp?meny=14&id=229 http://www.vg.no/matogdrikke/matguiden/index.hbs?o=1206 http://www.godfisk.no/page?id=215&key=5933 http://www.peppernet.no/peppernet/Oppskrifter/Dessert-kaker-bakevarer/jordber_m_pepper_og_basilikum.html http://www.peppernet.no/peppernet/Oppskrifter/Dessert-kaker-bakevarer/melon_med_reker_romme_og_basilikum.html http://www.grilljon.no/index.lasso?s=oppskrifter&id=67 http://www.gladimat.no/FrontServlet?s=mat&state=recept&id=2259 http://www.ofk.no/Recipe.aspx?artid=11724 http://www.gd.no/artikkel.asp?Artid=149258 0 Siter
tusseline Skrevet 5. april 2006 Skrevet 5. april 2006 I kjøttsaus til pasta er det veldig godt med basilikum - sammen med nyrevet parmesan...mmmmm... Ellers kan det brukes i marinader med andre krydderier; både til kjøtt, fisk og fugl. 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 5. april 2006 Skrevet 5. april 2006 Vi bruker masse frisk basilikum, og har stort sett bestanding en potte stående på kjøkkenet. Vannes den riktig og du plukker bladene på rett måte, holder den utrolig lenge. All type salat og pasta blir hevet et par hakk med en neve friske basilikumblader. Husk at dersom den skal i varm mat, bør den has i rett før servering. I tillegg er det godt med et blad på brødskiven, oppå for eksempel kjøttpålegg eller ost. 0 Siter
Gjest togli Skrevet 5. april 2006 Skrevet 5. april 2006 Vi bruker masse frisk basilikum, og har stort sett bestanding en potte stående på kjøkkenet. Vannes den riktig og du plukker bladene på rett måte, holder den utrolig lenge. All type salat og pasta blir hevet et par hakk med en neve friske basilikumblader. Husk at dersom den skal i varm mat, bør den has i rett før servering. I tillegg er det godt med et blad på brødskiven, oppå for eksempel kjøttpålegg eller ost. Tusen takk for svar :-) Vi bruker mye ost, kjøttpålegg og pasta, så nå skal nok bladene få bein å gå på! 0 Siter
Gjest togli Skrevet 5. april 2006 Skrevet 5. april 2006 I kjøttsaus til pasta er det veldig godt med basilikum - sammen med nyrevet parmesan...mmmmm... Ellers kan det brukes i marinader med andre krydderier; både til kjøtt, fisk og fugl. Tusen takk for gode forslag:-) 0 Siter
Gjest togli Skrevet 5. april 2006 Skrevet 5. april 2006 http://www.vg.no/matogdrikke/matguiden/index.hbs?o=807 http://www.tvnorge.no/oppskrifter/778276 http://www.godfisk.no/page?id=215&key=6403 http://www.matoppskrift.no/sider/oppskrift15252.asp http://matmons.net/visoppskrift.asp?meny=14&id=229 http://www.vg.no/matogdrikke/matguiden/index.hbs?o=1206 http://www.godfisk.no/page?id=215&key=5933 http://www.peppernet.no/peppernet/Oppskrifter/Dessert-kaker-bakevarer/jordber_m_pepper_og_basilikum.html http://www.peppernet.no/peppernet/Oppskrifter/Dessert-kaker-bakevarer/melon_med_reker_romme_og_basilikum.html http://www.grilljon.no/index.lasso?s=oppskrifter&id=67 http://www.gladimat.no/FrontServlet?s=mat&state=recept&id=2259 http://www.ofk.no/Recipe.aspx?artid=11724 http://www.gd.no/artikkel.asp?Artid=149258 Wow!!! Hjertelig takk :-) 0 Siter
Gjest togli Skrevet 5. april 2006 Skrevet 5. april 2006 Om du lager pesto er det jo lurt å lage litt, og da går jo iallefall en plante med. Ellers er det godt som nevnt med morzarella ost og tomater. Mmmmmmmm....... *nam* nå ble jeg sulten. Jeg ble sulten sjøl også nå ;-) Takk skal du ha :-) 0 Siter
Gjest togli Skrevet 5. april 2006 Skrevet 5. april 2006 Bruk bladene i vanlig salat, tomat og mozzarellasalat, på det meste av pålegg. Ante ikke at det var så enkelt! Takk skal du ha :-) 0 Siter
Gjest togli Skrevet 5. april 2006 Skrevet 5. april 2006 http://www.toro.no/magasin_vinter/index.php?valg=krydder&krydder=1669&toro=2eb13d38ded912d6366835dad826ec5f Jeg skjønner at jeg er litt treig til å søke. Enklere med dol lissom ;-) 0 Siter
NeaNoor Skrevet 5. april 2006 Skrevet 5. april 2006 Jeg skjønner at jeg er litt treig til å søke. Enklere med dol lissom ;-) Hehe, kan ofte være like enkelt det. Da får man ofte linker/svar man ikke ville funnet frem til selv. 0 Siter
morsan Skrevet 5. april 2006 Skrevet 5. april 2006 Du har fått mange tips allerede, så da nevner jeg et par mer spesifikke: Dette er bare knallgodt: Et stykk Wasa fiber pluss knekkebrød med kavli mager smøreost, mange skiver fra dyp rød klasetomat, ferske basilikumblader og havsalt og pepper!! Kombinasjonen med mozarella og tomat har vært nevnt før, og en variant av det er å bruke soltørkede tomater istedenfor fersk! F eks toast med skiver av fersk mozarella og soltørkede tomater, litt olivenolje og ferske basilikumblader. Kjempegodt!! 0 Siter
Gjest togli Skrevet 5. april 2006 Skrevet 5. april 2006 Du har fått mange tips allerede, så da nevner jeg et par mer spesifikke: Dette er bare knallgodt: Et stykk Wasa fiber pluss knekkebrød med kavli mager smøreost, mange skiver fra dyp rød klasetomat, ferske basilikumblader og havsalt og pepper!! Kombinasjonen med mozarella og tomat har vært nevnt før, og en variant av det er å bruke soltørkede tomater istedenfor fersk! F eks toast med skiver av fersk mozarella og soltørkede tomater, litt olivenolje og ferske basilikumblader. Kjempegodt!! Vanlige tomater liker jeg ikke, men soltørkede er digg! Tusen takk for tips :-) 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.