Gå til innhold

Gode kakeoppskrifter?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg lurer på om noen har gode kakeoppskrifter. Ikke sjokoladekake og bløtekake.

Jeg sitter her med min kokebok og begynner å bli lei de få kakene jeg har der.

Takk for hjelp.

Gjest noe som frister ?
Skrevet

Ostekake ?

Osteiskake ?

Krydderkake ?

Eplepai ?

Dajmiskake ?

Peanøttkake ?

Cookies ?

Gjest overtid
Skrevet

www.detsoteliv.no

Der finnes det farlig mye godt!

Skrevet

Ostekake ?

Osteiskake ?

Krydderkake ?

Eplepai ?

Dajmiskake ?

Peanøttkake ?

Cookies ?

Krydderkake, dajmkake og peanøttkake hørtes godt ut:)

Gjest Settlers
Skrevet

Is-ostekake

1 eske Philadelphia-ost (ikke lett)

3 dl fløte

3 eggeplommer

3 eggehviter

2 1/2 dl sukker

ca 10 Digestive-kjeks

1 ts vaniljesukker

Bolle 1:

Pisk eggeplomme, sukker, og vaniljesukker godt. Rør inn osten.

Bolle 2:

Pisk fløten.

Bolle 3:

Visp eggehviten stiv.

Deretter:

Bland alt sammen i en bolle, rør forsiktig inn med en slikkepott. Knust kjekse i bunnen, tøm på røra og knust kjekse på toppen. Fryses.

Nam!

Gjest noe som frister ?
Skrevet

Is-ostekake

1 eske Philadelphia-ost (ikke lett)

3 dl fløte

3 eggeplommer

3 eggehviter

2 1/2 dl sukker

ca 10 Digestive-kjeks

1 ts vaniljesukker

Bolle 1:

Pisk eggeplomme, sukker, og vaniljesukker godt. Rør inn osten.

Bolle 2:

Pisk fløten.

Bolle 3:

Visp eggehviten stiv.

Deretter:

Bland alt sammen i en bolle, rør forsiktig inn med en slikkepott. Knust kjekse i bunnen, tøm på røra og knust kjekse på toppen. Fryses.

Nam!

Så varmer du litt bringebær og tar på når kaken skal spises, mmmmmmmm.

Gjest kos deg :)
Skrevet

Krydderkake, dajmkake og peanøttkake hørtes godt ut:)

Krydderkake:

1l kefir

6ss smør

varmes på svak varme

2 egg

1/2 kg sukker

blandes

1 kg hvetemel

4ts natron

4ts nellik

4ts kanel

Alt røres godt sammen, bakepapie i langpannen, stekes på nederste rille 170gr. i ca 45 min.

Dajmiskake

Marengs:

2 eggehviter

1,5 dl sukker

piskes hvitt, leeeenge leeenge

(merk opp et bakepapir, etter bunnen på kakeformen din, smør marengsen etter merket) stekes på 125 gr. i ca 1 time.

"Isen"

2 eggeplommer

1 egg

1 dl sukker

piskes til eggedosis

3 dl fløte

piskes til krem og blandes sammen med eggedosisen, hakk opp en dobbel dajm (mye bedre enn kulene, for vanlig hakket dajm setter litt smak i kaken).

Legg marengsen i bunnen av kakeformen din før du fyller opp med "isen", fryses.

Peanøttkake.

5 eggehviter

4 1/2 dl sukker

piskes hvitt

4 dl peanøtter

ca 34 stk Ritz kjeks

knuses og blandes inn i eggehviten, stekes i langpannen (husk bakepapir) på 175 gr i 20 - 25 min., Avkjøles og deles på langs.

Glasuren.

3 eggeplommer

3 ss sukker

piskes til eggedosis

60 gr smør

1 pl lys kokesjokolade

2 ss kokt kaffe

smeltes og avkjøles litt

2 putter m/fløte piskes, 1/2 parten av fløten og glasuren mellom kaken, resten på toppen.

Strø på peanøtter.

Gjest Kakemonsen
Skrevet

Jeg har en oppskrift på en utrolig god kokos iskake.

Det er faktisk den beste kaken jeg noen gang har smakt :o)

Gi meg beskjed hvis du vil ha den.

Gjest Settlers
Skrevet

Jeg har en oppskrift på en utrolig god kokos iskake.

Det er faktisk den beste kaken jeg noen gang har smakt :o)

Gi meg beskjed hvis du vil ha den.

Kan jeg få den? :-)

Gjest kakemonsen
Skrevet

Kan jeg få den? :-)

Klart du kan.

Kakebunn: 2 eggehviter, 3/4 dl sukker, 1/2 plate kokesjokolade, 1 3/4 dl kokosmasse.

Til formen: 1/2 dl kokosmasse

Sjokoladeiskrem: 6 eggeplommer, 2dl sukker, 6 dl kremfløte, 2 plater kokesjokolade.

Stekes ved 170 grader i ca 20 min i springform (22 el 24 cm) på nederste rille.

Pisk eggehvitene stive med sukker. Bland revet sjokolade med kokos og skjær det forsiktig inn.

Legg bakepapir i en springform og dryss i kokos.

Hell kakerøren i formen og stek som angitt. Avkjøles.

Sjokoladeiskrem:

Pisk stiv eggedosis av eggeplommer og sukker.

Bland inn stivpisket kremfløte og 1/2 plate hakket sjokolade. (resten kan smeltes,avkjøles og høvles med ostehøvel til sjokolade krøller som pynt,men det kan sløyfes. Jeg pleier å bare raspe litt kokesjokolade på toppen).

La bunnen ligge i kakeformen og hell i iskremblandingen.

Sett kaken i fryseren i minst 5-6 timer.

Gled deg til denne kaken :o)

Gjest Settlers
Skrevet

Klart du kan.

Kakebunn: 2 eggehviter, 3/4 dl sukker, 1/2 plate kokesjokolade, 1 3/4 dl kokosmasse.

Til formen: 1/2 dl kokosmasse

Sjokoladeiskrem: 6 eggeplommer, 2dl sukker, 6 dl kremfløte, 2 plater kokesjokolade.

Stekes ved 170 grader i ca 20 min i springform (22 el 24 cm) på nederste rille.

Pisk eggehvitene stive med sukker. Bland revet sjokolade med kokos og skjær det forsiktig inn.

Legg bakepapir i en springform og dryss i kokos.

Hell kakerøren i formen og stek som angitt. Avkjøles.

Sjokoladeiskrem:

Pisk stiv eggedosis av eggeplommer og sukker.

Bland inn stivpisket kremfløte og 1/2 plate hakket sjokolade. (resten kan smeltes,avkjøles og høvles med ostehøvel til sjokolade krøller som pynt,men det kan sløyfes. Jeg pleier å bare raspe litt kokesjokolade på toppen).

La bunnen ligge i kakeformen og hell i iskremblandingen.

Sett kaken i fryseren i minst 5-6 timer.

Gled deg til denne kaken :o)

Takk :-) Skal prøves.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...