Gjest ikkeflinkmedfisk Skrevet 16. juni 2006 Skrevet 16. juni 2006 Jeg er mildt sagt elendig på alt som har med fisk og gjøre. Har du en oppskrift på god fiskemiddag? Gjerne litt utradisjonell og spennende! Husker fra barndommen kokt fisk, kokt potet og en klatt smør til. Ikke godt, tørt og kjedelig. I tillegg var den dårlig filetert, så mamma løp ofte ut på doen ved siden av kjøkkenet for å harke og spy opp bein ÆSJ!!!!!!!!!! Jeg må altså prøve å komme over denne "stygga" jeg har til fisk, for vi trenger jo litt fisk i kostholdet!? 0 Siter
Mary Poppins Skrevet 16. juni 2006 Skrevet 16. juni 2006 legg laks i folie og kryddre til med salt og pepper og litt hvitløk, sett det inn i ovnen. For sausen bruker du Bergens fiskesuppe, og tilsetter fløte og Sambal Olik (smak deg frem). Serveres med ris og pariserloff til. Høres meget enkelt ut men det er veldig godt, sambal olik setter en utrolig god smak på sausen. 0 Siter
Gjest 09oo Skrevet 16. juni 2006 Skrevet 16. juni 2006 Er heller ikke flink med fiskemiddager. Men det går jo an å ha på skiva: Makrell, peppermakrell, sardiner, sild, røykelaks, osv Vi bruker bare laks til middager, da med poteter, agurk, smør og rømme til. Dette elsker ungene. 0 Siter
NeaNoor Skrevet 16. juni 2006 Skrevet 16. juni 2006 legg laks i folie og kryddre til med salt og pepper og litt hvitløk, sett det inn i ovnen. For sausen bruker du Bergens fiskesuppe, og tilsetter fløte og Sambal Olik (smak deg frem). Serveres med ris og pariserloff til. Høres meget enkelt ut men det er veldig godt, sambal olik setter en utrolig god smak på sausen. Nå har det jo kommet en Bergensk fiskesaus også. http://www.toro.no/magasin_vinter/index.php?valg=produkt&undervalg=produkt&produkt=11956 0 Siter
org Skrevet 16. juni 2006 Skrevet 16. juni 2006 Seibiff, kanskje? Kjøp ferdige seifilèer, rull dem i mel med salt og pepper. Steik i panna. Mykstekt løk hører med. Bruk sjysaus (fra bestevennen min: Toro *S*), kokte poteter og grønnsaker til. Ikke utradisjonelt, revolusjonerende eller veldig spennende, men godt er det 0 Siter
....AV Skrevet 16. juni 2006 Skrevet 16. juni 2006 Denne har jeg fått her en gang, tror jeg. Er kjempegodt! Jukse-indisk sei: Kutt 1 liten purre, 1 liten paprika og 2 små epler i biter Surr i panne med litt olje og curry-pulver. Hell på en skvett matfløte (kan sløyfes) og et glass Tikka masala-blanding. Litt mangochutney er heller ikke negativt. Ha i seifilet og la det småputre til fisken er ferdig. Seien kan byttes ut med reker - eller noe annet. Server med ris, grønn salat og/eller nanbrød. 0 Siter
Gjest AveM Skrevet 16. juni 2006 Skrevet 16. juni 2006 Fiskegryte i liten form. 2 pakker seifilet deles i biter og krydres. Visp sammen fløte og tomatpure. Ha i mais og purreløk. Hell over fisken i formen. Ost oppå. i ovnen 40 min. 0 Siter
Gjest dobba Skrevet 16. juni 2006 Skrevet 16. juni 2006 Den er ikke utradisjonell, men god. Ligner på den som er skrevet under her: Kjøp ferdige pakker i frysedisken med fire stk laksefileter. Tin dem og legg dem i folie med olje og litt salt/pepper. Inn i ovnen ved 200 grader og stek dem i ca. 20 min. Kok poteter og bruk en posesaus som du liker smaken på.Vi bruker hollandaisesaus eller smeltet smør. Kjøp frosne grønnsaker i pose som du også gir et oppkok. Lag fiskesuppe fra pose til å ha ved siden av middagen. Det er godt og mettene. For fisk er vanligvis en veldig lett middag. Dette liker både unge og gamle i heimen. Ikke mange uvante smaker, bare helt vanlig, men likevel god fiskemiddag. Det viktigste synes vi her hjemme er og avslutte med en søt dessert! Om du ikke lager den selv så bruk ferdig sjokoladepudding eller gele e.l. Vi liker godt å ha denne søte avslutningen på måltidet, ellers så er det ofte at man kan kjenne fiskesmaken i munnen i flere timer etterpå. Og den gulpingen er ikke positiv... 0 Siter
Tonette Skrevet 16. juni 2006 Skrevet 16. juni 2006 Kjøp fersk lyr. Del den opp i passe fiskepinnerstykker. Duppes i egg, og så en blanding av brødsmuler eller griljermel og salt og pepper. Hvis du bruker griljermel trenger du ikke å salte så mye, for det inneholder salt. Og så skal det stekes i noen minutter. Ved siden av har vi kokte poteter og grønnsaker. Du kan bruke kjøpesaus til, eller å gjøre som meg. Etter at fisken er ferdigstekt(og tatt ut av stekepannen) tar jeg en god klatt smør og smelter den i stekepannen. Tilsetter så karri. Kjapt og greit, og ungene er helt ville etter det. Jeg har aldri likt smeltet smør, men med karri oppi synes jeg det er digg. Ungene som generelt er skeptisk til fisk, syntes det var spennende når jeg brukte brødsmuler på. De var med og så på når jeg lagte middag, og¨åt med god appetitt etterpå. 0 Siter
Mrs. Wallace Skrevet 16. juni 2006 Skrevet 16. juni 2006 Fres strimlet paprika og purre i ei panne. Hell over 1/2 liter fiskebuljong, 1/2 beger creme fraiche (eller cremefine). Ha i etpar teskjeer revet eller syltet ingefær, litt chili og 2-5 spiseskjeer sweet chili-saus. Smak til med salt, pepper og sitron. Legg i noen gode stykker torskefilet og la det trekke noen minutter til torsken er ferdig. Server med ris og evt en grønn salat. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.