keinstein Skrevet 23. juni 2006 Skrevet 23. juni 2006 Etter at jeg har åpnet den (og sikkert sluppet ut en gass som hindrer kaffevoksen å harskne), da holder den kun 2-3 uker, så blir den brått harsk som fy. Hvis den åpnes ofte og glasset er stort, går det fortere. De fleste som sier pulverkaffe smaker vondt, har drukket den harsk. Nyåpnet samme dag er de fleste ganske gode. Åpnet leverpostei blir sur og vond på to dager. Makrell i tomat og pepperkakrell smaker kraftig tran etter to dager. Det virker som de er laget for å bli vonde fort. Noen råd? 0 Siter
Sofline Skrevet 23. juni 2006 Skrevet 23. juni 2006 Ingen råd, men jeg synes leverpostei smaker vondt etter få timer åpnet. Men pulverkaffeproblemet ditt kjenner jeg ikke til. Her holder den lenge. 0 Siter
keinstein Skrevet 23. juni 2006 Forfatter Skrevet 23. juni 2006 Ingen råd, men jeg synes leverpostei smaker vondt etter få timer åpnet. Men pulverkaffeproblemet ditt kjenner jeg ikke til. Her holder den lenge. Jeg har prøvd ulike, og Euroshoppers holder seg best. 0 Siter
Sofline Skrevet 23. juni 2006 Skrevet 23. juni 2006 Jeg har prøvd ulike, og Euroshoppers holder seg best. Den er vel billig også? 0 Siter
keinstein Skrevet 23. juni 2006 Forfatter Skrevet 23. juni 2006 Den er vel billig også? 20 kr. Nescafe Gull er ikke no mer holdbar. 0 Siter
Sofline Skrevet 23. juni 2006 Skrevet 23. juni 2006 20 kr. Nescafe Gull er ikke no mer holdbar. Er den like god? 0 Siter
keinstein Skrevet 23. juni 2006 Forfatter Skrevet 23. juni 2006 Er den like god? Euroshoppers er god nok. Nescafe Gull er best, men 3 x dyrere. 0 Siter
Åsemor Skrevet 23. juni 2006 Skrevet 23. juni 2006 Hehe... Da var det vel like greit at jeg kastet den jeg hadde, den ble vel åpnet for et års tid siden tenker jeg, og hadde gått ut på dato for en stund siden nå. 0 Siter
keinstein Skrevet 23. juni 2006 Forfatter Skrevet 23. juni 2006 Hehe... Da var det vel like greit at jeg kastet den jeg hadde, den ble vel åpnet for et års tid siden tenker jeg, og hadde gått ut på dato for en stund siden nå. Datoen på boksen spiller ingen rolle, selv lynfersk pulverkaffe blir harsk på to-tre uker etter åpning. 0 Siter
Åsemor Skrevet 23. juni 2006 Skrevet 23. juni 2006 Datoen på boksen spiller ingen rolle, selv lynfersk pulverkaffe blir harsk på to-tre uker etter åpning. Ja, og da tror jeg ikke den er god etter et år i tillegg til å ha gått ut på datoen. De burde kanskje selge de i porsjonspakninger. Det skjer bare en gang hvert jubelår at vi byr noen på kaffe, så det hadde jo vært greit å ikke måtte ha et helt nytt glass for hver gang. 0 Siter
keinstein Skrevet 23. juni 2006 Forfatter Skrevet 23. juni 2006 Ja, og da tror jeg ikke den er god etter et år i tillegg til å ha gått ut på datoen. De burde kanskje selge de i porsjonspakninger. Det skjer bare en gang hvert jubelår at vi byr noen på kaffe, så det hadde jo vært greit å ikke måtte ha et helt nytt glass for hver gang. Smart Club har slike, det er kanskje ikke dumt. Men 20 kr er ikke så mye, og hvor mange poser får jeg for det? Vil det være nok med poser for 20 kr i tre uker? De må da helst koste mindre enn 1 kr pr pose for å lønne seg. Det er synd å kaste et halvt glass kaffe, men det jeg kaster koster bare 10 kr. 0 Siter
Sofline Skrevet 23. juni 2006 Skrevet 23. juni 2006 Euroshoppers er god nok. Nescafe Gull er best, men 3 x dyrere. Jeg har bare prøvd Nescafé og en Coop-økologisk. Kanskje jeg burde prøve Euroshopper (hvis jeg får tak i den). 0 Siter
Gjest Calóni Skrevet 23. juni 2006 Skrevet 23. juni 2006 Ingen råd, men jeg synes leverpostei smaker vondt etter få timer åpnet. Men pulverkaffeproblemet ditt kjenner jeg ikke til. Her holder den lenge. I en periode hadde jeg det slik at jeg ikke klarte smaken av nyåpnet leverpostei, den måtte få ligge i en dager eller to før jeg syntes den var god. Nå skjønner jeg ikke hva jeg tenkte, for nå takler jeg ikke smaken av to-dager-gammel leverpostei *grøsse* 0 Siter
Hekta Skrevet 23. juni 2006 Skrevet 23. juni 2006 "De fleste som sier pulverkaffe smaker vondt, har drukket den harsk. Nyåpnet samme dag er de fleste ganske gode." Drikk mere kaffe, da rekker den ikke å bli dårlig "Åpnet leverpostei blir sur og vond på to dager. Makrell i tomat og pepperkakrell smaker kraftig tran etter to dager." Den gode gamle leverposteien smaker fort litt vondt, jeg bytta merke til Gilde 'fersk leverpostei'. Den smaker like godt en uke etter at den blir åpnet. Makrell i tomat kan vel kjøpes på tube nå? "Det virker som de er laget for å bli vonde fort." De oksideres.... Velg andre alternativer, eller spis varene opp raskere 0 Siter
muriel Skrevet 24. juni 2006 Skrevet 24. juni 2006 Kanskje det hjelper å oppbevare den (eller deler av den) i fryseren? 0 Siter
Sofline Skrevet 24. juni 2006 Skrevet 24. juni 2006 Kanskje det hjelper å oppbevare den (eller deler av den) i fryseren? Det går i hvertfall an å fryse vanlig kaffe. 0 Siter
keinstein Skrevet 25. juni 2006 Forfatter Skrevet 25. juni 2006 Kanskje det hjelper å oppbevare den (eller deler av den) i fryseren? Dæven, der sier du noe. Jeg prøver å putte halvparten i en pose med en gang jeg har åpnet den og suge lufta ut, og så fryse posen (done). Så får vi se om et par uker når resten oppe i dagen blir harsk, o den frosne er fin og hvor lenge den holder seg. En kollega sier at jo mindre luft i glasset, jo lenger holder kaffen, og det kan stemme med at den blir fortere harsk jo mer glasset åpnes, og jo mer oksygen. Besparelsen er bare 260 kr i året, men jeg sparer 1000 kr pr å å fylle bensin bare på søndagrer, så... 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.