Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Et gammelt jungelord sier at rabarbraen bør spises før St. Hans. Det er da den er best.

Så for alle som har rabarbra i hagen (LucySky - jeg så at du skrev om det lengre nede her): Løp og spis eller plukk og frys.

(Til opplysning: Det er altså min mormor, mor og tante som vokste opp i jungelen og som kom med de vise ord.)

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Men det er da gammelt kjent! :o) Rabbis skal plukkes før St. Hans ja. Egner seg ypperlig til frysing da.

Hadde noen stilker som jeg kokte i microen i går med litt sukker over. Kjempegodt på is! Men denne gangen blandet jeg det med noe hjemmelaget (kokt) jordbærsyltetøy jeg hadde i kjøleskapet og det ble godt det!

Skrevet

Men det er da gammelt kjent! :o) Rabbis skal plukkes før St. Hans ja. Egner seg ypperlig til frysing da.

Hadde noen stilker som jeg kokte i microen i går med litt sukker over. Kjempegodt på is! Men denne gangen blandet jeg det med noe hjemmelaget (kokt) jordbærsyltetøy jeg hadde i kjøleskapet og det ble godt det!

Hørtes fortreffelig ut! :-)

Men jeg har sett utallige ganger folk gå og plukke disse stilkene faktiskt helt ut i august.

Skrevet

Hørtes fortreffelig ut! :-)

Men jeg har sett utallige ganger folk gå og plukke disse stilkene faktiskt helt ut i august.

Hvis du ribber planten helt til St. Hans kan du godt plukke enda en avling i august. Men de stilkene som kommer i mai-juni bør ikke stå så lenge.

hare1365380455
Skrevet

Det visste jeg ikke! Jeg tror det er noen rabarbra gjemt i hagen et sted... :)

Skrevet

Det er greit å plukke senere også. Men så skal stilkene skrelles, fordi skallet har blitt så tykt. Har jeg hørt. Eller man kan jo ribbe planten og la den vokse ut på nytt, kanskje?

Gjest LucySky
Skrevet

Hvis du ribber planten helt til St. Hans kan du godt plukke enda en avling i august. Men de stilkene som kommer i mai-juni bør ikke stå så lenge.

Gamle jungelordtak er det som regel hold i.

Oksalsyre (ikke bra i store mengder for nyrene) er lavt på denne tida, i forhold til utover sommeren. Faren min (som var den som visste sånt i min familie) kuttet nesten all rabarbraen nå, og det som vokser opp etterpå, er unge planter, de også med lite oksalsyreinnhold.

Vi lager grøt og suppe av første grøde, eller fryser ned. Andre omgangen har vi som regel mistet orken med, de blir fryst og lagd vin av seinere.

Gjest LucySky
Skrevet

Gamle jungelordtak er det som regel hold i.

Oksalsyre (ikke bra i store mengder for nyrene) er lavt på denne tida, i forhold til utover sommeren. Faren min (som var den som visste sånt i min familie) kuttet nesten all rabarbraen nå, og det som vokser opp etterpå, er unge planter, de også med lite oksalsyreinnhold.

Vi lager grøt og suppe av første grøde, eller fryser ned. Andre omgangen har vi som regel mistet orken med, de blir fryst og lagd vin av seinere.

Nja, skulle være oksalsyreinnholdet i rabarbrastilkene, da.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...