Gjest Lundby Skrevet 29. juni 2006 Skrevet 29. juni 2006 Vi er veldig glade i Toro sin tomatsuppe på pose, men nå vil jeg gjerne prøve å lage tomatsuppe fra bunnen (er veeeldig dårlig på å lage mat..). Noen som har en riktig god og enkel oppskrift?? 0 Siter
Gjest Signert Skrevet 29. juni 2006 Skrevet 29. juni 2006 To bokser hermetiske tomater En boks creme fraiche Basilikum, timian, hvitløk etter smak En grønnsaksbuljongterning Kok opp. Kan evt bruke en stavmikser for å få den glatt. Blir den for tykk, tilsett buljong eller vann, evt. tomatjuice. 0 Siter
Gjest Violsa Skrevet 29. juni 2006 Skrevet 29. juni 2006 ha oppi egg , er kjempegodt ihvertfall. Jeg lager alltid posesuppe. synes det smaker godt 0 Siter
flisa Skrevet 29. juni 2006 Skrevet 29. juni 2006 Kunen ikke falt meg inn å lage det fra bunnen av ;D MEN, jeg vil fortelle deg at den tomatsuppen de selger på Europris (Made in France) - den er fantastisk god! jeg bruker å ha en stabel med sånne hjemme. 0 Siter
kaffepiken Skrevet 29. juni 2006 Skrevet 29. juni 2006 Jeg lager alltid tomatsuppe fra grunnen, ikke fordi jeg er spesielt nøye på det men fordi det er veldig lettvindt mat og det blir veldig godt. Her er min oppskrift: En løk freses myk i et par ss olje. Ha oppi et par ss hvetemel (skal jevne suppa), 6 dl vann og en boks knuste tomater, en hønsebuljongterning, en dæsj sukker og en dæsj basilikum. La suppa koke i 5 minutter. Så tar du stavmikseren og visper suppa helt glatt. Etterpå kan du ha i en dl fløte om du vil, og smak til med litt salt, pepper og paprikakrydder. Suppa blir ekstra god med litt kajennepepper oppi. Hvitløksbrød til er digg, og gjerne kokte egg i båter. 0 Siter
tiliti Skrevet 29. juni 2006 Skrevet 29. juni 2006 Her er min enkle variant: Et par tre spiseskjeer mel røres ut i smeltet smør til meljevning (varierer etter hvor mye du skal ha). Tilsett ca 1 liter vann og kok opp. Tilsett 2-3 spiseskjeer tomatpure, rør ut, kok opp og smak til med buljongpulver, salt, pepper, gastromat og/eller lignende. Kok 10 minutter. Juster med maizennajevner eller vann dersom konsistensen ikke er slik du vil ha den. Kok opp før servering. Serveres med egg eller makaroni om ønskelig. 0 Siter
....AV Skrevet 30. juni 2006 Skrevet 30. juni 2006 Hvis du liker løk: fres litt løk i olje i en gryte først. Ha i 1 boks hakkede tomater og litt tomatpuré og en hønsebuljongterning og 1 liter vann. Kok en stund og mos med stavmikser. 0 Siter
Lurveline Skrevet 30. juni 2006 Skrevet 30. juni 2006 Her er min enkle variant: Et par tre spiseskjeer mel røres ut i smeltet smør til meljevning (varierer etter hvor mye du skal ha). Tilsett ca 1 liter vann og kok opp. Tilsett 2-3 spiseskjeer tomatpure, rør ut, kok opp og smak til med buljongpulver, salt, pepper, gastromat og/eller lignende. Kok 10 minutter. Juster med maizennajevner eller vann dersom konsistensen ikke er slik du vil ha den. Kok opp før servering. Serveres med egg eller makaroni om ønskelig. Denne oppskriften bruker jeg også. Vil bare tilføye 1-2 ss rømme og teskjeboller (små fiskeboller)) 0 Siter
Sofline Skrevet 30. juni 2006 Skrevet 30. juni 2006 Denne er god: 2 porsjoner (ikke så store) Fres en løk i kjelen i en spiseskje olje (løken kan droppes), rør inn ca. en halv spiseskje hvetemel (kan byttes ut med maizena som røres inn til slutt). Rør inn to spiseskjeer tomatpure og en dl vann eller en halv boks hakkede, hermetiske tomater. Ha i ett fedd hvitløk Tilsett litt bullion av gangen (6 dl grønnsaks), rør klumpfritt mellom hver gang. La suppen småkoke i 5 min. Smak til med pepper og basilikum (ca. 0,5 ts) og evt. salt. Ha evt. i 1 dl melk til slutt. Serveres med kokte makaroni (kan kokes med i suppen) eller kokte egg. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.