Gjest kizi Skrevet 3. juli 2006 Skrevet 3. juli 2006 Tenkte å bli litt sunnere, da posesupper inneholder mye salt. Skal ha pannekaker i dag med suppe til, men har ingen lettvint oppskrift. Har du? 0 Siter
Gjest lilleballerina Skrevet 3. juli 2006 Skrevet 3. juli 2006 Hva slags suppe vil du ha oppskrift på? 0 Siter
Gjest LucySky Skrevet 3. juli 2006 Skrevet 3. juli 2006 Hva slags suppe vil du ha oppskrift på? En boks asparges. Lag lys meljevning (ca. en god klatt smør/margarin + to spiseskjeer hvetemel), rør kraftig rundt til jevnt og fint.Spe med kraften fra boksen. Kok opp,rør masse. Ha i varmt vann til passe tjukt.En buljongterning (grønnsaks- eller kjøtt/kyllingbuljong). Rør ut terningen. Kan godt ha i en skvett melk eller fløte. Ha i aspargesen. Hell hvitten av et egg og bruk bare plommen, rør den ut i suppa. Da må suppa ikke koke opp etterpå, for da får du lange eggetråder. Dette skrev jeg som om du aldri har lagd mat før. Men i såfall: denne oppskriften kan du bruke med små, lettkokte blomkålbuketter også. Eller broccolibuketter, eller begge deler. Lag tomatsuppe av en halv boks tomatpurree. Eller kjøp frossen spinat. Da har du ikke rå eggeplomme i, altså - men kanskje et hardkokt egg? Suppe er egentlig veldig lett når man først har lært seg det. 0 Siter
Speak Skrevet 3. juli 2006 Skrevet 3. juli 2006 Kanskje ikke den beste til pannekaker, men det er en fantastisk god suppe. Blomkål. Ta av små buketter til pynt. Kok resten av blomkålen + purreløk i minst mulig vann med grønnsaksbuljong. Moses med stavmikser og tilsettes melk/matfløte + en ss smør (ikke margarin). Smakes til med salt og pepper + evt. maisena til jevning. Stek blomkålbukettene som du tok av først sammen med små tørkede loffeterninger (holder at de ligger på fjøla litt) + en kløft finskåret hvitløk. Stekes i en blanding av smør og olje. Denne blandingen legges på toppen av suppeskålene da du serverer. Det var svenske Tina på TV som kom med denne oppskriften. Den er virkelig kjempegod. 0 Siter
Osiris Skrevet 3. juli 2006 Skrevet 3. juli 2006 Min beste ertesuppe er kjempeenkel. Du behøver: 1-2 kløfter hvitløk 1 gul løk 1 liten pose selskapserter Surr løk og hvitløk i en kasserolle med litt olje til løken blir blank. Hell på 6-7 dl vann og gjerne en buljonterning. La det koke opp til det fosskoker. Tøm i ertene og la det koke opp igjen. Bruk en stavmikser i kasserollen og miks erter og løk og kraft til det blir jevnt. Pass på å holde stavmikserene NEDE i blandingen! Løfter du den får du et fint grønt kjøkken. Du kan også helle suppen i en blender og kjøre den i den til den blir jevn. Knallgod og grønn og fin suppe. Dekorativ med en klatt rømme, krutonger kan også være godt oppi. Denne suppa inneholder en del proteiner og passer bra til pannekaker. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.