Gjest kokka Skrevet 10. juli 2006 Skrevet 10. juli 2006 Har ei elgsteik jeg skal lage imorgen. Har kjøpt rosenkål og brokkoli. Tekte på marinade med olivenolje, rosmarin, einerbær og hvitløk... Men trenger tips om steking, saus og evt andre ting..kan noen hjelpe, har aldri stekt ei så stor steik før, den er 6-7 kg. 0 Siter
keinstein Skrevet 10. juli 2006 Skrevet 10. juli 2006 Har ikke tips, men tips når den er klar til å spises, så kommer vi alle sammen. 0 Siter
Gjest Shira12 Skrevet 10. juli 2006 Skrevet 10. juli 2006 Har ikke tips, men tips når den er klar til å spises, så kommer vi alle sammen. Kjører du? Så kan jeg drikke vin? ;-) 0 Siter
Gjest kokka Skrevet 10. juli 2006 Skrevet 10. juli 2006 Har ikke tips, men tips når den er klar til å spises, så kommer vi alle sammen. Hmm, har ikke plass ved spisebordet. Har bare plass til 12, og det blir vi imorgen! Derfor er det viktig at middagen blir perfekt! 0 Siter
jubalong70 Skrevet 10. juli 2006 Skrevet 10. juli 2006 Jeg foretrekker å langsteike elgsteiken. Setter den i ei langpanne i stekeovnen. Har litt vann i langpanna + litt løk skåret i båter og noen gulrotbiter + laurbær og evt. andre krydder. Setter ovnen på 100 grader. Setter inn steika på morgenen. Har litt vann over steika innimellom, og lar den stå i gjerne 4-5 timer eller mer. Da blir steika kjempemør og kjempegod. Pass også på at du lar steika hvile minst 5 minutter, helst mer, før du begynner å skjære i den. Da vil saftene sette seg i kjøttet og ikke renne ut med en gang du skjærer. Kos dere!!! 0 Siter
Osiris Skrevet 10. juli 2006 Skrevet 10. juli 2006 Som jubalong70 skriver så er langsteking trikset for å få den mør og fin. Jeg ville også ha lagt til at du bør bruke steketermometer, Da er det ingen sak å få en perfekt elgsteik! Jeg syns tilbehøret du har valgt passer bra, stekt sopp kan også passe fint. Høres ut for at dere får en flott fest. 0 Siter
keinstein Skrevet 10. juli 2006 Skrevet 10. juli 2006 Hmm, har ikke plass ved spisebordet. Har bare plass til 12, og det blir vi imorgen! Derfor er det viktig at middagen blir perfekt! Du trenger ikke sette fram øl og akkevitt for vår skyld, men hvis du tilfeldigvis skulle ha noe til overs, så... 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.