Gå til innhold

kunne noen?


Gjest ja det var det da

Anbefalte innlegg

Gjest ja det var det da
Skrevet

Hei,

Har lyst til å lage noe kjempe godt.

Kunne noen legge ut en eksotisk og ikke minst en kjempe god oppskrift. Som jeg kan lage på bursdagen til min better half;)..og en oppskrift på dessert som man sent glemmer.

Takk til alle som svarer:)

Videoannonse
Annonse
Gjest ja det var det da
Skrevet

Hver sin smak.

Som det heter..smaken er som baken..nemlig todelt;)

NeaNoor: Har du noen gang prøvd den fristelen selv?

Gjest Klissklin :(
Skrevet

Hver sin smak.

Ja, det er sant det, men jeg har spist for mye sånt i mitt liv.

Skrevet

750 g kyllingfilet

4 ss ekstra virgin olivenolje

4 fd hvitløk

1 ts tørket mynte

1 ts tørket oregano

1 ts salt

1 ts nykvernet pepper

2 ss friskpresset sitronsaft

1 bt frisk mynte

1 stk rødløk

1 stk gul paprika

Gresk salat:

4 stk mellomstor klasetomat

1 stk slangeagurk

1 stk rødløk

1 stk grønn paprika

10 stk sort oliven

150 g gresk fetaost

1 ss tørket oregano

Dressing:

1,50 dl kaldpresset olivenolje

0,50 dl vineddik

Tzatsiki:

5 dl gresk yoghurt ev. like deler 1% kesam og 8% kesam

0,50 stk slangeagurk

3 fd hvitløk

0,25 ts salt

1 ss ekstra virgin olivenolje

2 ss hvitvinseddik

1 krm fruktose ev. sukker

2 ss finhakket frisk mynte

Grillede kyllingspidd med gresk salat og tzatsiki

Bland sammen halve av olivenoljen, finhakket hvitløk, tørket mynte, oregano, salt og pepper og legg kyllingfileter delt i store terninger i marinaden i ca 30 min.

Visp resten av oljen med sitronsaft.

Træ marinert kylling, friske store mynteblad, rødløk i båter og paprika i biter vekselvis på spiddene. Grill i stekeovn eller grillpanne i ca ca 10 min, vend på spiddene og pensle med sitronolje underveis.

Gresk salat

Del grønnsakene i biter og hell over dressing.

Tzatsiki:

La yoghurten renne godt av seg i et kaffefileter i 1-2 timer.(Væsken kan brukes i brøddeig). Kesam trenger ikke renne av seg.

Skrell agurken, riv den grovt, dryss på litt salt og la den ligge og renne av seg i et dørslag i 20-30 min, klem/press væsken ut av agurken. Bland agurk i yoghurten. Smak til med finhakket hvitløk, ev litt mer salt, olivenolje, fruktose og mynte. La gjerne tzatsiki stå i kjøleskapet 1 døgn for å la smakene modnes.

Nam:)

Gjest ja det var det da
Skrevet

750 g kyllingfilet

4 ss ekstra virgin olivenolje

4 fd hvitløk

1 ts tørket mynte

1 ts tørket oregano

1 ts salt

1 ts nykvernet pepper

2 ss friskpresset sitronsaft

1 bt frisk mynte

1 stk rødløk

1 stk gul paprika

Gresk salat:

4 stk mellomstor klasetomat

1 stk slangeagurk

1 stk rødløk

1 stk grønn paprika

10 stk sort oliven

150 g gresk fetaost

1 ss tørket oregano

Dressing:

1,50 dl kaldpresset olivenolje

0,50 dl vineddik

Tzatsiki:

5 dl gresk yoghurt ev. like deler 1% kesam og 8% kesam

0,50 stk slangeagurk

3 fd hvitløk

0,25 ts salt

1 ss ekstra virgin olivenolje

2 ss hvitvinseddik

1 krm fruktose ev. sukker

2 ss finhakket frisk mynte

Grillede kyllingspidd med gresk salat og tzatsiki

Bland sammen halve av olivenoljen, finhakket hvitløk, tørket mynte, oregano, salt og pepper og legg kyllingfileter delt i store terninger i marinaden i ca 30 min.

Visp resten av oljen med sitronsaft.

Træ marinert kylling, friske store mynteblad, rødløk i båter og paprika i biter vekselvis på spiddene. Grill i stekeovn eller grillpanne i ca ca 10 min, vend på spiddene og pensle med sitronolje underveis.

Gresk salat

Del grønnsakene i biter og hell over dressing.

Tzatsiki:

La yoghurten renne godt av seg i et kaffefileter i 1-2 timer.(Væsken kan brukes i brøddeig). Kesam trenger ikke renne av seg.

Skrell agurken, riv den grovt, dryss på litt salt og la den ligge og renne av seg i et dørslag i 20-30 min, klem/press væsken ut av agurken. Bland agurk i yoghurten. Smak til med finhakket hvitløk, ev litt mer salt, olivenolje, fruktose og mynte. La gjerne tzatsiki stå i kjøleskapet 1 døgn for å la smakene modnes.

Nam:)

Takk:)

Gjest Shira12
Skrevet

750 g kyllingfilet

4 ss ekstra virgin olivenolje

4 fd hvitløk

1 ts tørket mynte

1 ts tørket oregano

1 ts salt

1 ts nykvernet pepper

2 ss friskpresset sitronsaft

1 bt frisk mynte

1 stk rødløk

1 stk gul paprika

Gresk salat:

4 stk mellomstor klasetomat

1 stk slangeagurk

1 stk rødløk

1 stk grønn paprika

10 stk sort oliven

150 g gresk fetaost

1 ss tørket oregano

Dressing:

1,50 dl kaldpresset olivenolje

0,50 dl vineddik

Tzatsiki:

5 dl gresk yoghurt ev. like deler 1% kesam og 8% kesam

0,50 stk slangeagurk

3 fd hvitløk

0,25 ts salt

1 ss ekstra virgin olivenolje

2 ss hvitvinseddik

1 krm fruktose ev. sukker

2 ss finhakket frisk mynte

Grillede kyllingspidd med gresk salat og tzatsiki

Bland sammen halve av olivenoljen, finhakket hvitløk, tørket mynte, oregano, salt og pepper og legg kyllingfileter delt i store terninger i marinaden i ca 30 min.

Visp resten av oljen med sitronsaft.

Træ marinert kylling, friske store mynteblad, rødløk i båter og paprika i biter vekselvis på spiddene. Grill i stekeovn eller grillpanne i ca ca 10 min, vend på spiddene og pensle med sitronolje underveis.

Gresk salat

Del grønnsakene i biter og hell over dressing.

Tzatsiki:

La yoghurten renne godt av seg i et kaffefileter i 1-2 timer.(Væsken kan brukes i brøddeig). Kesam trenger ikke renne av seg.

Skrell agurken, riv den grovt, dryss på litt salt og la den ligge og renne av seg i et dørslag i 20-30 min, klem/press væsken ut av agurken. Bland agurk i yoghurten. Smak til med finhakket hvitløk, ev litt mer salt, olivenolje, fruktose og mynte. La gjerne tzatsiki stå i kjøleskapet 1 døgn for å la smakene modnes.

Nam:)

Er det greit at jeg stikker innom på middag eller? *smile pent*

Skrevet

Som det heter..smaken er som baken..nemlig todelt;)

NeaNoor: Har du noen gang prøvd den fristelen selv?

Ja, spist den mange ganger, og synes det er nyyydelig. :)

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...