Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Gjest Shira12
Skrevet

GEMINIS OSTEKAKE

- 1 - 1 1/2 pk Bixit eller annen søt havrekjeks

- 125-150gr romtemperert smør

* Blandes godt, og trykkes ut i en stor kakeform (28-30 cm)

- 250 g Philadelphia-ost

- 1 boks creme fraiche

- 125 gr melis

- 1 ts vaniljesukker

* Kjøres i miksmaster

- 1 pk sitrongelé (eller stikkelsbærgele) kokes opp med 1,5 dl vann. Tilsett ca 1 dl kaldt vann etterpå, avkjøl til litt under lunka temp. (ikke mer, da vil den begynne å stivne...). Man bruker med andre ord halv mengde vann ift. hva som står på pakka.

* Tilsett geléen i resten av røra, tynn stråle mens miksmasteren går.

- 2,5 dl fløte, piskes og tilsettes resten.

* Hell røra over bunnen og avkjøl i kjøleskap.

Jeg anbefaler et lag jordbær-gele (ev. annen gele) oppå kaka. Lag gele fra 2 pk pulver med litt mindre vann enn angitt (evt. halvsmelt 1 pk ferdig gele).

Når ostemassen er stivnet: Ha geleen over kaken og la så dette også stivne i kjøleskapet.

Den blir best hvis den får stå i over 12 timer, enda bedre etter et døgn...

Skrevet

GEMINIS OSTEKAKE

- 1 - 1 1/2 pk Bixit eller annen søt havrekjeks

- 125-150gr romtemperert smør

* Blandes godt, og trykkes ut i en stor kakeform (28-30 cm)

- 250 g Philadelphia-ost

- 1 boks creme fraiche

- 125 gr melis

- 1 ts vaniljesukker

* Kjøres i miksmaster

- 1 pk sitrongelé (eller stikkelsbærgele) kokes opp med 1,5 dl vann. Tilsett ca 1 dl kaldt vann etterpå, avkjøl til litt under lunka temp. (ikke mer, da vil den begynne å stivne...). Man bruker med andre ord halv mengde vann ift. hva som står på pakka.

* Tilsett geléen i resten av røra, tynn stråle mens miksmasteren går.

- 2,5 dl fløte, piskes og tilsettes resten.

* Hell røra over bunnen og avkjøl i kjøleskap.

Jeg anbefaler et lag jordbær-gele (ev. annen gele) oppå kaka. Lag gele fra 2 pk pulver med litt mindre vann enn angitt (evt. halvsmelt 1 pk ferdig gele).

Når ostemassen er stivnet: Ha geleen over kaken og la så dette også stivne i kjøleskapet.

Den blir best hvis den får stå i over 12 timer, enda bedre etter et døgn...

takk :o)

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...