Gjest soljenta_83 Skrevet 21. juli 2006 Skrevet 21. juli 2006 Går det absolutt ikke an å bruke frysepulver i kokt syltetøy?` Kjøpte frysepulver i stedetfor syltepulver 0 Siter
Lurveline Skrevet 21. juli 2006 Skrevet 21. juli 2006 Frysepulver kan benyttes for å lage kokt syltetøy, det blir da et syltetøy uten konserveringsmidler. Det er ekstra viktig at bærene er av høy kvalitet og varmebehandles tilstrekkelig. Man må også være påpasselig med at syltetøyet fylles på glass som er helt rene, helst kokt og at di er tette. Det er vanskelig å lage syltetøy uten konserveringsmidler og lavt sukkerinnhold uten at det går utover holdbarheten. Etter opptining har derfor frysetøyet normalt en holdbarhet på 3-4 dager (i beste fall inntil en uke) i kjøleskap. 0 Siter
Sofline Skrevet 21. juli 2006 Skrevet 21. juli 2006 Frysepulver kan benyttes for å lage kokt syltetøy, det blir da et syltetøy uten konserveringsmidler. Det er ekstra viktig at bærene er av høy kvalitet og varmebehandles tilstrekkelig. Man må også være påpasselig med at syltetøyet fylles på glass som er helt rene, helst kokt og at di er tette. Det er vanskelig å lage syltetøy uten konserveringsmidler og lavt sukkerinnhold uten at det går utover holdbarheten. Etter opptining har derfor frysetøyet normalt en holdbarhet på 3-4 dager (i beste fall inntil en uke) i kjøleskap. Bestemoren min lager syltetøy selv uten konserveringsmidler. Det holder seg i årevis i glasset (hermetisk) og i flere uker i kjøleskap etter åpning. 0 Siter
Lurveline Skrevet 21. juli 2006 Skrevet 21. juli 2006 Bestemoren min lager syltetøy selv uten konserveringsmidler. Det holder seg i årevis i glasset (hermetisk) og i flere uker i kjøleskap etter åpning. Det er pga. hermetisk lukning, har man mulighet for dét, så trengs jo ikke konserveringsmiddel, men ved gjenbruk av f.eks syltetøyglass eller bruk av plastkopper blir ikke holdbarheten så god. 0 Siter
Sofline Skrevet 21. juli 2006 Skrevet 21. juli 2006 Det er pga. hermetisk lukning, har man mulighet for dét, så trengs jo ikke konserveringsmiddel, men ved gjenbruk av f.eks syltetøyglass eller bruk av plastkopper blir ikke holdbarheten så god. Bestemora mi gjenbruker syltetøyglass. 0 Siter
Lurveline Skrevet 21. juli 2006 Skrevet 21. juli 2006 Bestemora mi gjenbruker syltetøyglass. Hvordan blir di hermetisk lukket da? 0 Siter
Sofline Skrevet 21. juli 2006 Skrevet 21. juli 2006 Hvordan blir di hermetisk lukket da? De fylles helt fulle og så lukkes lokket. :-) Det er jo ikke noe på syltetøyglasset som fjernes første gang man åpner det. 0 Siter
Lurveline Skrevet 21. juli 2006 Skrevet 21. juli 2006 De fylles helt fulle og så lukkes lokket. :-) Det er jo ikke noe på syltetøyglasset som fjernes første gang man åpner det. Okei, dette kan jeg ikke så mye om serru ) 0 Siter
Sofline Skrevet 21. juli 2006 Skrevet 21. juli 2006 Okei, dette kan jeg ikke så mye om serru ) :-) 0 Siter
Lurveline Skrevet 21. juli 2006 Skrevet 21. juli 2006 De fylles helt fulle og så lukkes lokket. :-) Det er jo ikke noe på syltetøyglasset som fjernes første gang man åpner det. Hovedpointet var jo at hun kan bruke frysepulver i kokt syltetøy;o) 0 Siter
Sofline Skrevet 21. juli 2006 Skrevet 21. juli 2006 Hovedpointet var jo at hun kan bruke frysepulver i kokt syltetøy;o) Nemlig... :-) 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.