Gå til innhold

Certo frysepulver


Anbefalte innlegg

Gjest soljenta_83
Skrevet

Går det absolutt ikke an å bruke frysepulver i kokt syltetøy?`

Kjøpte frysepulver i stedetfor syltepulver

Skrevet

Frysepulver kan benyttes for å lage kokt syltetøy, det blir da et syltetøy uten konserveringsmidler.

Det er ekstra viktig at bærene er av høy kvalitet og varmebehandles tilstrekkelig. Man må også være påpasselig med at syltetøyet fylles på glass som er helt rene, helst kokt og at di er tette.

Det er vanskelig å lage syltetøy uten konserveringsmidler og lavt sukkerinnhold uten at det går utover holdbarheten. Etter opptining har derfor frysetøyet normalt en holdbarhet på 3-4 dager (i beste fall inntil en uke) i kjøleskap.

Skrevet

Frysepulver kan benyttes for å lage kokt syltetøy, det blir da et syltetøy uten konserveringsmidler.

Det er ekstra viktig at bærene er av høy kvalitet og varmebehandles tilstrekkelig. Man må også være påpasselig med at syltetøyet fylles på glass som er helt rene, helst kokt og at di er tette.

Det er vanskelig å lage syltetøy uten konserveringsmidler og lavt sukkerinnhold uten at det går utover holdbarheten. Etter opptining har derfor frysetøyet normalt en holdbarhet på 3-4 dager (i beste fall inntil en uke) i kjøleskap.

Bestemoren min lager syltetøy selv uten konserveringsmidler. Det holder seg i årevis i glasset (hermetisk) og i flere uker i kjøleskap etter åpning.

Skrevet

Bestemoren min lager syltetøy selv uten konserveringsmidler. Det holder seg i årevis i glasset (hermetisk) og i flere uker i kjøleskap etter åpning.

Det er pga. hermetisk lukning, har man mulighet for dét, så trengs jo ikke konserveringsmiddel, men ved gjenbruk av f.eks syltetøyglass eller bruk av plastkopper blir ikke holdbarheten så god.

Skrevet

Det er pga. hermetisk lukning, har man mulighet for dét, så trengs jo ikke konserveringsmiddel, men ved gjenbruk av f.eks syltetøyglass eller bruk av plastkopper blir ikke holdbarheten så god.

Bestemora mi gjenbruker syltetøyglass.

Skrevet

Bestemora mi gjenbruker syltetøyglass.

Hvordan blir di hermetisk lukket da?

Skrevet

Hvordan blir di hermetisk lukket da?

De fylles helt fulle og så lukkes lokket. :-)

Det er jo ikke noe på syltetøyglasset som fjernes første gang man åpner det.

Skrevet

De fylles helt fulle og så lukkes lokket. :-)

Det er jo ikke noe på syltetøyglasset som fjernes første gang man åpner det.

Okei, dette kan jeg ikke så mye om serru :o)

Skrevet

Okei, dette kan jeg ikke så mye om serru :o)

:-)

Skrevet

De fylles helt fulle og så lukkes lokket. :-)

Det er jo ikke noe på syltetøyglasset som fjernes første gang man åpner det.

Hovedpointet var jo at hun kan bruke frysepulver i kokt syltetøy;o)

Skrevet

Hovedpointet var jo at hun kan bruke frysepulver i kokt syltetøy;o)

Nemlig... :-)

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...