Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Gjest Pimpi
Skrevet

Kan jeg blande karbonadedeig og kjøttdeig når jeg skal lage kjøttkaker, eller vil dette bli rart?

Har ikke peiling på matlaging, men i dag skal jeg prøve hehehe :)

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Ja, forskjellen på karbonadedeig og kjøttdeig er fettinnholdet. Det går fint!

Skrevet

Jeg mener nå kjøttkaker er laget av "farsedeig" men flere mener visst det er av kjøttdeig!

Men farsekaker er MYE bedre enn kjøttdeig! :-)

Skrevet

Jeg mener nå kjøttkaker er laget av "farsedeig" men flere mener visst det er av kjøttdeig!

Men farsekaker er MYE bedre enn kjøttdeig! :-)

Man lager jo farsen selv...

Mista nikket
Skrevet

Jeg mener nå kjøttkaker er laget av "farsedeig" men flere mener visst det er av kjøttdeig!

Men farsekaker er MYE bedre enn kjøttdeig! :-)

Farsedeig, blir ikke det mere medisterdeg?

Skrevet

Man lager jo farsen selv...

Høh? Gjør man?

Skrevet

Farsedeig, blir ikke det mere medisterdeg?

Joda, det heter vel medisterkaker på osloisk!

Men på Totensk er det farsekaker!

Skrevet

Joda, det heter vel medisterkaker på osloisk!

Men på Totensk er det farsekaker!

Farsekaker er da ikke det samme som kjøttkaker.

Og farsekaker er ekkelt.

Bare så du vet det! :-)

Skrevet

Ja, det blir faktisk bare bedre.

Mer struktur/mer kjøtt og mindre (usunt) "plassfyll".

Mista nikket
Skrevet

Joda, det heter vel medisterkaker på osloisk!

Men på Totensk er det farsekaker!

På østfoldlansk også :-)

Skrevet

Jeg mener nå kjøttkaker er laget av "farsedeig" men flere mener visst det er av kjøttdeig!

Men farsekaker er MYE bedre enn kjøttdeig! :-)

En "deig" enten det er

kjøttdeig, karbonadedeig el. medisterdeig er uspedd.

En spedd deig er en farse.

Mange surrer med dette fordi man også kan få kjøpt ferdig farse av forskjellige slag.

Butikkfarse likner imidlertid ikke særlig på hjemmelaget fordi den er spedd mye mer og som regel er helt finmalt - ingen kjøttstruktur.

For øvrig er den eneste forskjellen mellom karbonadedeig og kjøttdeig at førstnevnte er renskåret kvernet storfekjøtt, mens kjøttdeig inneholder mer fett.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...