Gjest Baker harepus Skrevet 25. juli 2006 Skrevet 25. juli 2006 Jeg er ingen kløpper på kjøkkenet, men skal lage noen kaker til et selskap.Trenger noen GODE oppskrifter:) 0 Siter
birdie Skrevet 25. juli 2006 Skrevet 25. juli 2006 Denne: http://home.no.net/birgitf/syttende.htm - med litt mer pynt på er en vinner på kakebordet. Om du vil anstrenge deg ennå litt mer, har du jo også denne: http://home.no.net/birgitf/kirsebaer.htm som har to bunner, en vanlig og en nøtt, og marsipanlokk. 0 Siter
Lillemus Skrevet 25. juli 2006 Skrevet 25. juli 2006 Denne er knallgod, men litt arbeidssom å lage: Nøttekake med jordbær 250 gram hasselnøtter 5 ss brødrasp (tørt, malt brød) 4 egg 200 gram sukker Mal nøttene og bland dem med brødraspen. Pisk eggehvitene stive og pisk plommene med sukkeret. Bland alt forsiktig, ha i hvitene til slutt. Lag 3 tynne, like store bunner. Jeg pleier å tegne sirkler rundt et middagsfat på bakepapiret. Smør lett med olje før du har på røra. Stek på 190 grader i 13 min. Fyll: 1/3 liter kremfløte 1/2 liter vaniljekrem En kurv jordbær (eller mer etter smak) Pisk krem av fløten og bland med vaniljekremen. Legg et lag på den nederste bunnen og dekk det med skivede jordbær. Legg neste bunn oppå og gjenta et lag med krem og jordbærskiver. Legg så krem på toppen også (det blir nok en del krem til overs) og jeg pleier å legge halve jordbær i et fint mønster på toppen. Vær ytterst forsiktig når du løsner bunnene fra papiret, de er skjøre og brekker lett! Men denne kaka er vanvittig god! Kan godt lages med bringebær også, det er like godt. 0 Siter
Gemini Skrevet 25. juli 2006 Skrevet 25. juli 2006 GEMINIS OSTEKAKE Ingredienser: 1 1/2 pk Bixit havrekjeks (vanlig type) ca 150gr smør/margarin *** 250 g Philadelphia-ost 1 boks creme fraîche 125 gr melis 1 ts vaniljesukker *** 1 pk sitrongelé 2,5 dl vann *** 1/3 l kremfløte (liten kartong) *** Gelelokk (om ønskelig): 2 pk jordbærgele-pulver ca 5 dl vann ***************************** Fremgangsmåte: Kjeksen knuses, gjerne i foodprocessor, og blandes godt med godt romtemperert eller smeltet smør/margarin. Kjeksblandingen trykkes ut i en stor springform. Settes i kjøleskapet. Philadelphiaost, creme fraîche, melis og vaniljesukker blandes godt, fortrinnsvis i miksmaster. Sitrongele-pulver kokes opp med 1,5 dl vann. Tilsett ca 1 dl kaldt vann etterpå, avkjøl til litt under lunka temp. (ikke mer, da vil den begynne å stivne...). Man bruker med andre ord halv mengde vann ift. hva som står på pakka. Tilsett geléen i resten av røra i en tynn stråle mens mikseren går. Fløten stivpiskes og blandes inn i røra. Hell røra over bunnen og avkjøl i kjøleskap. La stå til dette er stivnet, det tar gjerne et par timer. Jeg anbefaler et lag jordbær-gele oppå kaka. Lag gele fra 2 pk pulver med litt mindre vann enn angitt (drøyt halv mengde vann). Når ostemassen er helt stivnet: Ha geleen over kaken og la så dette også stivne i kjøleskapet. Pynt evt. med halve jordbær i geleen før denne stivner. Kaken blir best hvis den får stå i over 12 timer, enda bedre etter et døgn! Kaken bør stå kjølig til ganske nært opptil servering. Lang tid i romtemperatur vil gjøre ostedelen av kaken for myk. 0 Siter
NeaNoor Skrevet 25. juli 2006 Skrevet 25. juli 2006 Denne er knallgod, men litt arbeidssom å lage: Nøttekake med jordbær 250 gram hasselnøtter 5 ss brødrasp (tørt, malt brød) 4 egg 200 gram sukker Mal nøttene og bland dem med brødraspen. Pisk eggehvitene stive og pisk plommene med sukkeret. Bland alt forsiktig, ha i hvitene til slutt. Lag 3 tynne, like store bunner. Jeg pleier å tegne sirkler rundt et middagsfat på bakepapiret. Smør lett med olje før du har på røra. Stek på 190 grader i 13 min. Fyll: 1/3 liter kremfløte 1/2 liter vaniljekrem En kurv jordbær (eller mer etter smak) Pisk krem av fløten og bland med vaniljekremen. Legg et lag på den nederste bunnen og dekk det med skivede jordbær. Legg neste bunn oppå og gjenta et lag med krem og jordbærskiver. Legg så krem på toppen også (det blir nok en del krem til overs) og jeg pleier å legge halve jordbær i et fint mønster på toppen. Vær ytterst forsiktig når du løsner bunnene fra papiret, de er skjøre og brekker lett! Men denne kaka er vanvittig god! Kan godt lages med bringebær også, det er like godt. Denne bruker jeg å lage, men kjøper ferdig nøttebunn på bakeriet. Enkelt og knallgodt! 0 Siter
Sofline Skrevet 25. juli 2006 Skrevet 25. juli 2006 GEMINIS OSTEKAKE Ingredienser: 1 1/2 pk Bixit havrekjeks (vanlig type) ca 150gr smør/margarin *** 250 g Philadelphia-ost 1 boks creme fraîche 125 gr melis 1 ts vaniljesukker *** 1 pk sitrongelé 2,5 dl vann *** 1/3 l kremfløte (liten kartong) *** Gelelokk (om ønskelig): 2 pk jordbærgele-pulver ca 5 dl vann ***************************** Fremgangsmåte: Kjeksen knuses, gjerne i foodprocessor, og blandes godt med godt romtemperert eller smeltet smør/margarin. Kjeksblandingen trykkes ut i en stor springform. Settes i kjøleskapet. Philadelphiaost, creme fraîche, melis og vaniljesukker blandes godt, fortrinnsvis i miksmaster. Sitrongele-pulver kokes opp med 1,5 dl vann. Tilsett ca 1 dl kaldt vann etterpå, avkjøl til litt under lunka temp. (ikke mer, da vil den begynne å stivne...). Man bruker med andre ord halv mengde vann ift. hva som står på pakka. Tilsett geléen i resten av røra i en tynn stråle mens mikseren går. Fløten stivpiskes og blandes inn i røra. Hell røra over bunnen og avkjøl i kjøleskap. La stå til dette er stivnet, det tar gjerne et par timer. Jeg anbefaler et lag jordbær-gele oppå kaka. Lag gele fra 2 pk pulver med litt mindre vann enn angitt (drøyt halv mengde vann). Når ostemassen er helt stivnet: Ha geleen over kaken og la så dette også stivne i kjøleskapet. Pynt evt. med halve jordbær i geleen før denne stivner. Kaken blir best hvis den får stå i over 12 timer, enda bedre etter et døgn! Kaken bør stå kjølig til ganske nært opptil servering. Lang tid i romtemperatur vil gjøre ostedelen av kaken for myk. Det skrytes så mye av ostekaka di her at jeg kunne tenke meg å prøve den selv. Men hvor mye inneholder en boks creme fraice? (Jeg bor i Danmark og de selger ikke alltid de samme boksene.) 0 Siter
Gemini Skrevet 25. juli 2006 Skrevet 25. juli 2006 Det skrytes så mye av ostekaka di her at jeg kunne tenke meg å prøve den selv. Men hvor mye inneholder en boks creme fraice? (Jeg bor i Danmark og de selger ikke alltid de samme boksene.) Jeg var jammen ikke sikker sjøl, men fant det på Tine nå, det er 3 dl. Ellers er vel Crème Fraiche det samme fra land til land? Jeg tenker bare på hvor forskjellig yoghurt kan være, i konsistens fx. http://www.tine.no/page?id=26&key=6156&cat=641 0 Siter
Sofline Skrevet 25. juli 2006 Skrevet 25. juli 2006 Jeg var jammen ikke sikker sjøl, men fant det på Tine nå, det er 3 dl. Ellers er vel Crème Fraiche det samme fra land til land? Jeg tenker bare på hvor forskjellig yoghurt kan være, i konsistens fx. http://www.tine.no/page?id=26&key=6156&cat=641 Jeg tror ikke créme fraiche er helt det samme i Danmark nei. Her kalles nemlig rømme for créme fraiche. Det stod på Tine at det var syrnet fløte, og danskene har noe som heter det, så jeg tror jeg prøver det. 0 Siter
Gemini Skrevet 25. juli 2006 Skrevet 25. juli 2006 Jeg tror ikke créme fraiche er helt det samme i Danmark nei. Her kalles nemlig rømme for créme fraiche. Det stod på Tine at det var syrnet fløte, og danskene har noe som heter det, så jeg tror jeg prøver det. Seterrømme og creme fraiche er forholdsvis like produkter. i alle fall med tanke på fettprosent og konsistens. Så det går nok fint å bytte ut det ene med det andre. Lettrømme går kanskje også, men den er altså magrere enn de to andre. 0 Siter
cathlin Skrevet 25. juli 2006 Skrevet 25. juli 2006 GEMINIS OSTEKAKE Ingredienser: 1 1/2 pk Bixit havrekjeks (vanlig type) ca 150gr smør/margarin *** 250 g Philadelphia-ost 1 boks creme fraîche 125 gr melis 1 ts vaniljesukker *** 1 pk sitrongelé 2,5 dl vann *** 1/3 l kremfløte (liten kartong) *** Gelelokk (om ønskelig): 2 pk jordbærgele-pulver ca 5 dl vann ***************************** Fremgangsmåte: Kjeksen knuses, gjerne i foodprocessor, og blandes godt med godt romtemperert eller smeltet smør/margarin. Kjeksblandingen trykkes ut i en stor springform. Settes i kjøleskapet. Philadelphiaost, creme fraîche, melis og vaniljesukker blandes godt, fortrinnsvis i miksmaster. Sitrongele-pulver kokes opp med 1,5 dl vann. Tilsett ca 1 dl kaldt vann etterpå, avkjøl til litt under lunka temp. (ikke mer, da vil den begynne å stivne...). Man bruker med andre ord halv mengde vann ift. hva som står på pakka. Tilsett geléen i resten av røra i en tynn stråle mens mikseren går. Fløten stivpiskes og blandes inn i røra. Hell røra over bunnen og avkjøl i kjøleskap. La stå til dette er stivnet, det tar gjerne et par timer. Jeg anbefaler et lag jordbær-gele oppå kaka. Lag gele fra 2 pk pulver med litt mindre vann enn angitt (drøyt halv mengde vann). Når ostemassen er helt stivnet: Ha geleen over kaken og la så dette også stivne i kjøleskapet. Pynt evt. med halve jordbær i geleen før denne stivner. Kaken blir best hvis den får stå i over 12 timer, enda bedre etter et døgn! Kaken bør stå kjølig til ganske nært opptil servering. Lang tid i romtemperatur vil gjøre ostedelen av kaken for myk. God kake! 0 Siter
Sofline Skrevet 25. juli 2006 Skrevet 25. juli 2006 Seterrømme og creme fraiche er forholdsvis like produkter. i alle fall med tanke på fettprosent og konsistens. Så det går nok fint å bytte ut det ene med det andre. Lettrømme går kanskje også, men den er altså magrere enn de to andre. Jeg prøver meg fram. :-) Kjæresten kommer hjem på lørdag, og han vil alltid gjerne overraskes med en kake. :-) 0 Siter
Gemini Skrevet 25. juli 2006 Skrevet 25. juli 2006 Jeg prøver meg fram. :-) Kjæresten kommer hjem på lørdag, og han vil alltid gjerne overraskes med en kake. :-) Håper den faller i smak! :-) 0 Siter
Sofline Skrevet 25. juli 2006 Skrevet 25. juli 2006 Håper den faller i smak! :-) Det regner jeg med, siden den har fått så mye skryt her. :-) 0 Siter
Gemini Skrevet 25. juli 2006 Skrevet 25. juli 2006 Det regner jeg med, siden den har fått så mye skryt her. :-) Aldri noen garanti for at alle liker den vet du... ;-) 0 Siter
Sofline Skrevet 25. juli 2006 Skrevet 25. juli 2006 Aldri noen garanti for at alle liker den vet du... ;-) Jeg satser... :-) Jeg sier fra hvordan det går... :-) 0 Siter
Sofline Skrevet 25. juli 2006 Skrevet 25. juli 2006 En virkelig god kake er Tropisk Aroma. Si fra hvis du vil ha oppskrift! 0 Siter
Gemini Skrevet 25. juli 2006 Skrevet 25. juli 2006 Jeg satser... :-) Jeg sier fra hvordan det går... :-) Gjør det :-) 0 Siter
Mary Poppins Skrevet 26. juli 2006 Skrevet 26. juli 2006 En virkelig god kake er Tropisk Aroma. Si fra hvis du vil ha oppskrift! Ja takk *smiler veldig pent* 0 Siter
Sofline Skrevet 26. juli 2006 Skrevet 26. juli 2006 Ja takk *smiler veldig pent* "Hemmelig" familieoppskrift: 115 gram smør/margarin og 280 gram sukker røres hvitt 2 egg piskes i 1 kryddermål-1/4 teskje salt, 1/2 teskje muskat (pass på det ikke blir for mye), 1 teskje kanel, 290 gram hvetemel og 4 strøkne teskjeer bakepulver siktes i. Til slutt 2 dl melk (gjerne sur) Stekes på 165 grader i 45-50 minutter (noen ganger lenger) på nederste rille. Fyll: 2 ss mykt smør 1 ss kakao 250 gram melis 3 ss ganske sterk kaffe Rør alt sammen godt. Kaka må hvile en stund før du kan ha på fyllet. Kjæresten min var utålmodig en gang og resultatet ble ikke pent. Del gjerne kaka i to og ha fyll inni også. Lykke til! :-) 0 Siter
Mary Poppins Skrevet 26. juli 2006 Skrevet 26. juli 2006 "Hemmelig" familieoppskrift: 115 gram smør/margarin og 280 gram sukker røres hvitt 2 egg piskes i 1 kryddermål-1/4 teskje salt, 1/2 teskje muskat (pass på det ikke blir for mye), 1 teskje kanel, 290 gram hvetemel og 4 strøkne teskjeer bakepulver siktes i. Til slutt 2 dl melk (gjerne sur) Stekes på 165 grader i 45-50 minutter (noen ganger lenger) på nederste rille. Fyll: 2 ss mykt smør 1 ss kakao 250 gram melis 3 ss ganske sterk kaffe Rør alt sammen godt. Kaka må hvile en stund før du kan ha på fyllet. Kjæresten min var utålmodig en gang og resultatet ble ikke pent. Del gjerne kaka i to og ha fyll inni også. Lykke til! :-) Nam dette hørtes godt ut!! takk skal du ha :0) 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.