vso Skrevet 15. august 2006 Del Skrevet 15. august 2006 Min kone skal besøke norske venner i Bejing, når hun er i uke 10. Hun skal bo hjemme hos våre venner, så hun har mulighet for å lage all mat selv. Men matvarene må nødvendigvis kjøpes i kina. Så til spørsmålene om toxoplasmose. Er det noen matvarer som ikke kan inneholde denne parasitten? Er bakervare trygge? Overlever parasitten i nedfryste matvarer? Ved hvilken temperatur dør parasitten ved steking av kjøtt? Vil god vask av frukt og grønt fjerne parasitten, eller kan den være inn under skallet? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/241946-reise-til-bejing-og-toxoplasmose/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Trine Endsjø, jordmor Skrevet 15. august 2006 Del Skrevet 15. august 2006 Når det gjelder toxoplasmose, kan man føle seg trygg på å unngå smitte hvis man gjennomsteker alt kjøtt. Temperatur på stekingen spiller ingen rolle, kjøttet må være stekt helt igjennom, altså ingen rød/rosa rand innerst. Alle grønnsaker bør vaskes grundig. Å fryse maten har ingen påvirkning. Alt som kan skrelles (frukt og grønt), kan man føle seg trygg på. Din kone bør unngå kontakt med katter, smitten finnes i katteavføring. Ønsk din kone god tur til Bejing. P.S. På flyturen bør hun bruke støttestrømper og bevege seg mye, drikke mye vann, ikke så mye kaffe. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/241946-reise-til-bejing-og-toxoplasmose/#findComment-1874050 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sofline Skrevet 15. august 2006 Del Skrevet 15. august 2006 Hun kan teste seg hos legen for å se om hun allerede er immun, så slipper hun bekymre seg. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/241946-reise-til-bejing-og-toxoplasmose/#findComment-1874711 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mirabell Skrevet 16. august 2006 Del Skrevet 16. august 2006 Jeg var veldig nervøs for alt mulig da jeg var gravid, så jeg leste en del om toxo den gangen: Parasitten finnes i jord og i kjøtt. Den fins ikke i fisk. Den dør ved varmebehandling (60-70*C). Den trenger visstnok vann/fuktighet for å overleve, og kraftig saltig og dypfrysing i over to døgn skal drepe den. "Er bakervare trygge?" Ja "Overlever parasitten i nedfryste matvarer?" Nei, visstnok ikke ved dypfysing. "Ved hvilken temperatur dør parasitten ved steking av kjøtt?" Mener jeg leste 60*C, men gjennomsteking/koking er best. "Vil god vask av frukt og grønt fjerne parasitten, eller kan den være inn under skallet?" Den kan ikke være under skallet. Den kommer fra jord, så frukt er OK. Det er likevel best å skrelle frukten (sprøytemidler etc.) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/241946-reise-til-bejing-og-toxoplasmose/#findComment-1874926 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.