Gjest AveM Skrevet 1. september 2006 Skrevet 1. september 2006 I frysedisken på Rema har de store spann med sodd. Er det noen som har testet det? Hva slags mat er det egentlig? Av en eller annen grunn forbinder jeg det med trøndere og festmat. 0 Siter
jubalong70 Skrevet 1. september 2006 Skrevet 1. september 2006 Sodd er typisk festmat her i Trøndelag, ja. De soddbøttene er stort sett helt greie. Det kan være greit å sette til oppskåret gulrot og noen flere kjøttboller. Og så serveres det med kokte poteter. Mange serverer med skjenning - et slags søtt flatbrød. Vi bruker loff med smør. Sodd er kjempegodt, til hverdags og til fest!!! 0 Siter
Excelsion Skrevet 1. september 2006 Skrevet 1. september 2006 Den sodden i de spannene er visst _mye_ bedre enn den på boks :-) 0 Siter
Gjest AveM Skrevet 1. september 2006 Skrevet 1. september 2006 Den sodden i de spannene er visst _mye_ bedre enn den på boks :-) Den på boks har jeg aldri prøvd, men greit å vite 0 Siter
Gjest AveM Skrevet 1. september 2006 Skrevet 1. september 2006 Sodd er typisk festmat her i Trøndelag, ja. De soddbøttene er stort sett helt greie. Det kan være greit å sette til oppskåret gulrot og noen flere kjøttboller. Og så serveres det med kokte poteter. Mange serverer med skjenning - et slags søtt flatbrød. Vi bruker loff med smør. Sodd er kjempegodt, til hverdags og til fest!!! Hva er det i et sånt spann - altså hva inneholder sodd? Er det en slags suppe eller en slags lapskaus? Jeg har veldig lyst til å teste det. 0 Siter
Lillemus Skrevet 1. september 2006 Skrevet 1. september 2006 Soddet som heter Trøndersodd (nå snakker vi om sodd på spann) er ikke så godt som det som heter Inderøysodd, men det koster på tilbud bare halvparten så mye på Obs. Du må koke gulrot og poteter til. ) Soddet på boks er IKKE sodd, men kjøttsuppe. 0 Siter
Lillemus Skrevet 1. september 2006 Skrevet 1. september 2006 Hva er det i et sånt spann - altså hva inneholder sodd? Er det en slags suppe eller en slags lapskaus? Jeg har veldig lyst til å teste det. Det er kjøttkraft, kjøtt og kjøttboller. Du må koke poteter og gulrot og servere ved siden av - altså ikke sammen, da blir det kjøttsuppe. ) Flatbrød som er smurt med sukkervann på den ene siden, skjenning, hører egentlig med også. De skal spises med søtsiden ned mot tungen. ) 0 Siter
Lurveline Skrevet 1. september 2006 Skrevet 1. september 2006 Her kan du lese om Inderøysodd: http://www.dagbladet.no/magasinet/2005/12/10/451838.html 0 Siter
Gjest AveM Skrevet 1. september 2006 Skrevet 1. september 2006 Her kan du lese om Inderøysodd: http://www.dagbladet.no/magasinet/2005/12/10/451838.html Takk for linken Det var jo morsomt å lese i grunn! Så nå vet jeg at de færreste lager sodden selv. Uff.. Tenk å male kjøttet 14 ganger. Snakk om tålmodighet! 0 Siter
Gjest AveM Skrevet 1. september 2006 Skrevet 1. september 2006 Soddet som heter Trøndersodd (nå snakker vi om sodd på spann) er ikke så godt som det som heter Inderøysodd, men det koster på tilbud bare halvparten så mye på Obs. Du må koke gulrot og poteter til. ) Soddet på boks er IKKE sodd, men kjøttsuppe. Jeg skal i allefall se etter Inderøysodd nå som jeg vet at det finnes i butikkene. I den linken jeg fikk av Lurveline sto det at det ikke er så lett å få tak i her jeg bor, men skal nå finne ut av det lell 0 Siter
Lillemus Skrevet 1. september 2006 Skrevet 1. september 2006 Takk for linken Det var jo morsomt å lese i grunn! Så nå vet jeg at de færreste lager sodden selv. Uff.. Tenk å male kjøttet 14 ganger. Snakk om tålmodighet! Men de kjøttbollene er gode!!! Mye bedre enn de som er i Trøndersoddet. 0 Siter
Gjest AveM Skrevet 1. september 2006 Skrevet 1. september 2006 Men de kjøttbollene er gode!!! Mye bedre enn de som er i Trøndersoddet. De bør være gode når kjøttet er malt 14 ganger Det ser ut til at det blir verre å få tak i flatbrød, men loff med smør går greit. 0 Siter
Lillemus Skrevet 1. september 2006 Skrevet 1. september 2006 De bør være gode når kjøttet er malt 14 ganger Det ser ut til at det blir verre å få tak i flatbrød, men loff med smør går greit. Loff med smør til sodd?!?!?! Helligbrøde! Vik fra meg, din satan! Du er ond! 0 Siter
Lurveline Skrevet 1. september 2006 Skrevet 1. september 2006 Loff med smør til sodd?!?!?! Helligbrøde! Vik fra meg, din satan! Du er ond! Da er det i allefall mye bedre med vanlig flatbrød! 0 Siter
Gjest AveM Skrevet 1. september 2006 Skrevet 1. september 2006 Loff med smør til sodd?!?!?! Helligbrøde! Vik fra meg, din satan! Du er ond! *smyger seg vekk i skam, med bøyd hode og øynene mot tærne* 0 Siter
Lillemus Skrevet 1. september 2006 Skrevet 1. september 2006 Da er det i allefall mye bedre med vanlig flatbrød! Ja! Loff med smør!? *Har ikke kommet seg etter sjokket ennå* 0 Siter
Lillemus Skrevet 1. september 2006 Skrevet 1. september 2006 *smyger seg vekk i skam, med bøyd hode og øynene mot tærne* Så så. *Klapper AveM på hodet* Kjøp vanlig flatbrød du, det er bedre enn loff i alle fall. ) 0 Siter
Gjest AveM Skrevet 1. september 2006 Skrevet 1. september 2006 Så så. *Klapper AveM på hodet* Kjøp vanlig flatbrød du, det er bedre enn loff i alle fall. ) Takk takk *Lettet* Lydig skal jeg kjøpe flatbrød. Fikk tips om loff og smør skjønner du. Blir jo forvirret over at dere trøndere ikke er enig om hva som passer seg. Når den ene foreslår loff og smør så kommer den andre med ljå og kappe. 0 Siter
Gjest shotz Skrevet 1. september 2006 Skrevet 1. september 2006 Takk takk *Lettet* Lydig skal jeg kjøpe flatbrød. Fikk tips om loff og smør skjønner du. Blir jo forvirret over at dere trøndere ikke er enig om hva som passer seg. Når den ene foreslår loff og smør så kommer den andre med ljå og kappe. Jeg hadde sodd i går, men det var fra hermetikkboks, antar at den i spannet smaker ferskere og bedre. Jeg tilsatte ekstra poteter og gulrøtter i. Flatbrød er kjempegodt til. Sodd minner litt om sunnmørsk brennsnut, men jeg må innrømme at brennsnut er best! Brennsnut er noe lignende betasuppe og en kan ha masse rart i, purreløk, byggryn, poteter, gulrøtter, kålrot, saltkjøtt, mør, pølser osv. 0 Siter
Lillemus Skrevet 1. september 2006 Skrevet 1. september 2006 Takk takk *Lettet* Lydig skal jeg kjøpe flatbrød. Fikk tips om loff og smør skjønner du. Blir jo forvirret over at dere trøndere ikke er enig om hva som passer seg. Når den ene foreslår loff og smør så kommer den andre med ljå og kappe. Det var ikke en trønder som foreslo loff med smør til sodd? Må ha vært en ungsau det da. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.