Tonette Skrevet 17. september 2006 Skrevet 17. september 2006 Jeg skal steike lammestek til middag i dag. Hva skal steketermometeret vise for at steken skal være garantert gjennomstekt? Vet at det skal være 65-70gr for at den skal være rosa, men jeg har en mann som er livredd for rosa kjøtt. Takker for svar :-) 0 Siter
Hønemoren Skrevet 17. september 2006 Skrevet 17. september 2006 Jeg pleier å steke den til 76gr. Ikke noe bra med for lenge heller, kan bli tørr. Jeg skal også ha lammestek idag, men skal prøve å tilberede i gryte denne gang fordi jeg skal ha fløtegratinerte poteter i stekovnen en time. Har surra lammestek idag og den putrer forsiktig nå med steketermometeret i. Tilbehør idag: potet/sellerigrateng og fløtegratinerte poteter, rosenkål og mintgele. Har ikke helt bestemt om jeg skal lage saus av kraften eller lage bernaise, pleier å variere litt. Hva skal du ha som tilbehør? 0 Siter
keinstein Skrevet 17. september 2006 Skrevet 17. september 2006 Jeg tipper at 68 grader er passe å ta den ut, men det spørs om du får målt på riktig sted. Når du så tar den ut, vil det stige til 70-72 i 10-15 min mens den hviler. Det er synd å steke den så mye, da den blir tørr. Jeg ville heller tatt svinekjøtt da, i stedet for å ødelegge en lammestek slik. Eller lage en gryterett med saus. Det blir som gjennomstekt biff, det blir helt feil. Du ødelegger maten med vilje. Tåler du ikke å spise litt rosa, så velg et kjøtt som skal gjennomstekes. 0 Siter
gutt23 Skrevet 17. september 2006 Skrevet 17. september 2006 Jeg pleier å steke den til 76gr. Ikke noe bra med for lenge heller, kan bli tørr. Jeg skal også ha lammestek idag, men skal prøve å tilberede i gryte denne gang fordi jeg skal ha fløtegratinerte poteter i stekovnen en time. Har surra lammestek idag og den putrer forsiktig nå med steketermometeret i. Tilbehør idag: potet/sellerigrateng og fløtegratinerte poteter, rosenkål og mintgele. Har ikke helt bestemt om jeg skal lage saus av kraften eller lage bernaise, pleier å variere litt. Hva skal du ha som tilbehør? jeg skal også ha lammelår i dag. Jeg vil ha det lett rosa og tar det ut når det har 70 grader. Steker det på 125 grader. Når steika har nådd 70 grader skal det hvile i alufolie i 20 min. Som tilbehør skal jeg ha glaserte neper og gulerøtter. Lager en saus av kraften. Tenkte jeg skulle gå for en litt avansert potetvariant i dag. Mosede mandelpoteter som blir lagt utover bakepapir, så forvellede spinatblader og løk og sopp i midten. Så rulles dette sammen til en rull, pensles med egg og rulles i sesamfrø og stekes lett. "Pølsen" deles og det ser ut som sushi. Sliter litt med forretten i dag. Noen som har noen tips? Dessert blir det fruktpai med vaniljekrem 0 Siter
keinstein Skrevet 17. september 2006 Skrevet 17. september 2006 Forresten så kan du ta en bit og steke lenger for de som ikke tør spise rosa. 0 Siter
Hønemoren Skrevet 17. september 2006 Skrevet 17. september 2006 jeg skal også ha lammelår i dag. Jeg vil ha det lett rosa og tar det ut når det har 70 grader. Steker det på 125 grader. Når steika har nådd 70 grader skal det hvile i alufolie i 20 min. Som tilbehør skal jeg ha glaserte neper og gulerøtter. Lager en saus av kraften. Tenkte jeg skulle gå for en litt avansert potetvariant i dag. Mosede mandelpoteter som blir lagt utover bakepapir, så forvellede spinatblader og løk og sopp i midten. Så rulles dette sammen til en rull, pensles med egg og rulles i sesamfrø og stekes lett. "Pølsen" deles og det ser ut som sushi. Sliter litt med forretten i dag. Noen som har noen tips? Dessert blir det fruktpai med vaniljekrem Potetvarianten din ser spennende ut, den skal jeg jammen prøve en gang. Jeg skal også prøve en ny variant, det jeg skrev: potet/sellerigrateng. Poteter og selleri skal rives grovt og blandes med salt, pepper og revet ost. Stekes i porsjonsformer eller ildfast form med fløte i også. Alltid spennende med noe nytt, ikke sant? Tenkte ha trollkrem til dessert. Forrett....?? Ikke tenkt på det idag jeg, men det smaker med en god forrett også, sant det. Ikke så lett å komme med forslag, vet ikke hva du har i huset. Rekecoctail synes jeg alltid er godt, likeledes spekeskinke og melon. En god suppe kanskje. Om du f.eks. har en sjampinjongboks og litt fløte i huset, blir jo god suppe av det. Bon Apetitt til deg og andre idag. 0 Siter
gutt23 Skrevet 17. september 2006 Skrevet 17. september 2006 Potetvarianten din ser spennende ut, den skal jeg jammen prøve en gang. Jeg skal også prøve en ny variant, det jeg skrev: potet/sellerigrateng. Poteter og selleri skal rives grovt og blandes med salt, pepper og revet ost. Stekes i porsjonsformer eller ildfast form med fløte i også. Alltid spennende med noe nytt, ikke sant? Tenkte ha trollkrem til dessert. Forrett....?? Ikke tenkt på det idag jeg, men det smaker med en god forrett også, sant det. Ikke så lett å komme med forslag, vet ikke hva du har i huset. Rekecoctail synes jeg alltid er godt, likeledes spekeskinke og melon. En god suppe kanskje. Om du f.eks. har en sjampinjongboks og litt fløte i huset, blir jo god suppe av det. Bon Apetitt til deg og andre idag. ja tror det blir suppe. Fant andebryst i fryseren, men det var vakumpakket og 900 g, litt heftig forrett til 4 personer. Godt brød har jeg også, så det blir suppe! takk! Tenkte jeg skulle koke pærer i tyttebærlake for å ha som tilbehør, har du prøvd det? Passer det til lam eller er det for "vilt"-tilbehør? 0 Siter
gutt23 Skrevet 17. september 2006 Skrevet 17. september 2006 Forresten så kan du ta en bit og steke lenger for de som ikke tør spise rosa. Kan ikke skjære i steika og vente på at den avskårne biten skal stekes ferdig, da renner jo safta ut av låret. 0 Siter
candyqueen_83 Skrevet 17. september 2006 Skrevet 17. september 2006 ja tror det blir suppe. Fant andebryst i fryseren, men det var vakumpakket og 900 g, litt heftig forrett til 4 personer. Godt brød har jeg også, så det blir suppe! takk! Tenkte jeg skulle koke pærer i tyttebærlake for å ha som tilbehør, har du prøvd det? Passer det til lam eller er det for "vilt"-tilbehør? Får jeg lov å komme på middag hos deg i dag? ;O) Hørtes så utrolig godt ut alt sammen. 0 Siter
gutt23 Skrevet 17. september 2006 Skrevet 17. september 2006 Får jeg lov å komme på middag hos deg i dag? ;O) Hørtes så utrolig godt ut alt sammen. maybe baby! ) 0 Siter
keinstein Skrevet 17. september 2006 Skrevet 17. september 2006 Kan ikke skjære i steika og vente på at den avskårne biten skal stekes ferdig, da renner jo safta ut av låret. Interesssant problem. Jeg ville tatt annet kjøtt, eller latt "gourmeten" spise pølse med lompe. 0 Siter
Hønemoren Skrevet 17. september 2006 Skrevet 17. september 2006 ja tror det blir suppe. Fant andebryst i fryseren, men det var vakumpakket og 900 g, litt heftig forrett til 4 personer. Godt brød har jeg også, så det blir suppe! takk! Tenkte jeg skulle koke pærer i tyttebærlake for å ha som tilbehør, har du prøvd det? Passer det til lam eller er det for "vilt"-tilbehør? Ikke prøvd pære i tyttebærlake, men høres spennende ut. Jeg synes godt du kan bruke det til lam. Nå må jeg gå til grytene..... Få høre hvordan middagen din smakte da:-) 0 Siter
Hønemoren Skrevet 17. september 2006 Skrevet 17. september 2006 Får jeg lov å komme på middag hos deg i dag? ;O) Hørtes så utrolig godt ut alt sammen. Ja, gutt23 virker som en skikkelig gourmetkokk altså!! 0 Siter
gutt23 Skrevet 17. september 2006 Skrevet 17. september 2006 Ikke prøvd pære i tyttebærlake, men høres spennende ut. Jeg synes godt du kan bruke det til lam. Nå må jeg gå til grytene..... Få høre hvordan middagen din smakte da:-) Så klart. skal begynne jeg også nå.. Kjevle ut butterdeigen til paien! Krydre lammelåret. PS: jeg bruker frisk rosmarin og i noen bøker står det at den skal kun smøres på den siste halvtimen pga at den blir brent under steking. Jeg tenkte jeg skulle lure inn noen rosmarin kvaster her og der.. 0 Siter
candyqueen_83 Skrevet 17. september 2006 Skrevet 17. september 2006 jeg skal også ha lammelår i dag. Jeg vil ha det lett rosa og tar det ut når det har 70 grader. Steker det på 125 grader. Når steika har nådd 70 grader skal det hvile i alufolie i 20 min. Som tilbehør skal jeg ha glaserte neper og gulerøtter. Lager en saus av kraften. Tenkte jeg skulle gå for en litt avansert potetvariant i dag. Mosede mandelpoteter som blir lagt utover bakepapir, så forvellede spinatblader og løk og sopp i midten. Så rulles dette sammen til en rull, pensles med egg og rulles i sesamfrø og stekes lett. "Pølsen" deles og det ser ut som sushi. Sliter litt med forretten i dag. Noen som har noen tips? Dessert blir det fruktpai med vaniljekrem Hva slags fruktpai lager du? Oppskrift? 0 Siter
gutt23 Skrevet 17. september 2006 Skrevet 17. september 2006 Hva slags fruktpai lager du? Oppskrift? man tager hva man haver. I fryseren fant jeg mors frosne jordbær, frosne bjørnebær ellers har jeg en kilo plommer. Vet ikke om jeg kan blande alt dette, men jeg prøver. Som bunn bruker jeg bare ferdig butterdeig. Men hjemmelaget vaniljekrem selvsagt 0 Siter
Gjest Princess Peach Skrevet 17. september 2006 Skrevet 17. september 2006 Vis ham dette til skrekk og advarsel: http://waiterrant.net/?p=356 Lammekjøttet skal være rosa, damnit! 0 Siter
Tonette Skrevet 17. september 2006 Forfatter Skrevet 17. september 2006 Jeg pleier å steke den til 76gr. Ikke noe bra med for lenge heller, kan bli tørr. Jeg skal også ha lammestek idag, men skal prøve å tilberede i gryte denne gang fordi jeg skal ha fløtegratinerte poteter i stekovnen en time. Har surra lammestek idag og den putrer forsiktig nå med steketermometeret i. Tilbehør idag: potet/sellerigrateng og fløtegratinerte poteter, rosenkål og mintgele. Har ikke helt bestemt om jeg skal lage saus av kraften eller lage bernaise, pleier å variere litt. Hva skal du ha som tilbehør? Det blir kokt potet, gulrot og rosenkål til i dag. Og så lager jeg sausen av stekesjyen. Høres spennendes ut med potet/sellerigrateng :-) 0 Siter
Hønemoren Skrevet 17. september 2006 Skrevet 17. september 2006 Det blir kokt potet, gulrot og rosenkål til i dag. Og så lager jeg sausen av stekesjyen. Høres spennendes ut med potet/sellerigrateng :-) Ja, den potet/sellerigratengen blir det ikke siste gang jeg lager, virkelig godt.Så oppskriften i forbindelse med lammesteik, men kan sikkert brukes til andre steiker også. Jeg grovrev 300gr. poteter og 300gr. selleri og blanda med 50gr. revet ost, salt og pepper. Blanda dette og la det i ildfast form. 1/4ltr. matfløte over til slutt. 200gr. ca. 40 min. nam nam. 0 Siter
gutt23 Skrevet 17. september 2006 Skrevet 17. september 2006 Ikke prøvd pære i tyttebærlake, men høres spennende ut. Jeg synes godt du kan bruke det til lam. Nå må jeg gå til grytene..... Få høre hvordan middagen din smakte da:-) Hvordan går det med middagen din? her er alt i rute.. bortsett fra at lammelåret snart er ferdig så det er tatt ut for å hvile litt.. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.